Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 листопада 2022, 19:49
2556
0

Україна – Люксембург. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС

Українські гандболістки стартують у відборі на світову першість

| Оновлено 01 листопада 2022, 19:49
2556
0
Україна – Люксембург. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС
ФГУ. Віталій Андронов

Зустріч Україна - Люксембург відбудеться у вівторок, 1 листопада, в Люксембурзі. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «XSport».

Сьогодні українські майстрині ручного м'яча розпочинають свою боротьбу у кваліфікації двадцять шостого Чемпіонату світу з гандболу серед жіночих команд. Для того, щоб виступити на планетарному форумі, нашій збірній необхідно пройти два етапи відбору. Спочатку синьо-жовті зіграють з представником низів континентального гандболу, а в разі успіху у другому, вирішальному раунді плей-оф поміряються силами із однією з команд-учасниць Чемпіонату Європи-2022, який відбудеться в грудні нинішнього року.

Першим опонентом нашого національного колективу за підсумками жеребкування стане збірна Люксембургу. Зважаючи на всім відомі обставини, українська збірна погодилася провести обидва поєдинки на майданчику суперника. Матчі будуть зіграні першого та другого листопада. В першій зустрічі формальними господарками будуть наші дівчата.

До дуелі з представницями Бенілюксу головний тренер збірної України Віталій Андронов викликав наступних гандболісток:

Воротарі: Марія Гладун (Фюхсе Берлін, Німеччина), Вікторія Салтанюк (Галичанка)

Польові гравці: Анастасія Мелекесцева, Тетяна Поляк, Діана Дмитришин, Ірина Прокоп'як, Мар'яна Маркевич, Марина Коновалова (усі – «Галичанка»), Мілана Шукаль, Дарина Кот (обидві – «Карпати»), Тамара Смбатян («Альба Фехервар», Угорщина), Юлія Андрійчук («Вольда», Норвегія), Ірина Глібко, Євгенія Левченко (обидві – «Римніку-Вилча», Румунія), Леся Смолінг («Ярослав», Польща), Ірина Стельмах («Подравка», Хорватія), Альона Шупик («Кобежице», Польща)

Національна збірна Люксембургу належить до справжньої гандбольної екзотики та дуже далека від будь-яких досягнень. У різних відборах на чемпіонати світу та Європи наші найближчі суперниці припиняють боротьбу ще на ранніх етапах, але іноді можуть піднести несподіваний результат у матчах з командами схожого рівня.

Так, у відборі на Чемпіонат Європи-2022 дівчата з Бенілюксу не змогли пройти попередній етап кваліфікації, зазнавши трьох поразок від Кіпру, Косово та Португалії. А остання вікторія жіночої збірної Люксембургу датована ще 31 травня 2019 року, коли вона сенсаційно обіграла Фінляндію – 27:24. Щоб зрозуміти всю міру несподіванки такого результату, достатньо сказати, що букмекерські коефіцієнти на перемогу команди з Бенілюксу в тому поєдинку в середньому вимірювалися у співвідношенні 20:1.

Варто зазначити, що сьогоднішні опоненти нещодавно вже перетиналися між собою. В першому раунді відбору на попередній Чемпіонат світу-2021 (який тоді проходив у форматі групового турніру) збірні України та Люксембургу опинилися в одному квартеті. І тоді синьо-жовті здобули впевнену перемогу з рахунком – 28:21. Найрезультативнішою в цьому матчі стала ліва напівсередня нашої команди Леся Смолінг, яка закинула вісім м'ячів.

Україна є явним фаворитом майбутнього протистояння із двох матчів. Дві поспіль виїзні гри, безумовно, ускладнять завдання проходу до наступного етапу, але не настільки, щоб з його виконанням у наших дівчат виникли серйозні проблеми. Втім, до будь-якого суперника потрібно відноситися з повагою і не виходити на гру надто самовпевненими. Якщо тренерський штаб нашої збірної не допустить недооцінки Люксембургу, то труднощів з подоланням першого раунду плей-оф у синьо-жовтих виникнути не повинно.

Україна – Люксембург
Люксембург. 20:00
ТБ-трансляція – XSport
Текстова трансляція матчу на Sport.ua
Прогноз Sport.ua – перемога збірної України
Parimatch
  • 1.02
  • 23
  • 20
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.02
  • 23
  • 20
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.