Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 листопада 2022, 07:11
1062
0

Сергій БОГАЧУК: «24 лютого я сказав: гаразд, це жарт такий?»

27-річний вінничанин повертається на ринг у бою з Аароном Коулі

| Оновлено 04 листопада 2022, 07:11
1062
0
Сергій БОГАЧУК: «24 лютого я сказав: гаразд, це жарт такий?»
Instagram. Сергій Богачук та Аарон Коулі

Український боксер першої середньої ваги (до 69,9 кг), 27-річний вінничанин Сергій Богачук (20–1, 20 КО) не виходив у ринг із вересня 2021 року. Повернення на ринг затяглося через початок повномасштабної війни в Україні. На 25 березня у нього було заплановано бій проти канадця Мікаеля Зевські, але українець відмовився від нього з поважної причини.

Богачук розповів, як для нього почався ранок 24 лютого, коли російська армія розпочала вторгнення. Сергій, який у той момент перебував удома в рідній Вінниці, розповів:

«Моя мама сказала: прокидайся, вони почали війну. Я подумав: та гаразд, це жарт такий? Це було неможливо. Десять хвилин по тому я зайшов в інтернет і був у нестямі від злості. Я не міг у це повірити – це взагалі по-справжньому чи ні? Мене це дуже засмутило».

Богачук зізнався, що роздумував над тим, що далі: продовжувати кар'єру чи вступати до лав ЗСУ для протистояння орді окупантів.

«Я думав, що піду в армію і не зможу продовжувати боксувати. Я хотів захищати мою країну. Кілька разів я всерйоз думав над тим, що більше не виступатиму, бо Україна опинилася в дуже поганій ситуації. У дуже, дуже, дуже поганий. Однак, мої друзі, моя сім'я сказали мені: Ти не солдат, ти боксер. Ти маєш виходити в ринг, тобі не треба йти воювати. Ти можеш допомогти своїй країні, коли ти виграєш бої, коли демонструєш усьому світу український прапор, коли тренуєшся у залі. Ти можеш більше допомогти своїй країні у рингу. Твоя війна – у рингу», – сказали вони мені.

У мене було два вибори і я не знав, що маю зробити: йти на війну чи продовжувати кар'єру. Мій брат сказав, що мені треба залишитись у боксі. Він сказав: це твоя робота, і ти маєш робити свою роботу, ти не солдат, ти – боксер. Зараз мій брат на війні, і я навіть не знаю, де він саме. Це військова таємниця, він не може розповісти. Я за нього хвилююся і не знаю, що я можу змінити».

У ніч із 3 на 4 листопада Богачук повернеться на ринг. Його бій проти американця Аарона Коулі (16–4–1, 7 КО) стане головною подією вечора боксу в Монтебелло (США).

«Моя перемога стане гарною підтримкою для людей, для (української) армії. Олександр Усик виграв у Джошуа, і це стало гарною підтримкою для армії та людей (в Україні). Після цього бою усі були мотивовані перемагати. Ми – переможці», – підсумував Сергій.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.