Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 жовтня 2022, 07:54
4416
0

Джейк Пол vs Андерсон Сілва: випробування для блогера чи побиття ветерана?

Є шанси і на те, і на те

| Оновлено 30 жовтня 2022, 07:54
4416
0
Джейк Пол vs Андерсон Сілва: випробування для блогера чи побиття ветерана?
Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол та Андерсон Сільва (праворуч)

Джейк Пол (5-0, 4 КО) у ніч з 29 на 30 жовтня зустрінеться з Андерсоном Сілвою (3-1, 2 КО). З одного боку здається, що американець нарешті отримає більш-менш серйозне боксерське випробування. З іншого, у поєдинку 25-річного великого молодика проти 47-річного ветерана абсолютно все виглядає не більше, як піар-ходом.

Чи зможе хоч щось нав’язати віковий суперник молодому опоненту, який заробляє для боксу популярність і купу грошей?

Джейк Пол збирає величезні кошти, але не бив нікого серйозного. Сілва пішов з ММА в бокс, і виходить непогано

Джейк Пол – один з найкасовіших боксерів світу просто зараз. Він збирає кошти на своїй попередній популярності та тому, що вдало продає як свій який-не-який талант, так і ненависть фанатів до нього самого.

Якщо поглянути, кого бив американець – там взагалі нічого дивного. Перший поєдинок у кар’єрі – проти Алі Ейсона Гіба. Блогеру прилетіло від блогера – нічого дивного. Другий – проти Нейта Робінсона. Баскетболіст виглядав погано: біг на суперника, натикався на удари, чудив і нахватався. У другому раунді голова баскетболіста не витримала – нокаут.

Після цього Пол почав розпалювати довкола себе багато шуму та розмов. Настільки, що продовжувати битись проти таких самих ноунеймів було б несерйозно. На третій поєдинок йому обрали Бена Аскрена. Колишній чемпіон в ММА готувався до зустрічі десь півтори години. І то, скоріш за все, коли знімав промо-ролик, а потім у зал і не заходив. Недивно, що Аскрен отримав моментально – у першому ж раунді від величезного суперника, що просто влучив точно і все закінчилось.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол

Наступні дві зустрічі звучали як такі, що мали б інтригувати. Тайрон Вудлі – колишній чемпіон UFC, який мотивувався і явно готувався. Так, Вудлі – борець. Точно не ударник і точно не настільки топовий, якого можна було б спокійно запускати у ринг. Але фізично Тайрон точно був готовий і у першій зустрічі навіть дав Джейку бій.

На старті бійки Вудлі навіть дістав Джейка. Пол пережив влучання та перебоксував суперника – розділеним рішенням суддів.

Проте реванш для колишнього бійця ММА не склався. Його розкручували, як класне протистояння бійців, що видали рівний бій, а все закінчилось нокаутом у шостому раунді. Тепер – протистояння проти Сілви. Кажуть, буде конкурентно, але завдяки чому?

Досвід Андерсона у боксі невеликий. Вперше у боксі він вийшов у ринг у 1998 році. Дебют не склався – бразилець програв достроково у першому раунді людині, рекорд якої закінчився на відмітці 30-22, 24 КО. Але далі – тільки перемоги, і одна з них прямо по-боксерськи приємна. Перша перемога Сілви сталась у 2005-му. Потім після перерви аж у 2021-му бразилець пішов з ММА та повернувся до боксу, щоб зустрітись з Хуліо Сезаром Чавесом-молодшим.

Загалом, поєдинок здавався очевидним. Ветеран, який просто заради веселощів прийшов у бокс, проти здоровенного Чавеса, який вже у сотий раз має реанімуватись.

Хуліо Сезар зобов’язаний був переїжджати суперника, але не склалось. Вийшло так, що Сілва був швидшим, точнішим, кращим і без проблем буквально розмотав колишнього чемпіона світу. Судді віддали перемогу розділеним рішенням у восьми раундах, але по факту, враховуючи всі фактори, бразилець був набагато кращим за опонента.

Потім через три місяці сталось ще одне шоу. Тіто Ортіс вирішив, що як не в ММА, то в боксі він Сілву потягне. Не потягнув – нокаут у першому ж раунді. І все це у 47 років, так. Крутий мужик, як не подивись.

Тож із такими реноме боксери підходять до протистояння. Але за рахунок чого бразилець зупинятиме американця?

Так хто все ж фаворит?

Чи не вперше у кар’єрі Джейка Пола він – фаворит, але не однозначний. На перемогу Джейка можна поставити у середньому за 1.75. На перемогу його суперника - орієнтовно за 2.05. Відрив геть несерйозний. Навіть у перемогу Тайрона Вудлі букмекери вірили менше, ніж у вікового бразильця.

Частково, логіка у цьому є. Андерсон показав, що він не збирається просто заробляти гроші та відбувати номер. Як в ММА він робив шоу, так і у боксі не сумує. Навіть у такому серйозному віці готується, працює і викладається у ринзі. У нього на диво залишилися удар, техніка і реакція. Навіть Хуліо Сезар Чавес з останнім не міг ніяк упоратись. А це колишній чемпіон світу і людина, з якою і Канело довелось потрудитись. Саулю було не дуже важко, але і не геть просто.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андерсон Сілва

Безумовно, Джейк не зустрічався із настільки технічними суперниками. І з його дуболомністю буде непросто впоратись з цим. Але те, що з таким суперником він не зустрічався, не тільки заслуга Сілви, а й проблема самого Пола. Причому, це не означає, що він не впорається з бразильцем.

Так, технічно буде непросто. Але фізично американець потужніший. Молодший настільки, що це сильно відчутно. Б’є сильно та влучно. Об’єктивно стає все кращим від бою до бою. Чи вистачить у 47-річного боксера сил, щоб стримати такого потужного візаві – величезне питання. І головне.

Якщо вийде – протистояння буде і цікавим, і таким, що інтригує. Якщо ні – можемо побачити і нокаут. Чи здивує цей результат? Точно ні. Молодик перебив ветерана – нічого дивного. Перемога бразильця теж не стане дивом, але здивує. Та порадує фанатів, більшість з яких все ще не любить Джейка та не полюбить ніколи.

Протистояння віку проти молодості. Техніки проти сили. Молодецького бажання проти досвіду. Звучить епічно, але Джейка Пола поки що важко так сприймати.

Поєдинок Джейк Пол – Андерсон Сілва відбудеться у ніч проти неділі, 30 жовтня, у Флориді. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.