Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 30 листопада 2022, 18:03
1678
0

Ховентуд – Прометей. Прогноз та анонс на матч Єврокубка

Підопічні Ронена Гінзбурга гостюють у одного з головних фаворитів турніру

| Оновлено 30 листопада 2022, 18:03
1678
0
Ховентуд – Прометей. Прогноз та анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Ховентут» - «Прометей» відбудеться в середу, 2 листопада, в Іспанії. Початок поєдинку о 21.15 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Setanta Sports».

Після яскравої перемоги над дуже міцним турецьким «Бурсаспором» на «Прометей» чекає ще більш складне випробування у Кубку Європи. В рамках четвертого туру діючі чемпіони України летять до Іспанії, де в Бадалоні зіграють з «Ховентутом» – однією з найсильніших команд другого за статусом єврокубка.

Каталонський клуб має славну історію. «Ховентут» був заснований аж у 1930 році і за свою 92-річну історію встиг виграти Кубок Європейських Чемпіонів (сезон 1993/1994), Кубок УЛЄБ (сезон 2007/2008), Кубок Європи ФІБА (сезон 2005/2006), а також два Кубки Корача. На внутрішній арені «Ховентут» чотири рази вигравав чемпіонат Іспанії, вісім разів ставав переможцем Кубка Іспанії та двічі брав Суперкубок своєї країни.

Нині суперник «Прометея» в Іспанії належить до так званих фаворитів другого ешелону, які трохи недотягують до визнаних грандів «Реала» та «Барселони», але дихають в спини місцевим топам. Так, у минулій першості Іспанії «Ховентут» зайняв за підсумками регулярного чемпіонату четверте місце, у чвертьфінальній серії плей-фф пройшов «Тенеріфе» – 2:1, а у півфіналі склав зброю перед «Барселоною» – 1:3. Цього сезону клуб з Каталонії поки що йде в середині турнірної таблиці Ліги АСВ, маючи після шести зіграних поєдинків три перемоги в активі та три поразки в пасиві.

Кубок Європи 2022/2023 найближчий опонент «Прометея» розпочав із впевненої домашньої перемоги над італійською «Брешією» – 80:63, після чого було трохи несподіване виїзне фіаско у грі з «Бурсаспором» – 72:81, а в третьому турі «Ховентут» відзначив й свою першу виїзну вікторію, розгромив «Цедевіту Олімпію» – 100:78.

У складі чорно-зелених (саме такі основні кольори має клуб з Бадалони) «Прометею» протистоятиме нещодавній чемпіон Євробаскета-2022 у складі збірної Іспанії Жоель Парра. І як тут не згадати, що один із найкращих іспанських баскетболістів в історії та тіньовий герой Євробаскета-2022 Руді Фернандес якраз є вихованцем «Ховентута».

Крім Жоеля Парри, ключовими гравцями нинішнього «Ховентута» є хорватський бігмен з величезним досвідом гри в Євролізі Анте Томіч (15,5 очок у середньому за гру в Лізі АСВ + 13 у Кубку Європи), його американський колега по фронткорту Генрі Елленсон (10,5 очок в першості Іспанії + 12,3 на міжнародній арені) та ще один легіонер із США, виступаючий на позиції атакуючого захисника Кайл Гай, який проводить свій перший сезон у Європі (13,5 очок у внутрішньому чемпіонаті + 11,7 в єврокубку).

Однак на цьому перелік серйозних баскетболістів у ростері каталонського клубу не закінчується. На підвищену увагу до своїх персон справедливо заслуговують іспанський захисник-ветеран Пау Рібас, який вигравав Кубок Європи ФІБА та Кубок УЛЄБ у складі «Ховентута» ще в нульових, а потім вдосталь пограв у Євролізі в складі «Барселони» та інших іспанських командах, гравець національної збірної Домініканської Республіки Андрес Феліз, французький форвард Вільям Ховард, який ще минулого сезону награвав на титул MVP тринадцятого туру Євроліги у складі «Асвела». Загалом склад у колектива з Бадалони справді з претензією на перемогу в єврокубку.

Сьогодні перед «Прометеєм» стоятиме важке завдання. «Ховентут» є міцним клубом навіть за мірками Ліги АСВ (найсильнішої національної першості в Європі), а в Кубку Європи і взагалі належить до фаворитів турніру. Однак для «титанів» буде зовсім не зайвим на ранній стадії сезону перевірити спроможність своїх амбіцій у грі з командою такого рівня. Підопічним Ронена Гінсбурга доведеться дуже постаратися, щоб привезти з Каталонії перемогу, але досвід гри з «Бурсаспором» говорить про те, що український клуб здатен зробити сюрприз.

Прогноз Sport.ua: перемога «Ховентута»

Parimatch
  • 1.21
  • -
  • 4.70
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.21
  • -
  • 4.28
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.