Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 16 жовтня 2022, 18:08
1866
0

Румунія – Україна. Прогноз і анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи

Складний виїзд для української команди

| Оновлено 16 жовтня 2022, 18:08
1866
0
Румунія – Україна. Прогноз і анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи
ФГУ

Поєдинок Румунія – Україна відбудеться у неділю, 16 жовтня, в Бухаресті. Початок зустрічі о 17.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

Минулої середи наша збірна непростою перемогою над Фарерськими островами відкрила відбір до Чемпіонату Європи-2024. І нехай підсумкова перемога з різницею в чотири м'ячі (29:25) нікого не вводить в оману, синьо-жовтим було дуже тяжко. Після успішного у всіх відносинах першого тайму підопічні В'ячеслава Лочмана у другій тридцятихвилинці втратили нитки гри, спіймали справжній ступор в атаці, і лише впевнена гра нашого голкіпера Антона Терехова не дозволила фарерцям переламати перебіг зустрічі. Україна вистояла у найважчий момент, а далі вже й острів'яни почали помилятися, проґавивши свої шанси.

Тепер нашій національній команді належить провести другий поєдинок у жовтневому кваліфікаційному вікні. В ньому синьо-жовті протистоятимуть на виїзді досить міцному опоненту в особі збірної Румунії, яка була вкрай небажаним суперником зі свого третього кошика при жеребкуванні відбіркового раунду.

Румунський гандбол довгий час був на провідних ролях у Європі. Їхня чоловіча збірна здобувала медалі на чотирьох Олімпіадах поспіль (з 1972 по 1984 роки) і чотири рази вигравала Чемпіонати світу (1961, 1964, 1970, 1974). Однак згодом спортивні показники румунських гандболістів значно погіршилися. На континентальній першості Румунія востаннє була представлена у 1996 році, а на світові форуми вони не пробивалися з 2011 року.

Наразі румуни далекі від повторення своїх минулих досягнень. Їхнім основним завданням є повернутися до числа учасників великого турніру. І у відборі до минулого Євро-2022 опонент української збірної був дуже близький до цього. Тоді Румунія у другому турі відбору вдома розгромила Чорногорію – 36:27 і однією ногою вже була серед учасників континентальної першості. Але після цього у двох поєдинках з аутсайдером Косово румуни примудрилися набрати лише одне очко і пролетіли повз Чемпіонат Європи.

Цьогорічний відбір Румунія розпочала з виїзної поразки від австрійців – 32:36. Підопічні титулованого іспанського тренера Хаві Паскуаля, який також тренує місцевий гранд «Динамо Бухарест», начисто програли перший тайм із різницею у сім м'ячів, спробували переламати хід зустрічі у другій половині гри, але підібратися на відстань ближче, ніж у три пункти, не зуміли. Найрезультативнішим у складі румунської збірної став лівий крайній «Динамо Бухарест» Андрей Нікусор Негру, який показав просто феноменальну реалізацію (11 голів із 11 кидків). Інші гандболісти закинули не більше п'яти м'ячів.

Історія зустрічей між збірними України та Румунії налічує сім офіційних матчів. На сьогоднішній день мінімальну перевагу мають наші гандболісти, які виграли три гри, ще дві завершилися перемогою румунів, і двічі було зафіксовано нічию. Останній поєдинок між командами відбувся 13 січня 2018 року в рамках першого раунду відбору до Чемпіонату світу-2019, і він не виявив сильнішого – 26:26.

Сьогоднішня гра бачиться для підопічних В'ячеслава Лочмана дуже непростою. Румунська збірна на своєму майданчику є міцним суперником і обіграти її буде нелегко. Однак Румунія при цьому досить нестабільна в ігровому плані, тому шанси у синьо-жовтих точно будуть. Залишається тільки вміло ними скористатися.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу.

Прогноз Sport.ua: нічия

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Австрія

1

1

0

0

36:32

+4

2

2.Україна

1

1

0

0

29:25

+4

2

3.Румунія

1

0

0

1

32:36

-4

0

4.Фарерські острови

1

0

0

1

25:29

-4

0

16 жовтня

Румунія – Україна

Фарерські острови – Австрія

Parimatch
  • 1.34
  • 9.40
  • 4.00
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.43
  • 10.5
  • 3.60
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.