Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 листопада 2022, 20:31
7604
4

«Біжіть, біжіть – і я з вами побіг». Зеленський оцінив питання евакуації

Президент не знає, чи вчинив він правильно

| Оновлено 17 листопада 2022, 20:31
7604
4
«Біжіть, біжіть – і я з вами побіг». Зеленський оцінив питання евакуації
facebook.com/GeneralStaff.ua

Президент України Володимир Зеленський ще раз порушив тему про те, що перед 24 лютого влада мала попередити людей про повномасштабне вторгнення.

Крім того, Зеленський сказав, що були плани евакуації людей після того, як росія почала знищувати об'єкти критичної інфраструктури.

«Коли був перший ракетний удар по Києву (тут ішлося про удари по енергетиці 10 жовтня – ред.), була пропозиція евакуювати столицю, все населення, закрити всю інфраструктуру, всі магазини, вимкнути електрику тощо. Така була пропозиція згідно того, що може статися так, що не буде світла, не будуть працювати очисні споруди, тож не буде питної води і не буде багато всього».

«Це було в перший день потужних ракетних ударів. Моє запитання було наступне: а коли будуть ракетні удари по всій державі, куди ми її будемо евакуювати? В Польщу, Словаччину, Румунію? Скажіть, після великої глобальної евакуації – хоч один дайте мені відсоток гарантування, що росія не повернеться, не зайде і не займе повністю нашу територію? Якщо немає людей в місті, тоді ракети будуть усюди, буде Маріуполь в кожному місті, буде всюди смерть. І це ваш вибір».

«Якби не було людей в Україні, ми б втратили нашу державу. Це моя суб'єктивна думка… Я не знаю, чи правий я. Я лишився і люди лишилися… Якби я точно знав, що вони збираються робити, я б усе це сказав. Але я не знаю, що було б після того, як президент держави сказав би: «Біжіть, біжіть, і я з вами побіг», — сказав Зеленський.

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andre Chil
Хто хотів, і мав можливість, той виїхав, це не було таким вже нежданим, та ясне діло маштаби ніхто не знав
McLay
Якось сказане не пов'язується з "шашликами".😐
Александр Чернов
Тем не менее 23 февраля вывез семью.из Киева