Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 листопада 2022, 01:33
575
0

БАГАТСКІС: «Збірна грала для тих людей, які воюють в Україні»

Наставник українців відзначив атмосферу в команді, енергію та агресію

| Оновлено 12 листопада 2022, 01:33
575
0
БАГАТСКІС: «Збірна грала для тих людей, які воюють в Україні»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Збірна України здобула перемогу в другому раунді кваліфікації чемпіонату світу 2023 з баскетболу, розгромивши на виїзді команду Нідерландів (96:77). Після матчу наставник українців Айнарс Багатскіс відзначив атмосферу в команді, енергію та агресію, завдяки чому вдалось вдало почати матч і потім втримати перевагу:

«Як ви знаєте, якщо порівнювати чемпіонат Європи чи попередні матчі відбору на ЧС-2023, у нас змінився склад, ми мали багато нових гравців, деякі з яких були в останній момент не включені в фінальну заявку на Євробаскет.

Ці чотири дня підготовки ми не стільки говорили про підготовку, ми будували баскетбол на основі того, що ми награвали в захисті чи в атаці, тому грали в схожий баскетбол, який ми грали до того. Куди важливішою була атмосфера в команді, енергія, агресивність. Ймовірно, це була основна причина нашого непоганого початку гру. Важливо, що в першій чверті ми влучили всі відкриті кидки.

Звичайно, ми граємо для тих людей, які зараз воюють за Україну і в Україні, які борються за незалежність і свободу країни. Сподіваюсь, ми робимо свій якийсь мінімальний внесок своїми перемогами. Знаю, що багато людей там дивляться на нашу баскетбольну збірну.

Зазвичай більш важливим є сьогоднішній день, сьогоднішня гра. Те що буде через три дні – буде через три дні. Ми поступились Ісландії на виїзді. Тоді в нас було багато втрат, незабитих вільних кидків. 50% успіху в баскетболі – це твої рішення. І в тій грі у нас були жахливі рішення. Ми забудемо ту гру і сфокусуємось на другому матчі. Ми зіграємо на знайомій нам арені у Ризі, яка стала для нас другим домом».

Збірна України здобула перемогу над Нідерландами (96:77), вигравши свій другий матч у кваліфікації на чемпіонат світу. Наступну гру команда Айнарса Багатскіса проведе 14 листопада у Ризі проти Ісландії.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.