Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 жовтня 2022, 14:23
321
0

Юбенк проти Бенна – потужне протистояння. Буде бійка

Класне британське дербі

| Оновлено 06 жовтня 2022, 14:23
321
0
Юбенк проти Бенна – потужне протистояння. Буде бійка
Getty Images/Global Images Ukraine

8 жовтня Кріс Юбенк-молодший (32-2, 23 КО) проведе поєдинок проти Конора Бенна (21-0, 14 КО). Незаслужено мало уваги до протистояння умовних середньоваговиків у нас, хоча сам поєдинок має і інтригу, і перспективу бути дуже цікавим, і навіть історію.

Саме час розібратись у всіх питаннях.

Юбенк і Бенн підходять до зустрічі у прекрасній формі. Але можуть виникнути проблеми з вагою, через що переживає батько Кріса

Поєдинок Кріса Юбенка-молодшого та Конора Бенна – британська битва для місцевих фанатів. Якщо говорити саме про історію протистояння, його пам’ятають або олдскульні фанати, або, відповідно, британці.

Фактично, це протистояння почалося ще у 1990 році. Тоді Кріс Юбенк-старший та Найджел Бенн – батьки майбутніх суперників - провели першу зустріч. Переміг Кріс. Сама зустріч вийшла просто супер. Багато розмінів, жодної секунди на відпочинок, нокдауни та дострокова перемога Юбенка-старшого. Супер.

Вдруге вони ж зустрілись через три роки. Обидва вже набрали ваги та боксували за титули у другій середній вазі. Набір ваги допоміг Бенну. Він почував себе впевненіше на ближній та середній дистанції, але виграти все одно не вдалося. В підсумку хлопці пішли з нічиєю з поєдинку, на який фанати моментально розкуповували білети. Зустріч не вийшла гіршою. Конкурентне класне британське протистояння.

Тож поєдинок Конора Бенна та Кріса Юбенка-молодшого продається ще й через пам’ять по розборках їхніх батьків. Британці люблять локальні махачі – вони їх підтримують та отримують.

Головна проблема цього поєдинку – вага. Кріс - давно середньоваговик. Його вага в останньому поєдинку – 72,5 кг. Конор перед останнім поєдинком показав 66,5 кг. Різниця відчутна, погодьтесь. Тому команди домовились на проміжну вагу – не більше 71,2 кг. Привід переживати для всіх, але для Юбенка – більше.

Справа у тому, що Бенн сам по собі достатньо великий хлопець. Він не найвищий, безумовно – 173 см, але фізично дуже розвинутий, широкоплечий та потужний. Тож набрати зайвої ваги йому може не бути важко. 70 точно зробить без проблем. При цьому стане ще потужнішим, що важливо, враховуючи його стиль.

Getty Images/Global Images Ukraine. Конор Бенн

А от Юбенк-молодший вже дуже давно не боксує нижче своєї звичної ваги 72 і більше кілограмів. То ж Крісу треба скинути близько півтора кілограмів, не втративши у силі, швидкості і витривалості. Будь-яка така втрата може буквально нашкодити здоров’ю у рингу із суперником з ударом, який постійно пре вперед. За це і переживає Юбенк-старший.

Батько буквально закликає бойкотувати зустріч:

«Треба бойкотувати бій. Ви знаєте, що може статися з 33-річним боксером, який б’ється на 1,3 кг нижче від звичної ваги. Саме так виникають травми головного мозку».

Кріс-старший переживає, тому що не так давно загинув інший його син. Тепер Юбенк каже, що не збирається втрачати ще одного, а якийсь час запевняв, що зірве цей поєдинок.

Поки що до цього не дійшло, але і молодший відмовлятись не збирається. Він ще й шуткує, щоразу показуючи, як смачно їсть під час підготовки до зустрічі. А Бенн навіть не впевнений, що суперник збирається робити вагу. Заявляє, що той не має до нього поваги і може провалити зважування, щоб отримати бонус у вигляді нормальної звичної ваги.

Хто фаворит?

Тож, про поєдинок. Принципова та важлива зустріч для обох спортсменів. І через історію протистояння батьків, яка накрутила вже всіх фанів у Великій Британії. І через кар’єри.

Молоді, потужні спортсмени. Крісу – 33 роки, Конору – 26 років. Бенн жодного разу не програвав, але найбільше ім’я у рекорді – Кріс Алгієрі. Колишнього чемпіона світу британець зніс за чотири раунди одним із найкращих нокаутів 2021 року, якщо не найкращим.

Юбенк програвав, але його рекорд в рази потужніший. Тут Матвєй Коробов, Джеймс ДіГейл, Джордж Гроувз, Авні Йилдирим, Артур Абрахам, Дмітрій Чудінов, Біллі Джо Сондерс при всього двох поразках. При цьому останнім часом британець лише перемагає – остання поразка була у 2018 році, та рветься у топи, але чемпіони не дуже хочуть на нього виходити.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк

Цей бій – квиток до чемпіонства. Переможець зможе збирати одразу вдвічі більше фанів у Великій Британії, а значить, подарує чемпіону хороші гроші і можливість поборотись за чемпіонство. Тож тут не тільки роздута британська історія старого протистояння. Тут і битва за майбутнє.

Юбенк розумніший та технічніший. Краще рухається, влучає під різними кутами. Бенн – страшна фізична сила. Може перебити будь-кого. Букмекери бачать фаворитом Кріса: 1.44 на нього проти 2.62 на суперника. За досвідом, антропометрією та вміннями – логічно. Але дуже багато буде залежати від ваги і розуму її набуття чи скидання.

Тут може бути як технічна перестрілка, так і фізично агресивна бійка на середній та ближній, де Бенн – точно краще. Вага і ринг покаже, хто ж кращий у протистоянні Юбенків проти Беннів.

Поки що є одна перемога та одна нічия на користь Кріса-старшого та молодшого. Але у суботу ввечері все може змінитись.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа, Усик чи Ф'юрі? Енді Руїс вибрав найскладнішого суперника
Бокс | 26 квітня 2024, 08:20 1
Джошуа, Усик чи Ф'юрі? Енді Руїс вибрав найскладнішого суперника

Енді припускає, що це був би Тайсон

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.