Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 жовтня 2022, 05:04
1444
3

Маск відмовився фінансувати Starlink в Україні. Йде пошук вирішення питання

SpaceX повідомила Пентагону про відмову у фінансуванні Starlink в Україні

| Оновлено 15 жовтня 2022, 05:04
1444
3
Маск відмовився фінансувати Starlink в Україні. Йде пошук вирішення питання
Stralink. Ілон Маск

Компанія Ілона Маска відмовилася надалі фінансувати послуги Starlink в Україні.

SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска заявила у листі, що більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше.

SpaceX попросила Пентагон взяти на себе фінансування Starlink в Україні. «Ми не в змозі далі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу», – написав у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

Дотепер Україні було передано близько 20 тисяч одиниць супутникового зв'язку Starlink, причому Маск написав у Твіттері, що «угода обійшлася SpaceX у 80 млн доларів і перевищить 100 млн доларів до кінця року».

Сам Ілон Маск підтвердив, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні: «SpaceX не просить відшкодувати минулі витрати, але також не може фінансувати нескінченно існуючу систему і відправити ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані до 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно».

Маск також додав, що Starlink все ще втрачає гроші. Він додав, що дуже важко для супутників зв'язку на низькій орбіті уникнути банкрутства. За словами Маска, такою була доля кожної компанії, яка намагалася це зробити раніше.

Також, відповідаючи на коментарі у Twitter, Маск зазначив, що, відмовляючись надалі фінансувати старлінки в Україні, він просто дотримується поради екс-посла України в Німеччині Андрія Мельника. Раніше Мельник на пропозицію Маска Україні капітулювати написав «та пішов ти – це моя дуже дипломатична відповідь».

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що Україна знайде рішення, щоб служби супутникового зв'язку Starlink продовжили роботу в Україні:

«Давайте відверто. Подобається це комусь чи ні, але Ілон Маск допоміг нам вистояти у найкритичніші моменти війни. Бізнес має право на власні стратегії. Україна знайде рішення щоб Starlink продовжив роботу. Очікуємо, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв'язок».

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що Starlink продовжуватиме працювати в Україні: «Термінали Starlink працювали, працюють і працюватимуть. Не турбуйтесь».

Міністерство оборони США отримало звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска щодо фінансування мережі супутникового зв'язку Starlink, яка використовується в Україні. Американський чиновник на умовах анонімності повідомив, що питання обговорювалося на зустрічах у Пентагоні та на рівні керівництва, але поки що остаточного рішення прийнято не було. Прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх додала, що відомство перебуває на зв'язку зі SpaceX щодо ситуації із системою Starlink в Україні, відмовившись повідомляти інші подробиці.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
 Те, що Маск відмовляється оплачувати Старлінк зовсім не дивно. Рано чи пізно це би сталося всеодно.  Дуже неприємно чути від нього причини відмови від цього та його "нове" відношення до війни.
Алексей Левченко
Скурвилась Ілона. Таке враження, що у нього величезні борги і звідти така неадекватна (навіть для нього) поведінка останнім часом. Та й те, що він попав під слідство, теж наводить на роздуми.