Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 листопада 2022, 19:54
4432
3

Нідерланди – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Шансів дуже мало. Але спробувати за них зачепитися треба

| Оновлено 11 листопада 2022, 19:54
4432
3
Нідерланди – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
ФБУ

Зустріч Нідерланди - Україна відбудеться в п’ятницю, 11 листопада, в Алмері. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після інтенсивного відрізка у другій половині серпня – першій частині вересня, який включав вікно кваліфікації на планетарний форум та Євробаскет-2022, чоловічі баскетбольні збірні відійшли в тінь поступившись місцем клубним баталіям. Проте менш ніж через два місяці на календарі європейського баскетболу настав час п'ятого ігрового вікна у відборі на Кубок світу-2023. Його українська національна команда відкриє для себе в Нідерландах, де в п'ятничний вечір зіграє з господарями паркету.

Про те, з якими шансами ми підходимо до останніх чотирьох ігор у кваліфікації, краще тактовно промовчати. Сенсаційна серпнева поразка в Ісландії залишила для України дуже складні варіанти для проходження відбору. Вони включають обов'язкові вікторії для синьо-жовтих і масу потрібних результатів в інших поєдинках нашого секстету. Тож, обмежимося банальним, необхідно грати на перемогу в кожному матчі, а там буде видно.

Продовжить свої пригоди у відборі на Кубок світу-2023 українська національна команда під керівництвом Айнарса Багатскіса. Після завершення Євробаскета-2022 контракт із ФБУ у латиського фахівця закінчився і все йшло до того, що наша збірна отримає нового головного тренера. Однак сторони продовжили угоду до закінчення цього відбіркового циклу.

Наставник у синьо-жовтої команди залишився старий, а склад на поєдинки п'ятого кваліфікаційного вікна помітно оновився порівняно із заявкою на Євробаскет. Загалом на підготовку до ігор з Нідерландами та Ісландією тренерський штаб викликав наступних баскетболістів:

Захисники: Ілля Сидоров, Денис Лукашов (обидва – «Прометей»), Ілля Тиртишник («Будівельник»)

Форварди: В'ячеслав Бобров, Павло Крутоус (обидва - «Будівельник»), Іван Ткаченко, Олександр Липовий (обидва - «Прометей»), Андрій Войналович («Тарту», ​​Естонія), Сергій Павлов («Пярну», Естонія), Артем Ковальов («П'єно Жвайгждес», Литва), Володимир Герун («Бетіс», Іспанія)

Центровий: В'ячеслав Кравцов («Менорка», Іспанія)

Український ростер справді виглядає незвично. Цілком логічна відсутність у ньому Олексія Леня та Святослава Михайлюка, всередині сезону на них розраховувати не варто, але крім цього є ще багато змін. Залізобетонні гравці основного складу Богдан Близнюк та Артем Пустовий самі попросили не викликати їх на листопадове вікно, мотивувавши це особистими причинами і тренерський штаб пішов їм назустріч, а учасник Євробаскета Дмитро Скапінцев зараз пробує свої сили у G-Лізі. На вакантні місця були запрошені відраховані перед Чемпіонатом Європи Павло Крутоус, Андрій Войналович, Сергій Павлов та Артем Ковальов. Відновився після травми Олександр Липовий, а у фронткорті відбулося N-не повернення до збірної В'ячеслава Кравцова.

А ось наша задня лінія має куций вигляд через травми. Перед відбірковими матчами травмувалися спочатку викликані Іссуф Санон, Віталій Зотов та Олександр Ковляр, тож Айнарсу Багатскісу довелося спішно викликати добре знайомого за грою у «Київ-Баскеті» Іллю Тиртишника, який зараз захищає кольори «Будівельника». Молодий гравець «будівельників» найближчими днями може дебютувати в офіційних зустрічах за збірну України. Таким чином, сім із дванадцяти баскетболістів, які грали на нещодавньому Чемпіонаті Європи, з різних причин пропустять матчі в листопаді.

Наш найближчий суперник в особі збірної Нідерландів не належить навіть до континентальних середняків, але останнім часом демонструє стійку тенденцію на покращення результатів. Після довгої відсутності у фінальних частинах великих турнірів помаранчеві змогли класифікуватися на Євробаскет-2015 (21-е підсумкове місце) та Євробаскет-2022 (22-е підсумкове місце). На нещодавньому Чемпіонаті Європи баскетболісти з Нідерландів очікувано програли всі п'ять матчів у групі, але в кожному продемонстрували бажання боротьби і навіть змогли зіпсувати нерви збірним Ізраїлю, Чехії та Польщі.

У складі команди з Бенілюксу відсутні зірки європейського баскетболу. Ще більше потенціал збірної впав тоді, як після закінчення Євробаскета-2022 завершив свої виступи в класичному баскетболі лідер помаранчевих Ворті де Йонг. Талановитий гравець вирішив сконцентруватися на баскетболі 3Х3. За його відсутності повести за собою колектив мають захисник грецького клубу «ПАОК» Яннік Франке та його колега по задній лінії Шарлон Клооф із португальського «Порту».

Україна є явним фаворитом у грі з Нідерландами. Однак нещодавня поразка від збірної Ісландії у відборі на Кубок Світу ще надто свіжа в пам'яті. Тож не варто будувати ілюзій щодо легкої прогулянки в Алмері. Поєдинок буде непростим, але індивідуальна майстерність та досвід лідерів нашої команди мають зіграти свою роль.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Іспанія

6

5

1

503:414

+89

11

2.Італія

6

5

1

555:521

+34

11

3.Ісландія

6

4

2

488:518

-30

10

4.Грузія

6

3

3

458:484

-26

9

5.Україна

6

1

5

489:507

-18

7

6.Нідерланди

6

0

6

427:476

-49

6

11 листопада

Нідерланди – Україна

Ісландія – Грузія

Італія – Іспанія

Parimatch
  • 2,75
  • 12,00
  • 1,51
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2,68
  • -
  • 1,49
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 2,68
  • -
  • 1,49
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Уже и забыл про эту пульку   но посмотреть надо 
Потом тренер скажет что не хватило Санона
Chystyi_stavok
"Наша збірна розпочинає другий етап відбору на світову першість."...Так вже ж розпочали, ще у серпні проти Італії.