Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 жовтня 2022, 00:31
1296
1

Подарунок бункерному діду. Зеленський визнав Курильські острови – це Японія

Президент України підписав указ про визнання Північних територій за Японією

| Оновлено 09 жовтня 2022, 00:31
1296
1
Подарунок бункерному діду. Зеленський визнав Курильські острови – це Японія
ОП. Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про визнання Курильських островів територією Японії, яка тимчасово окупована росією. Визнання зроблено у день, коли фюрер-терорист путін святкує 70-й день народження.

Згідно з указом Зеленського, Україна підтверджує свою повагу до «суверенітету та територіальної цілісності Японії, включаючи її Північні території, які продовжують перебувати під окупацією росії».

Зеленський: «Сьогодні ухвалено важливе рішення – справедливе, юридично бездоганне, історичне. Україна підтвердила свою повагу до суверенітету та територіальної цілісності Японії, включаючи її Північні території, які поки що знаходяться під російською окупацією.

Сьогодні я підписав відповідний указ. Є відповідна заява Верховної Ради. І ми закликаємо всіх у світі ухвалити аналогічні рішення. росія не має жодного права на ці території, і всі у світі це добре знають, тому треба нарешті діяти та звільняти від російської окупації всі землі, які окупанти намагаються залишити за собою. Тільки так світ може повернути повну силу міжнародному праву.

Цією війною проти України росія поставила себе в умови, коли це тепер лише питання часу – реальне звільнення всього, що колись було захоплено і зараз перебуває під контролем Кремля. Агресор має програти. Так і буде. Щоб такі війни більше не повторювалися, і щоб мир був справді довгостроковим. Нічого не повинно залишитись загарбникам».

Суперечка про належність південних Курильських островів між росією та Японією не врегульована з часу закінчення Другої світової війни. Після війни всі Курильські острови були включені до складу СРСР, проте Японія заперечує належність островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан та групи островів Хабомаї, вважаючи їх за окуповану частину країни. Площа спірних островів складає 5 тисяч кв. км, а загальна площа спірної території – приблизно 200 тисяч кв. км.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
Зеленський красава, ось тут я його повністю підтримую