Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 листопада 2022, 08:20
4377
2

Притула пояснив, чому куплена бронетехніка Spartan така дорога

Відомий волонтер розповів деталі про закупівлю благодійного фонду

| Оновлено 09 листопада 2022, 08:20
4377
2
Притула пояснив, чому куплена бронетехніка Spartan така дорога
Twitter. Бронетехніка Spartan

Відомий волонтер Сергій Притула пояснив, чому було закуплено 60 бронетранспортерів Spartan для ЗСУ:

«Скільки коштує життя українського солдата? Відповідь очевидна – воно безцінне! Скільки коштує захистити життя солдата? Ось тут вже по-різному.

Чи знали ми про існування ціни 29500 фунтів, яка зараз гуляє мережею? Так, звісно ж. Проте ми зібрались купувати не 6, не 8, не 10 бронемашин. А 50–60–80 чи, можливо, 100.

І це не той випадок, коли чим більше ти береш, тим більшу знижку тобі роблять. Це не конкурентний ринок. Це ринок зброї, де є продавці, які хочуть заробити, і покупці, які живуть в країні, яка воює вже і зараз!

Після того, як з України відбулось контрактування невеликих партій Спартанів, на британському ринку відбулось суттєве пожвавлення по цій номенклатурі. І ті ціни, які були на ринку ще кілька місяців тому, зараз не є актуальними.

Великі компанії скупляють у менших продавців більшість наявних на ринку Спартанів і монопольно правлять достатньо високу ціну в межах $100К. Ця верхня закупівельна планка і була поставлена у філософію збору коштів, який ми проводили нещодавно. Чи збирались ми купувати всі Спартани за цією ціною? Відповідь: ні.

Тому що ті ж українські патріоти, які живуть у Англії і які вже допомагали купити і доправити з Британії в Україну Спартани, допомагали і допомагають з пошуком бронемашин і для нашого фонду.

І там є різні ціни. І по 38 тисяч, і 65, і 100, і навіть більше. Тому, навіть озвучена кількість у 60 Спартанів, які ми зібрались купувати, не є остаточною! Як і скоріше за все, це буде не єдина номенклатура бронетехніки, яку ми привеземо до України з Британії.

Тому маю одне маленьке прохання до всіх, хто сказав гоп, поки не перескочив! В той самий день, коли останній броньовик, закуплений з кошторису 236 000 000 гривень, заїде в Україну, наш фонд у притаманній для себе манері, дасть вичерпну інформацію і по кількості, і по вартості. Будуть чеки».

Фонд Сергія Притули 2 листопада оголосив новий збір коштів для ЗСУ – планували зібрати 200 млн гривень на закупівлю 50 бронетранспортерів Spartan. За півтори доби було зібрано 236 млн гривень.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Лично мое мнение, не примите меня за ингагента или заслонного козачка, но с каждым оправданием Притулы лично у меня закрадывается сомнению честности траты денег и ощущения какого-то наипалова.
П. С. Возможно я просто недоверчивая скотина)
⬆️
А ещё Притула пояснил почему он подсунул видео с дрoнов ВСУ как снятое со своих и даже обещал исправиться.    Занимался бы лучше своими Варьятами и давал концерты на фронтах страны.