Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 11 жовтня 2022, 12:46
2443
1

Ярослава МАГУЧІХ: «Ласіцкене? Нам із нею в різні боки»

Українська легкоатлетка – про мовчання російських спортсменів

| Оновлено 11 жовтня 2022, 12:46
2443
1
Ярослава МАГУЧІХ: «Ласіцкене? Нам із нею в різні боки»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ярослава Магучіх

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх сподівається, що їй не доведеться змагатися з Марією Ласіцкене та іншими російськими спортсменками:

«Не знаю, чи допустять їх. До Олімпіади залишилось ще два роки. Але після публікації кадрів з Ізюма я б не хотіла цього. Люди лише відійшли після Бучі, і тут знову…

Мені здається, що є ще подібні місця, адже багато населених пунктів України ще не деокуповано. Після подібних кадрів я не розумію, як російські спортсмени можуть змагатися на міжнародному рівні та представляти свою країну. Країну, яка є агресором і робить страшні речі з цивільним населенням.

Це жахливо. Я думаю, наша спортивна спільнота буде робити все, щоб їх не допустили.

Чесно кажучи, з Марією Ласіцкене мені не буде комфортно змагатися в одному секторі. Уже не ті стосунки. Звичайно, перемагати хочеться, але навіть зараз я уявити не можу, щоб ми стрибали разом.

Я сподіваюся, що наша спортивна спільнота зробить усе, щоб росіян не допустили. Тому що спортсмени - це люди, які прославляють свою країну.

А вони прославляють агресора, нічого не роблять, щоб зупинити війну. Вони мовчать і спокійно виступають на якихось російських чемпіонатах.

Це дуже прикро, тому що на початку війни всі думали, що можна достукатися до них - до зірок, до звичайних спортсменів, що вони встануть і засудять війну. Але ніхто нічого не зробив. Напевно, через те, що вони боягузи.

І всі ці дописи «а що ми можемо зробити», «ми просто люди» - це дало зрозуміти, що нам у різні боки. Ми будемо боротися за свою незалежність, а ви всі… йдіть подалі».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Иванов
База