Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 лютого 2023, 06:24
1329
1

Мотор – Скандерборг Орхус. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ

Запоріжці приймають середняка першості Данії

| Оновлено 09 лютого 2023, 06:24
1329
1
Мотор – Скандерборг Орхус. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ
ГК Мотор

Зустріч «Мотор» – «Скандерборг-Орхус» відбудеться у вівторок, 1 листопада, в Німеччині. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport1».

Набирає обертів другий за статусом гандбольний єврокубок. Минулого тижня було зіграно матчі першого туру групового етапу, а вже на поточній семиденці прийшла черга другого ігрового дня. Згідно з його розкладом, чемпіон України також буде приймаючою стороною, а в гості до «Мотора» завітає датський «Скандерборг-Орхус».

Суперник українського колектива є стабільним середняком у своїй країні. В сезоні 2021/2022 «Скандерборг» фінішував на п'ятому місці в національному чемпіонаті, досить пристойно відставши від першої четвірки, яка розігрувала призові місця за системою плей-оф. Такий результат дозволив данському клубу вперше у нинішньому тисячолітті зіграти в європейських клубних турнірах (попередній візит до єврокубків у «Скандерборга» був аж у сезоні 1996/1997).

В нинішньому розіграші першості Данії клуб, який представляє одразу два міста, власне, Скандерборг і більший Орхус (свою повну офіційну назву «Скандерборг-Орхус» команда отримала влітку 2021 року, коли колектив з Орхуса завершив самостійне існування і влився до структури «Скандерборга») поки що йде на досить невисокому дев'ятому місці. Після такої ж кількості зіграних поєдинків у опонента «Мотора» три перемоги, дві нічиї та одразу чотири поразки.

Проте все гаразд у данського клубу на європейській арені. У Європейській Лізі ЄГФ 2022/2023 «Скандерборг-Орхус» розпочав свій шлях з другого раунду кваліфікації і в ньому він двічі виявився сильнішим за шведський «Кристіанстад» – 32:31 (в гостях) та – 35:33 (вдома). Ці перемоги надали данцям можливість зіграти в груповому турнірі, а вже в першому турі основної частини єврокубка «Скандерборг-Орхус» у гостях виявився сильнішим за північномакедонський клуб «Єврофарм Пелістер» – 30:27.

У ростері «Скандерборга» є лише один легіонер, та й той вельми умовний. Йдеться про правого крайнього з Фарерських островів (які є автономним регіоном, що входить до складу Королівства Данія, але в спорті у них свої окремі збірні та федерації) Хакуна Вест Тейгума. Цей же представник «овечих островів», добре знайомий українським любителям гандболу за частими офіційними матчами між Україною та Фарерами, є найрезультативнішим гравцем своєї команди в Європейській Лізі ЄГФ. Після трьох ігор у його активі 23 точні кидки, в тому числі 11 у грі першого туру проти «Єврофарма».

Серед інших важливих елементів у конструкції данського клубу варто виділити правого напівсереднього Йонатана Моллерупа (18 голів на євроарені) та молодого розігруючого Томаса Арнольдсона (11 результативних атак у Європейській Лізі ЄГФ). Двадцятирічному вундеркінду «Скандерборга» пророкують велике майбутнє, що опосередковано доводить контракт з місцевим грандом «Ольборгом», який набуде чинності з сезону 2023/2024. А ось воротарська бригада в особах двадцятитрирічного Салаха Бутафа і на десять років старшого за нього Крістофера Лунд Лаурсена поки що відверто не вражає.

Для «Мотора» поєдинок проти «Скандерборга» стане першою реальною можливістю набрати очки на євроарені в цьому сезоні. Все ж таки з «Фюхсе Берлін» чемпіонам України зараз тягатися важко, а от данському клубу запоріжці якщо й поступаються за ігровим потенціалом, то не з критичною різницею. Ризикнемо припустити, що підопічні Гінтараса Савукінаса не дозволять собі програти другий матч поспіль на домашньому майданчику в Європейській Лізі ЄГФ.

Прогноз Sport.ua: нічия

Parimatch
  • 4.50
  • 11.00
  • 1.27
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.20
  • 10.00
  • 1.36
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 152
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
Мотор во 2-й  Бундеслиге сливает практически всем подряд, выгребут также и от датчан, увы ...