Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 13 листопада 2022, 05:48
2061
0

Чендлер vs Пор’є – бій, що не дасть сумувати. Переможець вийде на чемпіона

Заради цього бою варто включити UFC 281 раніше

| Оновлено 13 листопада 2022, 05:48
2061
0
Чендлер vs Пор’є – бій, що не дасть сумувати. Переможець вийде на чемпіона
Getty Images/Global Images Ukraine. Дастін Пор’є та Майкл Чендлер (праворуч)

У ніч з 12 на 13 листопада у Нью-Йорку, США, відбудеться UFC 281. Топовий вечір з купою потужних поєдинків та головним поєдинком турніру, у якому Ісраель Адесанья проведе третю зустріч у кар’єрі проти Алекса Перейри.

У андеркарді вдосталь крутих імен, але не менш потужним протистоянням, порівняно з головним поєдинком турніру, є зустріч Дастіна Пор’є (28-7) проти Майкла Чендлера (23-7). Є шанси, що за динамічністю та захопливістю цей бій може і переплюнути зустріч Адесаньї та Перейри.

Пор’є проти Чендлера – це зустріч людей, що постраждали від відродження Олівейри. Переможець може вийти на чемпіона

Чарльз Олівейра прямо вплинув на кар’єри обох майбутніх суперників. Бразилець довгий час був міцним середняком, але з часом став міцнішим, сильнішим та дістався-таки до чемпіонства. Протистояння і проти Пор’є, і проти Чендлера видались схожими. Спочатку бразильцю прилітало, але згодом він збирався і, як у найкращих американських фільмах, перемагав суперників достроково з розбитим обличчям.

Чендлер взагалі увірвався в UFC на повній швидкості. Перейшовши з Bellator, Майкл одразу вийшов проти міцного Дена Хукера і не возився з ним довго – нокаутував у першому раунді. Потім сталось протистояння проти Олівейри. Гостросюжетна битва, в якій американець виглядав пречудово, але все ж упіймався на удари небезпечного бразильця.

Після цього було протистояння проти Джастіна Гейджі. Чудовий поєдинок – без сумнівів, один з найкращих минулого року у UFC, але і там Чендлеру трохи не вистачило. Поразка Майкла стала другою поспіль. Такий результат точно не задовольняв колишнього чемпіона Bellator, тож повернення у 2022 році мало б стати потужним. Так і вийшло.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дастін Пор’є

Поєдинок проти Тоні Фергюсона проходив, як зустріч спортсмена, що зміг зберегти здоров’я, порівняно з протилежним у візаві. Майкл спокійно вів поєдинок та не вівся на психологічні фішки опонента, а потім так влучив ногою у щелепу Фергюсона, що за ветерана буквально стало страшно.

У цей же час Дастін Пор’є не був надактивним. 2021 рік видався для американця результативним. Спочатку він зустрівся з Конором Макгрегором – нокаутував суперника. Потім зустрівся з ірландцем ще раз – переміг через жахливу травму, коли нога Конора буквально пішла в інший бік. І закінчив рік достроковою поразкою від Чарльза Олівейри. Майстер бразильського джиу-джитсу розібрався з універсалом на своєму полі.

Після цього у клітці Дастін не з'являвся. За цей час Чендлер встиг повернутись, у легкій вазі UFC спочатку зник, а потім з’явився новий чемпіон і тепер, скоріш за все, саме за шанс поборотись проти нього битимуться майбутні суперники.

Хто фаворит і чому?

У букмекерів все однозначно та близько. На перемогу Дастіна Пор’є можна поставити за 1.62. На перемогу Майкла Чендлера – за 2.30. Також букмекери трохи менше вірять у те, що поєдинок пройде більше двох раундів – на це коефіцієнт 1.90 проти 1.80 на протилежний результат.

Насправді, поєдинок вкрай рівний у всіх компонентах. Дуже збалансовані противники, дуже цікаве протистояння. Загалом, обидва вміють боротись. Без шалених навичок, але виглядає непогано. При цьому обидва краще почувають себе у стійці.

Пор’є більш зібраний та спокійний. Впевнено діє під пресингом, не починає ламати план, коли щось йде не так. Той же Конор Макгрегор не зміг протиставити йому свої навички. Ірландець - більш різносторонній та цікавий ударник, але порядок спокійно побив клас двічі.

Чендлер же сильний. Його фізика регулярно на найвищому рівні. Майкл може давити візаві нескінченно від раунду до раунду, працювати силовими, атакувати під різними кутами. Попри те, що суперник вищий та має довші кінцівки, американець вміє долати і такі неприємності, виходячи на зручну для себе дистанцію завдяки силі та таймінгу.

Ще два важливих моменти. Перший – вік. Пор’є 33 роки, Чендлеру - 36. Так, три роки різниці, але 36 – досить солідний вік для бійця, тому незрозуміло, коли настане пенсія для Майкла. З іншого боку, він ознак старіння не подавав поки що. Другий – постійна практика. Щоб залишатись у формі, у 36 років треба постійно тренуватись. Чендлер і робить це, і постійно боксує. Про Пор’є такого не скажеш, а це важливо перед зустріччю з суперником, який може просто лупити з усіх боків весь поєдинок.

Getty Images/Global Images Ukraine. Майкл Чендлер

Виходить, абсолютно рівні шанси. На результат вплинуть моменти, які неможливо передбачити. Кращий план, перемоги у конкретних епізодах, краща точність. Суперники різні, але однаково потужні і однаково можуть вигадати один одному купу проблем.

І це прекрасно. Якщо Адесанья та Перейра потенційно можуть провести тактичну перестрілку, ці хлопці гарантовано не дадуть фанам сумувати.

Чому переможець вийде на чемпіона? Тому що першим номером у легкій вазі був Чарльз Олівейра, який програв Ісламу Махачєву. А другий – якраз Дастін Пор’є. Не дивлячись на те, що Чендлер п’ятий, переможець гарантовано стане номером першим та головним кандидатом на чемпіонське протистояння.

Хто з них краще впорається з Махачєвим? Варто зазначити, що не факт, що поєдинок відбудеться саме проти Іслама, адже у нього попереду, скоріше за все, зустріч проти Волкановськи, який збирається підійматись для чемпіонського поєдинку.

При цьому, Пор’є, ймовірно, буде важче проти Махачєва – так, як було проти Хабіба Нурмагомедова. А от Чендлер потенційно може взяти своє за рахунок фізичної потужності та вміння протискати свої інтереси там, де справді важко.

Але спочатку це треба зробити у поєдинку проти Дастіна Пор’є.

Поєдинок Дастін Пор’є - Майкл Чендлер відбудеться у Нью-Йорку в ніч із 13 на 14 листопада. Орієнтовно бій розпочнеться о 06:00 за київським часом. В прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports.

Parimatch
  • 1.41
  • 2.90
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.47
  • 51
  • 2.72
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.47
  • 51
  • 2.72
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.