Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 жовтня 2022, 23:05
1744
0

Брешія - Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Український клуб гостює у міцного італійського опонента

| Оновлено 19 жовтня 2022, 23:05
1744
0
Брешія - Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Ще не встигне закінчити свій єврокубковий матч київський «Будівельник», як в іншій частині Італії буде даний стартовий свисток першого виїзного матчу Кубка Європи в історії слобожанського «Прометея». Підопічні Ронена Гінсбурга в Брешії зіграють проти однойменної команди.

Суперник нашого колективу є доволі молодим клубом, свій перший офіційний матч «Брешія» зіграла в сезоні 2009/2010. Сім років клуб витратив, щоб пройти нижчі ліги італійського баскетболу і в сезоні 2016/2017 дебютував у Серії А. В ній представники півночі Італії чергували добрі й не дуже роки, а минулий чемпіонат 2021/2022 якраз вмістив обидві ці грані для «Брешії». Клуб чудово провів регулярку і посів у ній третє місце, після чого сенсаційно програв у чвертьфіналі плей-оф «Динамо Сассарі» – 1:3.

Цьогорічну національну першість «Брешія» розпочала з мінімальної виїзної поразки від місцевого гранду «Мілана» – 77:78. Однак після цього були дві домашні перемоги над «Варезе» – 88:83 та «Скафаті» – 82:81. Після трьох зіграних турів «Брешія» облаштувалась у верхній частині турнірної таблиці та ділить 4-7 місця ще з трьома клубами.

Свій шлях у Кубку Європи 2022/2023 біло-блакитні (саме такі основні кольори у суперників «Прометея») розпочали з дуже тяжкого виїзду до Іспанії, де протистояли одному з головних фаворитів турніру «Ховентуту». Зустріч прогнозовано закінчилася великою поразкою «Брешії» – 63:80, після чого італійський колектив зайняв останнє місце в турнірній таблиці.

У складі «Брешії» традиційно для клубів з Апеннінського півострова є досить багато американських легіонерів. Таких в ростері у головного тренера Алессандро Магро одразу шестеро. Ще двоє гравців мають подвійне баскетбольне громадянство Італії та США, причому одним із них є добре знайомий українським шанувальникам помаранчевого м'яча Крістіан Бернс. Тридцятисемирічний форвард у сезоні 2010/2011 грав за «Ферро-ЗНТУ», а через кілька років міцно пов'язав себе з італійським баскетболом і навіть виступав за місцеву національну збірну на Євробаскеті-2017.

Іншим таким гравцем є захисник Джон Петручеллі. Він же й став лідером своєї команди на старті сезону (23 набрані очки в середньому за матч чемпіонату Італії + 13 у Єврокубку). Не гірше виступає і його італійський колега по задній лінії Амедео Делла Валле (17,7 зароблених очок у Серії А + 13 в першому матчі європейського клубного турніру).

Варто зазначити, що гра проти українського клубу стане для «Брешії» тридцять восьмою (всі в рамках Кубка Європи) у загальній єврокубковій історії клубу. І поки що італійський колектив на міжнародній арені частіше програє (24 поразки), ніж тішить своїх шанувальників успішними (13 перемог) результатами.

Поєдинок з італійцями буде серйозною перевіркою сил для «Прометея». Перший раз в цьому сезоні «титани» зіграють з представником топ-чемпіонату. І хоча «Брешія» розпочала сезон важкими перемогами над командами з нижньої частини турнірної таблиці Серії А, підбір її гравців дозволяє нав'язати серйозну боротьбу більш потужним клубам, що було доведено у грі з «Міланом». Втім, у команди Ронена Гінсбурга є свої козирі, і вболівальники слобожанського клубу небезпідставно можуть розраховувати на вдалий результат цієї зустрічі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Брешія Прометей.

Parimatch
  • 1.90
  • 12
  • 2.10
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.10
  • 1.98
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Володимир Кличко і Леннокс Льюїс зустрілися перед боєм Усик – Ф'юрі
Бокс | 17 травня 2024, 13:46 6
ФОТО. Володимир Кличко і Леннокс Льюїс зустрілися перед боєм Усик – Ф'юрі

В Ер-Ріяді зібралося багато відомих боксерів

5 найкращих поєдинків у кар’єрі Тайсона Ф’юрі
Бокс | 18 травня 2024, 08:55 2
5 найкращих поєдинків у кар’єрі Тайсона Ф’юрі

Топові виступи британського чемпіона

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.