Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 жовтня 2022, 19:44
8027
5

Домінік ГАШЕК: «Дякуємо Україні, що захищає нас. Ми це дуже цінуємо»

Видатний хокейний голкіпер з першого дня війни підтримує Україну

| Оновлено 13 жовтня 2022, 19:44
8027
5
Домінік ГАШЕК: «Дякуємо Україні, що захищає нас. Ми це дуже цінуємо»
Getty Images/Global Images Ukraine. Домінік Гашек

23 лютого він запостив у власному Twitter світлину, на якій безтурботно бігає з ключкою у компанії групи дітей. І написав: «Вчора ми зняли перші кадри сімейного фільму «Діти Наґано», який вийде в прокат рівно через рік, до 25-річчя японської Олімпіади. Хоч я і не фігурую там на кадрах на льоду, але не міг пропустити такої події і прийшов привітати всіх юних акторів-хокеїстів у справжню заметіль, яка супроводжувала зйомки».

Того дня 57-річний Домінік Гашек, один із найкращих у хокейній історії голкіперів, олімпійський чемпіон Наґано-1998, дворазовий володар Кубка Стенлі, легендарний Домінатор, жив практично безтурботним життям. Як і більшість із нас, в принципі, теж.

Але на ранок, у той час, коли всі ми прокинулися від вибухів і сигналів повітряних тривог, світ шокували новини з України. Хтось, звісно, продовжував і продовжує вдавати, що війна далеко, і це його не стосується. Але не Гашек. Домінатор від самого ранку змінив обкладинку в Twitter у барви українського стяга, о 8:09 написав перший присвячений війні пост і з тієї миті став одним із головних лобістів України у спортивному світі. Може, навіть головним лобістом.

За ці вісім з половиною місяців Twitter Гашека став фактично рупором боротьби з російським впливом у спортивному світі і територією підтримки нашої держави у боротьбі з осатанілим хижаком з північного сходу. Домінік роздав десятки інтерв’ю чеським, західним і навіть російським та білоруським ЗМІ на воєнну тематику, був співорганізатором благодійного матчу на підтримку України, зробив усе від нього залежне, щоб російські хокеїсти не грали в складах «Сан-Хосе Шаркс» та «Нешвілл Предаторз» під час недавніх європейських гастролей Національної хокейної ліги з назвою «2022 NHL Global Series» у Празі. У травні Домінік зустрічався з юними українськими хокеїстами, які змушені були стати вимушеними переселенцями і оселилися в Чехії, а під час зустрічі з виконавчим директором Федерації хокею України Олександрою Слатвицькою обіцяв посприяти, щоб молодіжна збірна нашої держави виступала в чеській Екстралізі. Мабуть, так і було б, якби Гашек виграв вибори на посаду президента Федерації хокею Чехії. Та цього не сталося. Але підтримка від хокейної легенди для України не вщухла.

В цьому матеріалі ми зробили підбірку найгостріших твітів і висловлювань Гашека на тему війни в Україні. Подаємо їх у хронологічному порядку, починаючи з першого дня вторгнення москалів на нашу землю. І, звісно, дякуємо Домінаторові за таку палку підтримку нашої держави.

24.02, 8:09

Висловлюю повну підтримку Україні та її народу проти російської агресії! Ми з вами!

25.02

Російські збірні, всі російські клуби та всі російські спортовці повинні бути відсторонені від усіх змагань в країнах НАТО та ЄС. Мені дуже шкода деяких російських спортсменів, які засуджують божевільного злочинця путіна та його російську агресію в Україні. Проте зараз вважаю це за потрібне.

26.02

Гашека обурила безхребетна реакція російського форварда «Вашингтон Кепіталз» Алєксандра Овечкіна на питання про війну в Україні:

«Що!? Він - не тільки алібіст, куряче лайно, але ще й брехун! Кожен дорослий в Європі добре знає, що путін – божевільний вбивця і що росія веде наступальну війну проти вільної країни та її народу. НХЛ має негайно призупинити контракти з усіма російськими гравцями! Кожен спортовець представляє не лише себе та свій клуб, а й свою країну, її цінності та дії. Це факт. Якщо НХЛ цього не зробить, вона несе опосередковану співвідповідальність за загиблих в Україні. Також хочу написати, що мені дуже шкода тих російських атлетів, які засуджують путіна і його агресію в Україні. Однак зараз я також вважаю їх виключення необхідністю».

26.02

«Правильне рішення! Однак зараз всім російським спортовцям варто заборонити виступати в Чехії. Тобто навіть тим, хто вже тут. Вони представляють не лише себе та клуб, а й свою країну та її дії», - Домінік коментує рішення про заборону видачі дозволів на в’їзд до Чеської Республіки атлетам з рф.

07.03

Гашек опублікував фото російського гімнаста Івана Куляка з літерою Z на грудях і написав: «У світі ще є федерації, які не виключили всіх російських спортовців. Те саме стосується клубів НХЛ, а також ЄС та Чехії (не лише хокейних). Це реклама російського режиму та агресії, це величезні доходи для громадян рф, а отже, росії та її війни!»

09.03

Домінік прокоментував вчинок російського лижника Алєксандра Большунова, який у відповідь на санкції нарядився в змагальний комбінезон совєцького зразка: «Зараз у російського хлопчика 5 олімпійських медалей. Але він, мабуть, не помічає, що армія його країни вбиває людей у суверенній демократичній Україні. Або вважає, що росіяни – це щось більше і вони мають право там вбивати».

09.03

«А коли долучиться ЄС? Чи дорожчий на 1-2 євро за літр бензин для нас важливіший за захист життя та демократію в Україні, яка зараз воює також за нас?», – Гашек прокоментував репост повідомлення Джо Байдена на підтримку України.

09.03

Неймовірно сильні слова від справжнього лідера. А головне, що він не ховається і сам показує приклад. Україна має підстави пишатися своїм лідером-президентом! І це неймовірно допомагає їй у боротьбі з російськими загарбниками (див. передовицю Mirror).

10.03

Дякую «Спарті», «Кладно», Яромірові Яґру і всім, хто допоміг швидко організувати цей матч, щоб допомогти Україні. І дякую всім уболівальникам, які зробили належний внесок. І, звичайно, також НХЛ за приємний вклад. Слава Україні, як пише мій одноклубник, який зараз захищає Київ (мова вочевидь про Олексія Житника, з яким Гашек виступав за «Баффало Сейбрз» - авт.)!

10.03

Всім російським гравцям НХЛ. Я б волів вас відсторонити, бо виступаючи на льоду, ви також рекламуєте свою країну та її дії – війну проти суверенної демократичної країни України та її народу, якому завдаєте жахливих страждань. Однак у НХЛ наразі мають іншу точку зору. Якщо вам не байдужий факт, що армія вашої країни щодня вбиває сотні чи тисячі людей в Україні, прошу вас показати це.

І офіційно пожертвуйте кожен долар зі свого контракту на гуманітарну допомогу українському народу. Зробіть це з дня вторгнення російської армії в Україну (24.02.2022). Це допоможе хоч трохи полегшити страждання українських дітей, жінок і чоловіків.

11.03

Гашек погодився з чеським політиком Іржі Пеге, що загравати з країною-агресоркою через вартість газу неприпустимо: «Я також розчарований таким ставленням. Тож наступні три зими вдома ми одягаємо рукавиці та шапочки, а на ніч накидаємо один на одного по дві ковдри. Це не має стати проблемою. Життя українців того варті. Чи через три роки на наших вулицях будуть російські танки і тисячі загиблих?

12.03

Домініка обурили слова ізраїльського прем’єра Нафталі Беннетта Володимирові Зеленському, який начебто пропонував капітулювати перед росією: «Ганьба вашому прем'єр-міністру! Замість того, щоб належним чином допомогти атакованій меншій державі, він огидно петляє. Не хочу розповідати, скільки разів в історії ваша менша держава просила НАТО про підтримку проти «сусідства»...

16.03

Гашек прокоментував висловлювання української тенісистки Марти Костюк про те, що жодна з суперниць із росії чи білорусі з початку війни її не підтримала: «Дуже важкий час для стосунків з російськими спортовцями (особливо якщо мова про українців), коли армія їхньої країни нападає і вбиває в демократичній Україні. Наразі рекомендую повністю заборонити кожному російському атлету брати участь у будь-яких змаганнях, припинити рекламу росії та зупинити фінансові надходження в їхній спорт».

21.03

У мене питання: наша держава вже заморозила активи російських олігархів, а також активним прихильникам путіна та його злочинної війни?

25.03

«Безумовно, правильне рішення. Проте той факт, що Орбан і компанія дотримуються егоїстичного підходу до України, що він уже кілька років є людиною путіна, і вставляє ЄС палиці при прийнятті усіх важливих рішень, не є новиною для будь-кого. Беручи участь у V4 раніше, Чехія робила собі жахливу рекламу», - Домінік про рішення міністра оборони Чехії Яни Чернохової не брати участі у зібранні військового з’єднання V4 через проросійську позицію Угорщини.

25.03

Скільки ще тисяч мирних жителів має загинути в Україні, щоб уся торгівля з росією була заблокована? Чи очікуємо, коли бомби почнуть падати на європейські столиці? Тоді настане правильний час? Для мене це егоїзм, нічого більше.

26.03

Домінік запостив світлину чемпіонки світу серед юніорок з біатлону Анни Кривонос. І написав: «Чимало російських спортсменів фотографуються з путіним і таким чином підтримують його політику та російську агресію в Україні. Ця молода спортсменка, навпаки, воює проти російської армії за свободу своєї країни».

26.03

Поки путін перебуває при владі чи принаймні не повністю ізольований від зовнішнього світу, його війна проти демократичного Заходу ніколи не закінчиться. Ніяких половинчастих рішень, жодних рукостискань з ним!

27.03

Домінік перепостив матеріал MSNBC, присвячений імпічменту Дональда Трампа. І прокоментував: «Цього ніколи не можна забувати! Трамп – людина, яка, мабуть, найбільше підставила Україну та президента Зеленського. І водночас відкрила Путіну двері на Схід. Все це для своїх особистих інтересів».

03.04

Гашек російською звернувся до прихильників клубу, в якому виступав у сезоні-2010/2011:

Привет, «Спартак» Москва и все его болельщики! Поздравляю с этим хорошим сезоном. Рад, что смог представлять клуб с такими историческими личностями, как например Вячеслав Старшинов, Александр Якушев в сезоне-2010/2011. Мне очень грустно, что армия вашей страны вторглась в суверенную демократическую страну Украина. Российская армия убивает там тысячи людей, включая женщин и детей. Эти преступления будут расследованы, а лица, виновные в них, будут осуждены. Хочу попросить вас (клуб и каждого в отдельности) осудить эту путинскую войну. Это поможет положить конец этой агрессивной войне и, прежде всего, вы сможете спасти множество жизней. В том числе и жизни ваших молодых сограждан, посланных на эту войну за пределы вашей Родины.

07.04

Реакція Гашека на відсторонення російських тенісистів від участі у Wimbledon: «Нарешті правильне рішення в тенісі. НХЛ, а також і чеські ліги, на жаль, продовжують дозволяти російським спортовцям представляти себе в своїх клубах, які таким чином рекламують російську країну та її дії».

10.04

IIHF у хокеї, ФІФА та УЄФА у футболі повинні посприяти. Ми не можемо змусити гравців виконувати умови контрактів, які вони підписали з російськими клубами до російської агресії та її злочинів в Україні. Розірвання договору має відбуватися без жодних санкцій!

11.04

Гашек прокоментував вчинок молодого російського автогонщика Артьома Северючина, який «зіганув», стоячи на п’єдесталі після перемоги на перегонах серії.

«Вони просто намагаються побачити, як далеко вони можуть зайти. Він добре знає, що знаходиться під пильною увагою і що кожен його жест чи слово не залишиться без уваги. Йому байдужі загиблі в Україні, вбиті та замордовані армією його країни. Типова характеристика фашиста (він ставить свою націю вище за себе)», - написав Домінік.

14.04

Вболівальники в Польщі чітко висловили свою позицію. На їхню думку, на петлю заслуговує той, хто несе найбільшу провину за смерті та вбивства десятків тисяч українців.

14.04

«І він чи хтось інший дивується?! Цей чоловік не зважав на застереження мудріших. Його безглузді дії призвели до відповідальності за російську агресію в Україні та тисячі загиблих там. Те, що він визнав помилки, у жодному разі недостатньо! Публічні вибачення в цьому випадку обов'язкові!», - реакція Гашека на те, що Україна відмовилася від візиту президента Німеччини Штайнмайєра.

19.04

Гашек про прискорення росіянами процедури усиновлення українських дітей-сиріт, батьки яких загинули на війні чи внаслідок неї: «Сама думка про те, що батьки гинуть, а вони (вороги) тягнуть дитину в іншу країну (або підконтрольний їм регіон) і довіряють її там комусь, жахає. І я б не здивувався, якби у дітей, якщо не в батьків, був хтось із рідних чи близьких в Україні».

20.04

«Здавався приємним... А сьогодні він (путін) відповідальний за смерть 10 тисяч українців і росіян. Мабуть, Пароубек навіть не шкодує, що зробив таку помилку. Тож нехай це буде уроком для нього і для всіх, що бути приємним не означає, що він не монстр, злочинець і вбивця», - Домінік про чеського політика Іржі Пароубека, який дав свіже інтерв’ю з заголовком «Путін не монстр, він справив на мене приємне враження».

20.04

Реакція на відсторонення російських і білоруських тенісистів від участі у Wimbledon: «Підтримую! Кожен російський спортовець повинен бути негайно усунений від усіх без винятку змагань «нашого світу»! Своїми публічними виступами він рекламує російську державу та її дії (наступальну війну) проти суверенної демократичної країни.

Мені теж шкода росіян. Спортовці, які підтримують путіна (хоча менше за інших) не зможуть конкурувати з найкращими. Але ви, звичайно, погодитеся зі мною, що життя людей важливіше, ніж дозвіл російським спортовцям займатися своїм видом спорту на міжнародній арені.

І найголовніше. Для всіх любителів спорту і всіх атлетів, включаючи (точніше, особливо) російських. Давайте звинувачувати в цьому не когось, крім путіна та його прихильників. Ви, і ніхто інший, несете повну відповідальність за це! Життя людей важливіше навіть найкрасивішої гри!»

22.04

Матч НХЛ «Сан-Хосе Шаркс» - «Нешвілл Предаторз» повинен відбутися в Празі у жовтні. Якщо НХЛ, враховуючи ситуацію, захоче дозволити будь-якому російському гравцеві зіграти в цьому матчі, я буду вважати це непростимим вчинком. Ця подія не повинна стати рекламою російських злочинів в Україні. Це було б неповагою з боку НХЛ до української країни та її народу.

24.04

«Ця людина ще не усвідомила, що якщо ми будемо поводитися так як він, то через 5 років матимемо такі братські могили, як сьогодні в Україні, навколо наших міст. І не лише в Чехії, а й у Німеччині», - Гашек про екс-канцлера Німеччини Ґерхарда Шрьодера.

03.05

Згоден з Рафаелем Надалем, що російські спортовці не винні у війні. Але не погоджуюся з ним, що їх не можна відсторонювати за дії своєї країни (вбивства тощо). Їхня участь – це багатомільярдна реклама росії та її агресії.

10.05

«Тортури і постріл у потилицю. Росіяни жорстоко вбили українського спортовця», - Гашек запостив у себе статтю про закатованого москалями українського каратиста Данила Звоника. І написав: «Поки українських спортовців вбиває російська армія, багато російських спортовців можуть благополучно змагатися у світі і, на жаль, у Чехії також, робити мільярдну рекламу своїй армії. Як це сприймають НХЛ, ATP Tour, чеські хокейні ліги? Коли наш уряд втрутиться?»

19.05

Домінік відреагував на звістку, що Ґерхард Шрьодер потрапить під санкції ЄС: «Ця новина мене дуже порадувала. Як на мене, дуже правильна реакція на те, як він аморально поводився і поводиться. Він легко продасть німців та інших людей заради своєї фінансової вигоди. Тепер просто посадіть його!»

01.06

Гашек підтримав відомого в минулому чеського хокеїста, а нині віце-президента Міжнародної федерації хокею Петра Бжизу, якому рускі «ЗМІ» влаштували обструкцію за підтримку України: «Якщо тебе, Петре, критикують ті, хто окупував вільну демократичну країну, ґвалтує, вбиває та чинить злочини, це означає, що ти робиш щось правильно».

07.06

«Як шкода, що більше російських спортовців не мають таких яєць, як ця російська дівчина!», - Домінік прокоментував висловлювання футболістки Надєжди Карпової: «путін забрав в нас усе. Я не можу дивитися на цю нелюдяність».

22.06

Робота громадянина Чехії в росії - це підтримка війни росії та вбивств в Україні. Дуже схоже на роботу на російську армію. Карав би за це 20 роками ув‘язнення. Обов’язок уряду Чеської Республіки захистити нас від таких кроків наших громадян. Це наше життя! Не засовуйте голову в пісок!

11.07

Реакція на загибель української майстрині спортивного танцю Дарини Курдель під час ракетного обстрілу русаками Кривого Рогу: «Це одна з головних причин, чому я не хочу, щоб жоден російський спортовець міг виступати де-небудь «у нашому світі». Поки російські спортовці весело змагаються, українських атлетів вбиває російська армія. Зупинимо це зараз!»

25.07

Реакція на перехід чеського хокеїста Дімітрія Яшкіна в російський клуб: «Мені дуже шкода. Робота громадянина Чехії в рф є підтримкою російського режиму, війни в Україні, а отже, небезпекою для нашої країни та її громадян. Однак я звинувачую не хлопця чи його агента, а наш уряд і парламент Чехії за те, що вони не прийняли закон, який це забороняє».

26.07

Реакція на загибель у боях на Донбасі польського бійця ММА Томаша Валентека, який воював на боці України: «Великий боєць! Він пожертвував собою, щоб захистити союзника своєї країни і заплатив найвищу ціну. Його (та інших) героїзм ніколи не можна забувати. Дякую».

30.07

Чеський спортивний сайт Isport.cz опублікував інтерв’ю Гашека, яке той дав російському ЗМІ. І яке так і не було опубліковане. Разом з інтерв’ю Гашек поділився перепискою з російським пропагандистом.

07.08

Підпис до репосту повідомлення міністра оборони України Олексія Резнікова: «Чудово! Швеція ще не є членом НАТО, але вже допомагає українцям з навчанням. Кожна дрібниця сприяє нашій згуртованості та призведе до остаточної поразки російської армії в Україні».

08.08

Коментар до інтерв‘ю Мартена Кокка, посла Естонії в ЄС: «Бути нейтральним між добром і злом означає служити злу». Абсолютно вірно. І це стосується кожного громадянина, зокрема російських спортовців. Кожен дорослий відповідає за дії своєї країни».

09.08

США сьогодні погодилися на чергову і велику поставку зброї в Україну. Дякую!!!

15.08

Для безпеки всіх нас обов’язково треба не видавати росіянам не тільки туристичних, а й робочих віз! Вірю, що жовтневий матч НХЛ у Празі відбудеться без реклами про російську агресію. Я докладу всіх зусиль для цього.

16.08

Коментар до новини, що «Ґазпром» підвищує для європейських споживачів ціни на газ на 60%: «Це виглядає так: «Оскільки ви не схвалюєте і виступаєте проти того, що ми вбиваємо українців і окуповуємо їхню суверенну територію, ми піднімемо ціну на газ на 60%». Я волів би постійно носити светр і рукавички, ніж дозволити вбивати беззбройних людей і не намагатися їм допомогти».

19.08

Домінік зробив репост заклику українського тенісиста Олександра Долгополова, щоб приходити на змагання за участю росіян і білорусів з українським стягом. І прокоментував: «Чудова ідея підтримати Україну, на яку напали російські вбивці. Коли грає українець чи росіянин (будь-який вид спорту), беріть з собою прапор України. Також я за підтримку всіх російських спортовців, які не підтримують нападу російської армії на демократичну Україну та вбивства там».

21.08

54-ту річницю вторгнення совєцьких військ на нашу територію я відзначив тим, що відправив 1968 крон на підтримку України. Сьогодні триває боротьба за свободу зокрема й нашої країни. Ми повинні зупинити росіян і повернути їх на власну територію. І змусити їх заплатити за всю завдану шкоду.

31.08

Коментар до інтерв‘ю російського тенісиста Данііла Медвєдєва, який сказав, що «поганих росіян багато, але багато й поганих українців»: «Було б смішно, якби не було десятків тисяч загиблих. Те, що є добрі і злі люди, можна сказати про кожну країну світу. Але бомби падають на українську територію та її жителів. Як би ви почувалися, якби Україна бомбила, наприклад, мирних жителів Москви та Волгограда? Ганьба тобі!»

02.09

7 і 8 жовтня в Празі відбудуться 2 матчі НХЛ. За жодних обставин не можна дозволити жодному російському хокеїсту рекламувати російську агресію на льоду тут, у Чехії. Вчора у мене була перша зустріч на цю тему в Уряді Чехії. Ймовірно, невидача робочої візи є однією з можливостей...

06.09

Підпис під відео, на якому український воїн піднімає синьо-жовтий стяг у Високопіллі на Херсонщині: «Приємно бачити, що наш союзник знову може підняти на своїй території прапор, який нещодавно скинула росія. Дякуємо Україні, що захищає нас. Ми це дуже цінуємо!»

10.09

Після візиту в МЗС я переконався, що з їхнього боку немає жодного інтересу, щоб російські хокеїсти рекламували російську війну та вбивства в Україні 7 та 8 жовтня під час ігор НХЛ. Тепер для цього «тільки» треба швидко зробити те, що необхідно. Ми допоможемо і Україні, і багатьом російським солдатам, які врятують собі життя, якщо покинуть українську територію раніше.

13.09

Домінік виставив два фото 44-річного Олега Панасенка, вихованця харківської «Дружби-78», який виступав за «Донбас», харківські «Барвінок», ХК «Харків», «Витязь», за «Дніпровських Вовків», у сезоні-1996/1997 визнавався найкращим оборонцем північноамериканської NAHL, виступаючи за Compuware Ambassadors, був срібним і двічі бронзовим призером чемпіонатів України, а з початком повномасштабної війни взяв у руки зброю і боронить нашу землю від московських окупантів.

«Олег, один із багатьох професійних гравців з Харкова, який зараз захищає свою країну від російських агресорів, - пише Гашек. - Як почуваються NHL, Екстраліга, ATP Tour та інші? Українські спортовці захищають свою країну і гинуть від російської армії, а ви даєте російським спортовцям весело грати і рекламувати російську війну».

13.09

Я щасливий. Справи починають рухатися. МЗС Чехії запитало у мене імена російських гравців з НХЛ, які могли б зіграти в Празі 7 і 8 жовтня. А заодно і для контакту з керівництвом НХЛ. Попереду багато роботи, але справа вже йде.

14.09

Для розуміння. Участь російських гравців у хокейних матчах має багатомільйонну рекламну цінність на підтримку росії та її війни в Україні, підвищує російську впевненість і рішучість, спрямовану на агресію. Це підвищує небезпеку для нас і наших союзників і призводить до більшої кількості жертв.

26.09

«Те, що ми не виступили проти Путіна набагато раніше і явно не зупинили його одразу після (точніше, до) анексії Криму, це величезна помилка всього демократичного світу»,– Гашек дав інтерв‘ю опозиційному білоруському ЗМІ, присвячене війні в Україні.

29.09

НХЛ на чолі з Бетменом знали позицію нашого МЗС, але вирішили її не поважати. Вони обійшли нас і зробили російським хокеїстам візи через іншу країну ЄС. Тепер нехай вболівальники НХЛ по всьому світу знають про цей крок НХЛ. Наша мета – захистити українських союзників.

01.10

Владі (Третьяк), якщо ви дійсно хочете зробити все, щоб «сборная команда» повернулася до нас, то кожного дня в світі і вдома публічно засуджуйте російську війну в Україні і вбивства там, зокрема дітей і простих цивільних. Ваш друг Домінік.

04.10

15.09 Ґері Бетмен і 16.09 Білл Дейл отримали листа від нашого МЗС про те, що ми не хочемо, щоб російські гравці приїжджали до ЧР і виступали там. Якщо НХЛ не поважає нашу позицію, ці двоє людей будуть найбільш відповідальними за рекламу війни росії в Україні.

07.10

Завтра в Празі відбудеться матч НХЛ. НХЛ не поважає і обманює наше МЗС і, мабуть, російські гравці будуть грати. Ці гравці не винні – не освистуйте їх. Вся відповідальність за цю рекламу російської війни лежить на керівництві НХЛ.

10.10

Протягом вихідних у Празі було зіграно дві гри НХЛ. Керівництво НХЛ не зважило на позицію нашого МЗС про те, що російські гравці не повинні виступати. Поки нинішнє керівництво НХЛ не піде у відставку, а нове не вибачиться перед нашою країною, НХЛ більше не бажана в Чеській республіці.

11.10

225 днів війни. Давайте сприймемо це серйозно! Дві найважливіші речі, крім військової допомоги:

1) давайте негайно припинимо видачу віз і відправимо додому всіх громадян росії (за винятком тих, хто отримує візи біженців - суворі правила);

2) заборонимо нашим громадянам працювати у ворожій країні.

У коментарях Гашеку опонували, що не можна висилати з Чехії людей, які там навчаються чи ведуть легальний бізнес та сплачують податки. На що Домінік відповів: «Вони можуть отримати візи біженців, коли подадуть заяву. На кону наші життя та життя наших союзників. Скільки ще людей має померти, перш ніж ці правила будуть суворо встановлені?! Це потрібно законодавчо закріпити. Це не робиться за один день, але потрібно, наприклад, почати конкретно працювати і не пускати ситуацію на самотік. Ми можемо почати з туристичних і спортивних віз. Але знову ж, треба працювати по всьому ЄС. Треба боротися».

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FANTOM
Дякую тобі, Гашек ! Великий та щирий спортсмен та  Чоловік !!!
Роман Романченков
Респект, Домінатор!
Макс Максов
Тільки повага і подяка, за таку чітку позицію!
Петя Рудик
Крутий мужик.
AЛВ
Повага Гашеку.!!!