Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 жовтня 2022, 04:13
4837
0

Хейні знову побив Камбососа. Вийшло веселіше, але все одно без шансів

Далі тільки Ломаченко

| Оновлено 18 жовтня 2022, 04:13
4837
0
Хейні знову побив Камбососа. Вийшло веселіше, але все одно без шансів
Getty Images/Global Images Ukraine

Девін Хейні (29-0, 15 КО) вперше у професійній кар’єрі захищав титул абсолютного чемпіона світу у легкій вазі, який він завоював у 2022 році, перемогою над австралійцем Джорджем Камбососом (20-2, 10 КО). Захищав він його проти цього ж самого Камбососа у тій же самій Австралії. Навіть місто бою було те ж саме – Мельбурн. І результат той же самий.

Але поєдинки все ж відрізнялись. Хоч і не сильно.

Камбосос краще підготувався до другої зустрічі. Але все одно вийшло небагато

Незрозуміло, що завадило Джорджу Камбососу виступити краще у першому поєдинку, окрім суперника. Девін Хейні легко перебоксував австралійця і на реванш зголосився виключно через відповідний пункт у контракті, який використав Камбосос. Так-то логіки у повторному бою жодної – американець був у рази кращим за візаві.

Проте, суперник – це об’єктивна причина. З нею боротись неможливо, якщо все складається саме так. Вийшов у ринг – а там настільки кращий візаві. Але ж була і суб’єктивна причина – Джордж був чи то фізично, чи то морально, чи то і так, і так погано готовий.

Перед першим боєм Камбосос багато розмовляв, багато обіцяв, але мало зробив у підсумку. Тобто, робив він начебто і багато, але все не туди і не в ціль. Тому виглядало все просто погано.

На реванш вийшла інша людина. Джордж готувався. Майже не давав коментарів. Постійно тренувався. Та навіть ночував у залі, щоб налаштуватись боротись до кінця. Це у нього вийшло. Все інше – так собі.

Не можна сказати, що Камбосос працював не самовіддано. І перший раз він намагався, а цього разу так і взагалі працював по повній. Побіг на суперника з перших секунд, почав створювати проблеми та бити по тулубу. Іноді і до голови діставав. А ще цікаво змінював стійки та намагався бути непередбачуваним.

Але все одно не склалось. Натренувати у боксі можна будь-що, але не талант. Він або є, або немає. З ним і з тренуваннями просто добре. З ним і без тренувань - не дуже. Без нього і з тренуваннями – нормально. Варіант Камбососа – третій. Він працює, старається, хоче. Але, коли виходить талановитий та працьовитий опонент – не може.

Вже через декілька раундів Хейні розібрався. Зрозумів, що до чого, навіщо суперник змінює стійку та як йде на зближення. Та почав із цим розбиратись. Найчарівніше, що Девін підбирав до цих проблем абсолютно зрозумілі рішення. Наприклад, двійку. Скільки разів два прямих лягали в ціль – просто неможливо порахувати. Іноді прилітав лівий боковий. Ну і, звісно, джеб. Його у виконанні Хейні називають ідеальним, і тут важко сперечатись.

У якийсь момент Камбосос зрозумів, що справи йдуть не так, як треба, і попер вперед. Приймаючи на себе ще більше ударів, Джордж намагався дістатись до суперника і вже наваляти йому. Тому що б’є занадто багато та точно.

Виходило по-різному. У дев’ятому раунді дуже добре. Австралієць дістався до суперника і вони влаштували колоритний махач на середній та ближній дистанції. Декілька разів Камбосос дістав так, що у Хейні з’явилось невелике розсічення на оці. Декілька влучань було у тулуб, і американцю то було, можливо, не суттєво, але все одно важко.

Але у всьому іншому отримував виключно Джордж. Він щиро намагався, щиро хотів, але не міг. Йому не вистачало всього: від швидкості до габаритів. Від джебу до достатнього нокаутуючого удару. Не вистачало і кількості, і можливості підтримувати темп атак так, щоб супернику було непросто.

А якщо геть коротко, Джорджу Камбососу не вистачило рівня боксу. Австралієць недостатньо хороший боксер, щоб перемагати такого опонента, як Девін Хейні. З Теофімо Лопесом вийшло, хоч і з певними деталями. Тут – ні, і не могло б.

Підсумковий рахунок суддів: 118-110 двічі та 119-109. Абсолютно без шансів, хоч і з більшою конкуренцією.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що далі?

Для Камбососа – що завгодно. Без поясів він може боксувати де, з ким та скільки захоче. Варіантів у легкій вазі вдосталь, Джордж переходити далі не збирається. Обере собі візаві, привезе його до Австралії та віддубасить.

Камбосос - все ще хороший боксер. Поразка від топа не робить тебе поганим спортсменом. Просто претендувати на пояс, поки там Хейні, сенсу немає. Так, Джордж казав, що сподівається на трилогію, але логіки у цьому ніякої. Програє і в третій, і в четвертий, і в десятий раз.

У Хейні є варіанти. Найбільш очевидний – Ломаченко. З Василем домовитись просто, зручно та скоро. Вони відбоксують в один місяць – у Ломи бій вже 29 жовтня. Тож часу на відновлення треба приблизно однакова кількість. І Василь піде на поступки, якщо треба буде, аби отримати поєдинок за абсолют.

Неочевидний варіант – Джервонта Девіс, або будь-хто інший, окрім Ломаченка, у цій чи наступній вазі. Переходити далі Хейні поки що не збирався, але він хлопець габаритний, може бути будь-що. Суперників інших достатньо, а зустріч із Девісом тут тільки тому, що сам Девін називав його ім’я, як суперника, з яким можна було б заробити. А ще Хейні вважає свій стиль кріптонітом для Джервонти.

Проте, це фантазії. Якщо Ломаченко переможе Ортіса – отримає бій за абсолютне чемпіонство. Він і перший у рейтингах, і має промоутерів, які домовляться швидко та ефективно. Чи буде Ломаченку легко? Точно ні. Хейні раніше був просто впевнений у собі, а зараз ще й боксує чудово.

А от говорити про українця будь-яким чином можна буде хіба що після зустрічі з Ортісом. Який стилістично абсолютно не схожий на Хейні.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.