Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 04 листопада 2022, 01:46
3909
7

ЛУЧЕСКУ: «Кожні 2 дні ми змінюємо міста, стадіони. Не заслуговуємо 4 місце»

Наставник «Динамо» дав прес-конференцію перед грою ЛЄ із «Фенербахче»

| Оновлено 04 листопада 2022, 01:46
3909
7
ЛУЧЕСКУ: «Кожні 2 дні ми змінюємо міста, стадіони. Не заслуговуємо 4 місце»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Наставник київського «Динамо» Мірча Луческу дав прес-конференцію, присвячену поєдинку 6-го туру групового раунду Ліги Європи УЄФА проти стамбульського «Фенербахче», що проходитиме у польському Кракові 3 листопада.

– Містере, ми добре знаємо вас за роботою в Туреччині, де ви досягли великих успіхів. Однак ви сказали, що зробите все можливе, щоб не дозволити Фенербахче посісти перше місце в групі... Як ви можете прокоментувати цю заяву? (питання від турецького журналіста)

– Коли я таке казав? Я не міг цього сказати, зокрема тому, що добре знаю президента та тренера Фенербахче. Звісно, у футболі може статися будь-що, однак я такого не казав, це неправда. До того ж, я дуже добре знаю турецьких журналістів, знаю, як вони вміють винаходити новини, провокувати та розпалювати атмосферу перед матчами.

– Проти Фенербахче Динамо провело найбільше поєдинків у цьому сезоні. Чи вважаєте ви, що стамбульці прогресують від матчу до матчу?

– Фенербахче придбав багато дуже хороших гравців, із великим досвідом, які грають за свої збірні. Вони роблять значні зусилля, щоб створити якісну команду. Стамбульці мають 25 гравців одного рівня, у них немає поділу на основну та резервну команди. Усі футболісти – дуже якісні та досвідчені, багатьом близько 30 років. Серед молоді грають хіба що Гюлер і Мор.

У нас протилежна ситуація – ми втратили важливих гравців, у нас грають молоді футболісти. Маємо у складі п'ятьох гравців віком до 20 років. Думаю, що ми зробили помилку, настільки інтенсивно граючи благодійні матчі весною. Окрім того, збірники були зайняті у своїх національних командах. Ми дуже добре розпочали кваліфікацію Ліги чемпіонів, але поступилися великій команді – Бенфіці, яка також провела багато хороших трансферів. Із моменту програшу Бенфіці наші гравці почали втрачати мотивацію та очки в чемпіонаті.

Ми не програвали матчів, тому що суперники були сильнішими за нас. Усе вирішували окремі моменти: у Стамбулі пропустили на останніх хвилинах, АЕКу програли через пропущений зі штрафного м'яч, Ренну – подарувавши суперникам м'яч після помилок. Наші гравці перебувають у дуже складній ситуації. Кожні два дні ми змінюємо міста, стадіони, не маємо постійного місця для тренувального процесу, не бачимо своїх уболівальників.

У нас одна мета – вижити у цій ситуації та підтримувати найкращий рівень, який можливо зберегти. Одного дня війна завершиться, а Динамо має залишатися на своєму рівні. Це бренд, клуб із великою історією та переможними традиціями.

Ми займаємо останнє місце в групі, але думаю, що не заслуговуємо там перебувати.

– Динамо зіткнулося з проблемою на позиції голкіпера, втративши Бущана та Бойка...

– Після матчу в Стамбулі ми втратили Бущана та Шапаренка – двох дуже важливих для нас гравців. Шапаренко, який є нашим найкращим футболістом, опинився поза футболом на шість місяців.

Що стосується Бущана, то він уже повернувся та займається разом із командою. Подивимося, чи зможе він зіграти, або ж ми знову задіємо Нещерета. У нас дуже молода команда, і я впевнений, що вони будуть дуже мотивовані на цей матч. Найкращий спосіб конкурувати з досвідченими суперниками – бути добре підготовленими та проінформованими. У Фенербахче дуже досвідчені, якісні, здібні та швидкі гравці. Але ми дуже добре знаємо про сильні сторони кожного суперника, щоб нівелювати їх.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Дружина Луніна опублікувала перше фото Андрія після чемпіонства Реала
Футбол | 04 травня 2024, 23:03 1
Дружина Луніна опублікувала перше фото Андрія після чемпіонства Реала

4 травня королівський клуб достроково виграв титул чемпіонату Іспанії 2023/24.

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Будулай сам собі ще не набрид з цією піснею?
Kiev City
теперешний уровень игры- ниже плинтуса. платите игрокам за выигрышь и ничью, забитые мячи- может тогда по мячу попадать  будут. еще журналистов/коментаторов жополизов  нахер  убирите, чтобы ахинею не несли про высокий уровень игроков и что  очередь в европе за этими инвалидами стоит 
WildeKater
Звучало бы убедительно, если бы не результаты конкурентов. Просто надо признать, что ЛЕ просрана без всяких оправданий и двигаться дальше.
Pasha007
Просто скажи що ми дно...і все...
Иван Иванов
не получилось не фартануло
Владислав Рейский
Ну да, а если б не все это то заняли бы первое место безусловно. А если серьезно то максимум что могло быть так это пару ничеек в ЛЕ. Может закончил бы ныть уже? Вечно не виновата Я-Я, он сам пришел)
Lion
Не заслуживаете на 4 место, ну так пятого нету.....
Так что на своем законом...