Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 жовтня 2022, 02:59
2585
0

Ловіть відповідь за мопеди. ЗСУ знищили 10 іранських найманців

Громадяни Ірану тренували російських солдатів на окупованих територіях

| Оновлено 22 жовтня 2022, 02:59
2585
0
Ловіть відповідь за мопеди. ЗСУ знищили 10 іранських найманців
Getty Images/Global Images Ukraine

За останній тиждень внаслідок ударів з української сторони загинули 10 громадян Ірану, які тренували російських солдатів на окупованих територіях України, повідомило ізраїльське радіо KAN з посиланням на джерело з українського боку.

Видання не наводить подробиць, але посилається на дані українського Центру національного спротиву, який одним із перших заявив про присутність іранських інструкторів в окупованих Херсонській області та Криму.

Видання The New York Times з посиланням на секретні розвіддані США також повідомляло, що Іран відправив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти росіянам подолати проблеми з парком безпілотників, які вони придбали у Тегерана. Пізніше це підтвердили і в Білому домі, заявивши про пряму участь Ірану у війні в Україні.

Як відомо, росія останнім часом масово застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе, які фахівці ідентифікують як іранські Шахед-136 (по-народному: мопеди), а російські сили використовують їх під назвою Герань. Тегеран неодноразово заперечував передачу безпілотників росії. У Білому домі вважають заперечення Ірану неправдою.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.