Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 листопада 2022, 03:17
2015
1

На Заході все більше схильні до переговорів України й рф

Західні чиновники з оборонних відомств не вірять у перемогу на полі бою

| Оновлено 11 листопада 2022, 03:17
2015
1
На Заході все більше схильні до переговорів України й рф
ОП

Деякі американські й західні чиновники все частіше вважають, що ані Україна, ані росія не зможуть досягти заявлених цілей у війні, тож розглядають прийдешню зиму, коли бойові дії сповільняться, як момент для початку дипломатичних переговорів між сторонами.

Зазначається, що західні чиновники з оборонних відомств ставлять під сумнів здатність України повністю вибити російські війська з окупованих районів, тому стабілізація лінії фронту протягом зими, на їхню думку, може означати: жодна зі сторін, швидше за все, не досягне своєї мети.

«Узимку все сповільнюється. (Існує) потенціал для переговорів, ми хотіли б, щоб вони відбувалися», – каже один із співрозмовників NBC News.

Американський телеканал також нагадує про неоголошений візит радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана до Києва, де він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та українськими високопосадовцями.

Двоє співрозмовників NBC News, знайомі з ходом зустрічей, і один український посадовець на умовах анонімності сказали, що Салліван порушив питання про те, як закінчиться російсько-українська війна й чи може такий кінець включати дипломатичне врегулювання.

Зокрема український співрозмовник стверджує, що радник Байдена наголошував: якщо Київ відкрито висловить прихильність до переговорів, його важелі впливу будуть посилені, а не послаблені. Він підкреслив, що Салліван не намагався тиснути на Україну з метою негайного початку переговорів або здійснення якихось конкретних кроків.

Водночас співрозмовники NBC News у США визнають, що посадити Україну й рф за стіл переговорів буде непросто, а обидві сторони, ймовірно, розраховують на уповільнення темпів бойових дій взимку як на час для перегрупування й перепідготовки своїх сил, щоб бути готовими до наступу навесні 2023-го.

Серед імовірних посередників у такому переговорному процесі західні й американські джерела називають президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, й він начебто дав попередню згоду. Розглядалися й інші варіанти – зокрема Ізраїль та Об’єднані Арабські Емірати, та вони не були настільки ж реальними, як у випадку Анкари.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
З гітлерівцями провели успішні дипломатичні перемовини в Нюрнберзі. 
Як світ уявляє собі подальше існування путлерівькоі параші? Рашисти стануть біленькими та пухнастими? А, мало не забув, Україна повинна буде віддати вже захоплені рашистами території, зробити рузьгій язіг першим державним, загиблих воїнів визнати націонал-терористами та встановити пам'ятники путлеру по-всій країні? Так?