Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 25 жовтня 2022, 19:46
1750
0

Мотор – Фюхсе Берлін. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ

Запоріжці розпочинають новий єврокубковий сезон

| Оновлено 25 жовтня 2022, 19:46
1750
0
Мотор – Фюхсе Берлін. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ
ГК Мотор

Зустріч «Мотор» «Фюхсе Берлін» відбудеться у вівторок, 25 жовтня, в Німеччині. Початок поєдинку о 19:45 за київським часом.

Після десяти поспіль сезонів у Лізі чемпіонів запорізький «Мотор» за рішенням босів європейського гандболу не було включено до учасників чергового розіграшу найсильнішого континентального клубного турніру і ця вражаюча для українського ручного м'яча серія перервалася. Тепер у сезоні 2022/2023 чемпіон України дебютує в абсолютно новому для себе змаганні – Європейській Лізі ЄГФ, яка є другим за статусом єврокубковим турніром.

У Європейській Лізі ЄГФ щороку збирається дуже пристойна компанія. Потужні колективи з Німеччини, Франції, Данії, Португалії + провідні команди з європейських чемпіонатів другого ешелону становлять авангард цього турніру. Звичайно, це не Ліга чемпіонів, але будемо відвертими, і «Мотор» зараз став слабшим у порівнянні з попередніми сезонами. Отже, Європейська Ліга ЄГФ у нинішньому сезоні бачиться цілком підходящим турніром для нашого чемпіона.

За результатами жеребкування «Мотор» потрапив до групи D, де його суперниками стануть німецький «Фюхсе Берлін», іспанська «Бідасоа», португальський «Агуаш Санташ», данський «Скандерборг» та «Єврофарм Пелістер» з Північної Македонії. Для виходу із групи запоріжцям необхідно буде зайняти місце не нижче за четверте. І вже в першому турі на чемпіона України чекає дуель з колективом зі столиці Німеччини, який належить до головних фаворитів турніру.

«Фюхсе Берлін» по праву вважається однією з найсильніших команд у німецькій Бундеслізі, яка, у свою чергу, з відривом є найбільш потужним національним чемпіонатом у Європі. «Лиси» (а саме так з німецької перекладається «Фюхсе») останні кілька сезонів стабільно йдуть в групі лідерів і лише трохи не дотягують до титулу чемпіона країни та до виступів у Лізі чемпіонів (у Німеччини в цьому турнірі два гарантовані місця). Так, минулого чемпіонату «Фюхсе Берлін» фінішували в Бундеслізі на третій підсумковій позиції, недобравши до другого місця п'ять очок.

У сезоні 2022/2023 «лиси» знову готові штурмувати золоту вершину у внутрішньому чемпіонаті, і поки що це у них виходить дуже добре. Після восьми зіграних турів команда йде без поразок та одноосібно очолює турнірну таблицю Бундесліги. В активі у столичних гандболістів 15 очок (сім перемог, одна нічия та жодної поразки). Єдиним мінусом для берлінців поки став виліт із Кубка Німеччини, де вони вже на стадії 1/16 фіналу отримали в суперники не менш міцний «Фленсбург» і поступилися йому – 32:34.

Незважаючи на те, що «Фюхсе Берлін» ніяк не заграє в Лізі чемпіонів, команда вже встигла зробити собі ім'я в Європі. Цьому посприяли дві перемоги в Кубку ЄГФ (попередник Європейської Ліги ЄГФ) у сезонах 2014/2015 та 2017/2018. Ще тричі берлінці фінішували на другому місці, це було в розіграшах 2016/2017, 2018/2019 та в сезоні 2020/2021, тоді другий за статусом єврокубок вже іменувався своєю теперішньою назвою.

Конкуренція в Бундеслізі та успіхи на міжнародній арені автоматично означають наявність у берлінського клубу потужного складу. І в ростері «Фюхсе Берлін» рік у рік присутня достатня кількість висококласних гандболістів. Нинішній сезон не став винятком. У команді виступають німецькі збірники Фабіан Віде (правий крайній) та Пауль Друкс (лівий напівсередній), данець Матіас Гідсель (правий крайній), основний голкіпер збірної Сербії Деян Мілосавлєв та багато інших сильних гравців. Продовжує кар'єру в берлінському клубі і колишній воротар «Мотора» Віктор Кірєєв.

У поєдинку між лідером першої Бундесліги та командою з низів другої Бундесліги фаворит очевидний. На жаль, ним є опонент українського чемпіона. Втім, програти «Фюхсе Берлін» на їхньому майданчику аж ніяк не соромно. За допомогою сьогоднішнього матчу «Мотор» має вкотитися у єврокубковий сезон та оцінити свої слабкі і сильні сторони на цьому рівні. Ключові поєдинки для запорізького клубу ще попереду.

Прогноз Sport.ua: перемога «Фюхсе Берлін»

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 2
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.