Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 листопада 2022, 21:17
41679
13

Василь Ломаченко – Джемейн Ортіс. Прогноз та анонс на бій

Лома повертається боєм проти спаринг-партнера. Сподівається потім отримати зустріч з Девіном Хейні

| Оновлено 03 листопада 2022, 21:17
41679
13
Василь Ломаченко – Джемейн Ортіс. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

В ніч з 29 на 30 жовтня у Нью-Йорку в ринг повертається Василь Ломаченко (16-2, 11 КО). Після перерви у десять місяців українець зійдеться з американським проспектом Джемейном Ортісом (16-0-1, 8 КО). Василь мав змогу відбоксувати за статус абсолютного чемпіона світу, але втрутились росіяни та війна, яку ті розпочали проти України.

Тепер Ломаченко починатиме шлях, звісно, не з початку, але з середини шляху точно. Попереду, як мінімум, молодий проспект. Як максимум – поєдинок за абсолютне чемпіонство проти вкрай непростого суперника.

  • Усі найяскравіші моменти бою доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ломаченко мав змогу боксувати за абсолютне чемпіонство. Але зустрінеться з колишнім спаринг-партнером

Джемейну Ортісу 26 років, у нього жодної поразки і всього одна нічия проти такого ж, але ще більш молодого проспекта Джозефа Адорно. Візуально його рекорд навіть виглядає кращим за рекорд майбутнього суперника.

Окрім цього, Ортіс знайомий з Ломаченком. І не тому, що вони фотографувались чи спілкувались десь. Кулаки українця досягали обличчя та тулуба американця і навпаки. Готуючись до минулого бою – проти Річарда Коммі - Ломаченко спарингував з різними проспектами: вони були з інших вагових категорій, значно вищими чи з набагато довшими руками. Серед них був і Джемейн Ортіс, який точно такого ж зросту (по 173 сантиметри), як і боксер з Гани, але має трохи коротші руки – на п’ять сантиметрів (175 см в американця проти 180 сантиметрів у ганця).

Getty Images/Global Images Ukraine. Джемейн Ортіс

Виходить, американець познайомився з Ломаченком не так давно і має уявлення щодо навичок українського спортсмена. Як і Василь точно розуміє, проти кого він боксуватиме. Щоправда, з моменту поєдинку проти Річарда Коммі, українець до рингу не підіймався. Більше того, Василя спіткала доля інших українців – у країні почалась війна, а це – величезний моральний удар та можливість втратити фізичну форму, порівняно з тим, що було перед цим.

Ортіс же вдало провів поки що найгучніше протистояння у своїй кар’єрі. 21 травня 2022 року Джемейн перебоксував Джемела Геррінга – колишнього капітана збірної США з боксу та колишнього чемпіона світу у професіоналах. Безумовно Геррінг вже давно не той. На момент цього поєдинку американець не так давно був сильно битий Шакуром Стівенсоном і перехід у легку вагу не склався. Настільки, що після десяти програних раундів Джемел взагалі вирішив піти з боксу.

Ортіс на підйомі. Декілька місяців, як він фактично закінчив кар’єру міцного боксера, а тепер на його шляху бій в кар’єрі номер один. Перемога у ньому принесе Джемейну титульні шанси та великі можливості, а поразка не стане шоком. Виходить, ризиків нуль, а дивідендів можна отримати без перебільшення у десятки разів більше.

Розуміє рівень опонента і українець:

«Я спарингував раніше з цим хлопцем, він у великому порядку, дуже технічний, зі швидкістю, відчуває дистанцію. Наступний суперник? Ніколи не знаєш, що трапиться завтра. Тому я ніколи не заглядаю наперед. Я просто роблю свою роботу. Як завжди, я намагатимусь показати себе з найкращого боку, найкращий стиль, найкращі якості», – сказав Ломаченко.

У свою чергу, Ломаченко близький до кінця кар’єри. Кожна поразка може стати останньою, авторитет хитається, хоч всі і розуміють, якого таланту це спортсмен. І якщо потенційна поразка у поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу – це особиста трагедія, то програти Джемейну Ортісу не можна нізащо. Не зрозуміють фанати, не зрозуміють американці, а Ломаченка захочуть перетворити на ту саму людину з іменем, проти якої ставитимуть перспективну молодь.

Щоправда, шансів на це мало. Принаймні, не цього разу.

Так хто фаворит і наскільки?

Безумовно, букмекери вважають Василя Ломаченка фаворитом з відривом у декілька разів. На українського спортсмена можна поставити у середньому за 1.05. На американського проспекта дають приблизно 9.0, а на нокаут від Ортіса взагалі можна упіймати коефіцієнт 17.0.

Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Не дивлячись на факти щодо свіжості, мотивації та відсутності психологічного тиску на Джемейна, коефіцієнти виправдані. Поразка Ломи стане головним апсетом року, якщо така і станеться. Просто через те, що Василь по-боксерськи кращий чи не у всіх компонентах.

У чому хороший Ортіс – так це у молодості та фізичній силі. Американець не боїться пресингувати, йти вперед, атакувати жорстко з обох рук та протискати свої інтереси настільки, що суперники просто ламаються. Чи вистачить цього для Ломаченка – залежатиме не тільки від американця, а й від фізичної готовності Василя. Якщо той буде добре готовий, все ж не вистачить.

Безумовно, Джемейн добре будує атаку у тому числі і через те, про що казав Ломаченко – відчуття дистанції та швидкість. Друге не вражає аж занадто, але достатньо для того, щоб за наявності відчуття дистанції чисто та жорстко доносити свої удари. Тож просто не буде.

Але це все розбивається об рівень Ломаченка. До Василя можна ставитись як завгодно, але все це не скасовує факту його боксерської сили та загального рівня, який набагато вищий за рівень опонента. У подібних випадках такі боксери, як Ортіс, можуть перемогти, якщо докладуть багато зусиль та упіймають суперника у момент, коли той буде у не найкращій формі.

Вгадати, в якій формі Василь зараз – неможливо. Тому що і перед Теофімо Лопесом він виглядав добре, а потім виявилось, що мав травму плеча і нічого не робив. Не сказати, щоб бокс Ломаченка проти Коммі якось зачарував, але це було зрозуміло та впевнено. Цього ж, плюс витривалість та фізична готовність, вистачить проти і Джемейна Ортіса, і щоб отримати ще один шанс поборотись за абсолюта.

Щоправда, такого проти Девіна Хейні може і не вистачити.

Прогноз Sport.ua: перемога Ломаченка нокаутом у сьомому раунді

Поєдинок Василь Ломаченко – Джемейн Ортіс відбудеться у ніч з 29 на 30 жовтня в Нью-Йорку. Орієнтовно бій розпочнеться о 07:00 за київським часом.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Василь Ломаченко – Джемейн Ортіс.

Parimatch
  • 1.05
  • 26.0
  • 9.00
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.10
  • 18.0
  • 7.6
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 65
Спрогнозуйте, як завершиться 🥊 бій між українцем Василем Ломаченком і американцем Джемейном Ортісом, який відбудеться у ніч з 29 на 30 жовтня 2022 року в Нью-Йорку.

Дострокова перемога Ломаченка

22 голоса 33.85 %

Перемога Ломаченка за очками

18 голосів 27.69 %

Нічия

4 голоса 6.15 %

Перемога Ортіса за очками

9 голосів 13.85 %

Дострокова перемога Ортіса

12 голосів 18.46 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Соболєва зупинила сьому сіяну на турнірі ITF у Словаччині
Теніс | 07 травня 2024, 14:11 11
Соболєва зупинила сьому сіяну на турнірі ITF у Словаччині

Анастасія у двох сетах переграла Ірину Бару з Румунії

Девід Хей розповів, що потрібно робити Усику для перемоги у бою з Ф'юрі
Бокс | 07 травня 2024, 13:39 0
Девід Хей розповів, що потрібно робити Усику для перемоги у бою з Ф'юрі

Ексчемпіон світу поділився думками про майбутній бій

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dunamo-fan
Тупий ватник шоб його побили!
voyts_serg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
voyts_serg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Хоч я і не поділяю "ватно-ухилянтські" політичні погляди Ломаченка, але буду вболівати за нього. Все ж таки він виступає під нашим прапором і захищатиме честь України.
Шева теж голосував і агітував то за СДПУ(о), то за Королевську, то за ПР з ОПЗЖ, персонально за Григорія Суркіса. Але ж ми всі його гаряче підтримували і як футболіста, і як тренера.
voyts_serg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил