Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Білорусь
| Оновлено 09 жовтня 2022, 14:00
6557
1

У бульбаша дах поїхав. Білорусь пішла на Україну зі звинуваченнями

У Мінську вручили ноту українському послу

| Оновлено 09 жовтня 2022, 14:00
6557
1
У бульбаша дах поїхав. Білорусь пішла на Україну зі звинуваченнями
Twitter

Міністерство закордонних справ білорусі у суботу, 8 жовтня, викликало до себе посла України в Мінську Ігоря Кизима. Йому було вручено дипломатичну ноту протесту.

У своїй дипломатичній заяві білоруська сторона заявила, що Україна планує завдати удару по території білорусі. Про це повідомляє МЗС України.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану російської федерації щодо здійснення провокації та подальшого звинувачення України.

Закликаємо білоруський народ не піддаватись провокаціям. Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Ми чітко дотримуємося основних норм та принципів міжнародного права та Статуту ООН.

Влада в Білорусі повинна припинити виконувати забаганки кремля і негайно припинити надавати підтримку росії у здійсненні її агресії проти України», — йде мова в офіційній заяві МЗС України у відповідь.

Як відомо, білорусь є партнером рашистського режиму у здійсненні повномасштабного вторгнення в Україну, яке триває з 24 лютого цього року. Вона надає армії рф свої військові об'єкти, чим бере активну участь в окупаційних процесах режиму путіна.

Раніше повідомлялося, що минулої ночі рашисти завдали ракетного удару по Запоріжжю, який забрав життя 17 людей.

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
Не понимаю почему до сих пор с этим дерьмом не разорваны все отношения и почему до сих пор не нанесен ответный удар по их территории за все события с начала войны!!!??? Сколько еще зеленое дерьмо будет терпеть!!!???