Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 30 листопада 2022, 18:03
1364
0

Прометей – Бурсаспор. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Слобожанський клуб приймає фіналіста минулого сезону

| Оновлено 30 листопада 2022, 18:03
1364
0
Прометей – Бурсаспор. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей. Ронен Гінсбург

Зустріч «Прометей» «Бурсаспор» відбудеться в середу, 26 жовтня, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

На третьому ігровому тижні єврокубкових баталій «Прометею» випав дуже непростий суперник. В гості до підопічних Ронена Гінсбурга завітає турецький «Бурсаспор», який у сезоні 2021/2022 сенсаційно дійшов до фіналу Кубка Європи.

Минулий розіграш другого за силою континентального турніру турецький клуб розпочинав у статусі середняка. Йому пророкували подолання групового етапу та, можливо, однієї чи двох стадій плей-оф. І спочатку «Бурсаспор» не вражав. У групі він зайняв лише сьоме місце серед десяти команд, але після цього суперник «Прометея» впіймав свою гру і сенсаційно дійшов до фіналу турніру, прибравши одного з головних фаворитів в особі белградського «Партизана». І лише у фіналі переможну ходу турецького клубу зупинив італійський «Віртус» з Болоньї.

Як це часто буває в командних видах спорту, після подібного зльоту команду покинули провідні гравці, які перебралися у більш багаті та статусні клуби. Насамперед йдеться про американців Ендрю Ендрюса та Кеварріуса Хейса, які тепер виступають у Євролізі.

Однак у міжсезоння турки зберегли головного тренера із Сербії Душана Алімпієвіча та таких важливих баскетболістів, як американського захисника з чорногорським паспортом Дерека Нідема (українські любителі помаранчевого м'яча мають його пам'ятати по виступах за южненський «Хімік») та бігмена із США Дейва Дудзінскі. А після грамотних точкових підсилень «Бурсаспор» до початку нового сезону підійшов як один із топ-клубів Кубка Європи.

Старт сезону у команди явно вдався. У чемпіонаті Туреччини «Бурсаспор» на пару з «Фенербахче» очолює турнірну таблицю, ще жодного разу не поступившись у чотирьох стартових турах. Причому минулої неділі суперник «Прометея» створив справжню сенсацію, обігравши чинного чемпіона Євроліги і просто одну з найсильніших команд континенту «Ефес Пілсен» – 88:86.

У Кубку Європи турецький клуб поки що також йде без поразок. В першому турі «Бурсаспор» на виїзді переграв «Цедевіту Олімпію» – 81:73, а у другому ігровому дні на домашньому паркеті завдав поразки іспанському «Ховентуту» – 81:72, який вважається одним з головних претендентів на перемогу в турнірі.

Крім вже згадуваних американців Нідема і Дудзінскі, в складі «Бурсаспора» на старті сезону важливі ролі відіграють американський захисник з паспортом Казахстану Ентоні Клеммонс (в середньому 11 очок в іграх чемпіонату Туреччини + 12,5 у Кубку Європи) та бігмен з Йорданії Ахмад Аль-Двайрі, котрий є дуже важливою фігурою в передній лінії «Бурсаспора». В середньому він збирає десять відскоків за гру в національному чемпіонаті, а на міжнародній арені його показники становлять вісім підбирань за поєдинок.

Втім, улюбленцем вболівальників «Бурсаспору» є свінгмен Онуральп Бітім. Турецький баскетболіст проводить у команді другий сезон і за цей час він пройшов шлях від новачка до лідера свого колективу. Його результативність в чемпіонаті Туреччини становить 22,8 очок за гру, а у матчах Кубка Європи – 17 набраних пунктів.

За індивідуальним рівнем виконавців «Прометей» якщо і поступається «Бурсаспору», то зовсім небагато. Але гра, показана слобожанським клубом минулого тижня в Італії та чудова форма турецького колективу на старті сезону, роблять саме клуб із Бурси фаворитом майбутньої зустрічі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Бурсаспора»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Прометей - Бурсаспор.

Parimatch
  • 2.32
  • 12
  • 1.74
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.