Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 16 жовтня 2022, 14:09
276
0

Андрій АКІМЕНКО: «Готові віддати всі сили у матчі проти Румунії»

Збірна України з гандболу зустрінеться з Румунією

| Оновлено 16 жовтня 2022, 14:09
276
0
Андрій АКІМЕНКО: «Готові віддати всі сили у матчі проти Румунії»
ФГУ

Гандболіст збірної України Андрій Акіменко поділився очікуваннями від матчу проти Румунії у рамках відбіркового турніру на Євро-2024.

– Як настрій після стартової перемоги над фарерцями?
– Ми перемогли у важкому матчі і тепер готуємось до гри проти Румунії. Суперник вважається фаворитом зустрічі, але у гандболі може статись будь-що. Ми їдемо не на прогулянку, а - за перемогою. Готові віддати всі сили.

– Що варто відзначити по грі збірної Румунії?
– Ми бачили їх гру (проти Австрії). Вони грають дуже швидко, у них гарна комунікація. Швидкий перехід - це їхня сильна сторона. Збірна Румунії - це хороша європейська команда, але вони в межах нашого осягнення. Матч проти Австрії вийшов для них не найкращим, але, гадаю, тепер вони продемонструють зовсім іншу гру. Вони грають вдома… Побачимо, як все складеться.

– Цього літа ти перейшов до «Динамо Бухарест» і відразу став гравцем основи та очолюєш список снайперів команди у Ліги чемпіонів...
– Це мій перший рік у Лізі чемпіонів. Ми зіграли чотири матчі і наразі я задоволений своєю грою, але я не хочу зупинятися на досягнутому, хочу далі зростати як гравець, і щоб наша команда перемогала. У нас дуже хороший складі і тренер. Потрібно продовжувати багато працювати, тоді вийде все, чого забажаєш.

– Кого можна назвати лідером збірної Румунії?
– Це лівий півсерендій Рокотя і правий півсередній Хав`єр Хумет, які грають зі мною у Бухаресті. У них гарний кидок, вони здатні грати різноманітно. Також потрібно виділити лінійного Деду, та лівого крайнього Негру, який закинув 11 м`ячів (у матчі проти Австрії). Але ми готуємось на всю команду.

– Матч проти фарерців завершився перемогою, але у другому таймі довелось похвилюватись...
– Проти Фарерських островів на стартових хвилинах був невеликий сумбур. Потім гра виходила все краще. Ми почали нарощувати свій відрив. Другий тайм ми почали не дуже вдало і фарерці відчули, що вони можуть грати проти нас. Вони майже нас наздогнали. Але, за всієї поваги до фарерців, ми все ж вище за класом. Збірна почала грати у свою гру, всі допомагали одному одному в захисті. Ми зуміли дотиснути суперника і вирвали перемогу, але нам не було легко.

– Це був домашній матч для збірної України, але через війну гра пройшла в Ашаффенбургу. Якою була атмосфера на арені?
– Підтримка була супер. Було дуже багато людей. Місто зробило хорошу рекламу. Прийшли німці, прийшли місцеві гандболісти… Я дуже вдячний, ця підтримка була нам потрібна. Емоції зашкалювали, було таке відчуття, що граєш трохи вдома.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.