Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2022, 11:02
3975
4

АХМЕТОВ: «Вірю, що ми повернемося до звільненого українського Донецька»

Президент «Шахтаря» – про минулий сезон

| Оновлено 11 жовтня 2022, 11:02
3975
4
АХМЕТОВ: «Вірю, що ми повернемося до звільненого українського Донецька»
ФК «Шахтар» Донецьк. Рінат Ахметов

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов розповів про найскладніший рік в історії клубу.

«Ми разом прожили один з найкоротших, але водночас неймовірно важких сезонів в історії світового футболу. Сезон таких випробувань і викликів, з якими раніше не стикалася жодна країна. Перший і, щиро сподіваюся, єдиний чемпіонат України, що так і не було дограно.

Сезон для нас закінчився 24 лютого 2022 року – у день, коли почалася війна. У такі моменти футбол відступає на дуже-дуже далекий план, а єдиною та найважливішою метою стає інша перемога – перемога над агресором і загарбником.

Від моменту повномасштабного вторгнення російської армії в Україну ми всі об'єднані однією метою – перемогти у війні й повернути всі окуповані ворогом землі. І все, що ми робили після 24 лютого, було підпорядковано цій меті. Усі наші зусилля було спрямовано на допомогу Україні та українцям.

«Шахтар» провів благодійні матчі в різних країнах, щоб розповісти світові правду про війну в Україні. Світ повинен знати, що відбувається в нашій державі. Кожна людина на планеті має розуміти, через які випробування проходить український народ на шляху до своєї свободи та незалежності заради миру і спокою всієї Європи. Показати й донести цю правду – наша мета і наша місія. Благодійні матчі також дали змогу зібрати значні кошти для допомоги українцям – військовим, медикам, мирним жителям, дітям. Клуб організував Shelter Centre на «Арені Львів», що надає підтримку тисячам переселенців з усієї України. Окремо ми допомагаємо сім'ям, які взяли під опіку, ми допомагаємо дітям, які втратили батьків у цій війні.

І ця допомога триватиме. Ми підтримуватимемо український футбол: мною було ухвалено рішення про виділення 60 мільйонів гривень для допомоги клубам і футбольним проєктам в Україні. Ми підтримуватимемо тих, хто цього найбільше потребує – українських дітей, які залишились без батьків. Адже діти – це майбутнє країни та української нації. Ми допомагатимемо в реабілітації українських військових, які ціною власного здоров'я захищають Україну й зараз потребують лікування та відновлення. Ми підтримуватимемо переселенців і надаватимемо всю необхідну гуманітарну допомогу мирним жителям. Ще раз хочу наголосити: ми завжди допомагали, допомагаємо й допомагатимемо – стільки, скільки буде необхідно для перемоги України.

Протягом довгих місяців війни цілковито змінилося наше життя, змінилася наша країна, змінився весь світ. «Шахтар» теж дуже сильно змінився. Клуб залишили легіонери – гравці, без яких ще пів року тому неможливо було уявити команду. Однак прийшли нові футболісти – сильні й талановиті українці, багато з яких є вихованцями нашої Академії.

Ми також запросили на посаду головного тренера команди Ігора Йовічевіча. Це хорватський наставник з європейським менталітетом та по-українському хоробрим серцем. Він готовий бути в Україні й разом з українцями поділяти всі труднощі та небезпеки. Це заслуговує глибокої поваги. Тому я вірю в Ігора і його ідеї, вірю в тренерський штаб, вірю в нашу команду. Я вірю в молодий, амбітний, український «Шахтар». І я знаю, що в кожному турнірі, у кожному матчі ми битимемося не лише за клуб, а й за нашу країну.

Проте найсильніше я вірю в перемогу України. У перемогу добра над злом, у торжество правди, справедливості й сили духу українського народу. Сьогодні всі наші думки та зусилля спрямовано на цю перемогу, і ми продовжимо робити все, що нам до снаги, аби її наблизити. Я вірю, що невдовзі настане той день, коли ми повернемось до звільненого мирного українського Донецька й зустрінемося всі разом на нашій «Донбас Арені»!», – сказав Ахметов.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 4
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Чемпіонат світу з хокею U-18. Результати збірної України (оновлюється)
Хокей | 16 квітня 2024, 10:00 3
Чемпіонат світу з хокею U-18. Результати збірної України (оновлюється)

Команда Бобкіна проведе турнір у Данії

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
0665826283
Ублюдок !  Брехливий !
nomah2
Мистер Гудок в деле ) Проспал ты свой край ....
Віталій Ткачук
Рижий вбивця спочатку посприяв захопленню Донецька, а тепер постійно повторює, що я вірю що ми повернемося. Дволика тварюка.
ALKOSruLKA
Коли лапті зруйнували й віджали все майно, - он якої заспівав... А як же "за мір" і в "гудок дути" ?...