Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 листопада 2022, 21:50
2809
0

Дві голови краще за досвід. Металіст 1925 не залишив шансів Кривбасу

Перший за майже рік матч у Кривому Розі господарі поля провалили без суттєвого спротиву

| Оновлено 21 листопада 2022, 21:50
2809
0
Дві голови краще за досвід. Металіст 1925 не залишив шансів Кривбасу
ФК Металіст 1925

Чемпіонат світу з футболу – це, безперечно, найгучніша подія кінця осені – початку зими 2022 року, проте українська Прем’єр-ліга все ще не сказала в цьому періоді свого останнього слова, тож ще певний час планує залишатись досяжною для наших уболівальників. Зокрема, доволі цікава ситуація склалась у нижній частині турнірної таблиці, де перед початком чотирнадцятого туру криворізький «Кривбас» та харківський «Металіст 1925» мали зустрічатись поміж собою, хоча тільки-но нещодавно почали набирати ходи.

Це питання було дуже гострим саме для команди Юрія Вернидуба, яка довгий час узагалі йшла турнірною сіткою без перемог на власному рахунку, проте керівництво «жовто-синіх» при цьому було більш радикально налаштоване, тож навіть невеличкий відтинок сезону без позитивних результатів Валерію Кривенцову ніхто не пробачив. Едмар та Олег Голодюк – ці два керманичі-початківці в минулому добряче наробили галасу під час професійної кар’єри гравців в УПЛ, проте ставити на ноги кризовий колектив у якості першого серйозного тренерського досвіду для них було ще тим викликом.

На полі рідного стадіону «Гірник» господарям мало що вдавалось продемонструвати в першому таймі. «Кривбас» намагався розпочати гру з високого пресингу, проте майже одразу наразився на випад у відповідь від суперників, і при цьому власне гравець команди Юрія Вернидуба й допоміг харків’янам відкрити рахунок у грі. Дебелко повернувся до штрафного під час подачі стандарту від Габелка з глибини правого флангу, і саме від його голови в підсумку м’яч опинився в дальній дев’ятці.

І якби в наступній атаці криворіжці зуміли б відігратись зусиллями Хомченовського, який із гранично близької відстані до воріт поцілив у поперечину на завершення скидання головою від Якімця, то на нас би очікував доволі цікавий сюжет. Однак досвідчений півзахисник схибив за власної нагоди, а його команда в підсумку остаточно втратила атакувальні напрацювання. Натомість, «Кривбас» дуже часто помилявся в захисті, і зрештою втратив Борячука під час дальнього пасу з глибини поля на завершення першого тайму. Пасхалу навіть потреби додавати час перед перервою не було, бо команда Вернидуба фактично розвалювалась.

Двічі довелось головному тренеру господарів стріляти подвійною заміною на початку другого тайму, проте від того його команда так і не завелась. Усе було дуже повільно у виконанні криворіжців в атаці, тоді як їхньому захисту навіть не намагались протистояти суперники. «Металіст 1925» обрав максимально компактну модель у захисті, від якої лише зрідка відокремлювались три-чотири футболіста для виходів на чужу половину. Суто для гарного загального плану, як з’ясувалось пізніше, бо, окрім моменту з неточним ударом головою від Курила на завершення подачі кутового з лівого флангу, гості також нічого не прагнули створювати.

Саме тому глядачам залишалось виключно спостерігати за тим, наскільки ще зуміє дощова погода зіпсувати газон на стадіоні «Гірник». «Кривбас» не грав офіційних матчів на рідній арені майже рік, проте повертатись додому з такою кволою грою було дуже необачним кроком від команди Вернидуба-старшого.

У наступному турі криворізький «Кривбас» матиме принциповий домашній поєдинок проти дніпровського «Дніпра-1», а харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у київського «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Кривбас» – «Металіст 1925» - 0:2

Дебелко, 8 (авт.), Борячук, 44

Якімець, 65 – Габелок, 56

«Кривбас»: Сарнавський – Дібанго (Стецьков, 46), Вернидуб, Ловрич, Якімець – Банада, Капіч (Татарков, 46) – Волошин (Устименко, 73), Хомченовський, Задерака (Микитишин, 60) – Дебелко (Хобленко, 59).

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус, Курило, Безуглий, Жичиков – Вачіберадзе – Ременюк, Кравченко (Ткачук, 90), Габелок, Русин (Дмитренко, 78) – Борячук (Чирук, 67).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Удари (у площину): 11 (1) – 7 (2)
Кутові: 3 – 7
Офсайди: 1 – 0.

КРИВБАС - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Події матчу

44’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Борячук (Металіст 1925).
8’
ГОЛ ! Автогол забив Роман Дебелко (Кривбас).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.