Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 жовтня 2022, 01:57
635
0

Джастін ЛОНВЕЙК: «Щиро сподіваюся, що український народ житиме у мирі»

Новачок «Динамо» поспілкувався з клубним телебаченням

| Оновлено 04 жовтня 2022, 01:57
635
0
Джастін ЛОНВЕЙК: «Щиро сподіваюся, що український народ житиме у мирі»
Instagram. Джастін Лонвейк

Новачок київського футбольного клубу «Динамо» Джастін Лонвейк в інтерв'ю клубному телебаченню розповів про свій дебют за «Динамо» та перші враження про Україну:

– Які емоції відчуваєте у зв'язку з дебютом за «Динамо»?

– Я дуже щасливий, що зіграв свої перші хвилини у такому чудовому клубі. Радий, якщо хоч трохи допоміг нашій команді здобути цю перемогу. Ми зіграли на нуль і завоювали три важливі очки.

– Як не побоялися їхати в Україну, враховуючи, що в нашій країні йде війна?

– Мені було про що подумати перед цим переїздом. Я поспілкувався зі своїми близькими та впевнено прийняв рішення перейти до «Динамо». Я щиро сподіваюся, що війна в Україні скоро закінчиться, і ваш народ житиме у мирі.

– Чи знали у день матчу з «Минаєм», що дебютуєте саме у цьому поєдинку?

– Ні, вранці ми ще не знали встановлення на матч та склад на гру. Звичайно, я сподівався, що мені дадуть шанс вийти на поле, і я дуже щасливий, що це сталося у матчі з «Минаєм». Це чудові почуття дебютувати у такій класній команді.

– ​​​ Матч із ужгородцями не був простим, як оціните гру та результат?

– Для мене це було знайомство із українським футболом. Ви бачили, що ми більше домінували, контролювали м'яч та створювали моменти. Могли забивати ще раз, але головне – це перемога.

– У вас було кілька розмов з Мірчею Луческу, як вас прийняв головний тренер?

– Так, ми спілкувалися. Він сказав, що добре знає мої здібності, але мені потрібно трохи часу, щоб дізнатися більше про команду, адаптуватись, зрозуміти вимоги тренерського штабу та менталітет колективу. Думаю, я швидко впораюсь із цим завданням, бо дуже зацікавлений у цьому.

– А як до вас поставився колектив, чи відразу вдалося налагодити контакт?

– Хлопці добре мене прийняли і привітали після дебюту за «Динамо». Ми маємо дуже дружний колектив. У тренувальному процесі партнери постійно підказують мені, щось перекладають або пояснюють, якщо я чогось не зрозумів. Я дуже вдячний команді за це.

– Які ваші перші враження від України?

– Ми кілька днів перебували у Львові, але була дуже погана погода, і, на жаль, ми не мали часу, щоб більше дізнатися про це місто. Але я був у Києві і мені він дуже сподобався. Це неймовірно красиве, душевне місто. Якщо чесно, не можу дочекатись, коли знову потраплю туди. Хочеться вийти з готелю та краще з ним познайомитися.

– ​​ Чи почали ви вже вивчати українську мову?

– Так, почав вивчати вашу мову ще в аеропорту, коли летів у розташування команди. Це дуже важка мова, тут інші літери, і я поки що не можу читати і нічого не розумію, коли щось чую. Але я дуже хочу це виправити та вивчити вашу мову.

– Що б ви хотіли сказати вболівальникам «Динамо»?

– Насамперед хочу побажати миру всім українцям. А вболівальникам «Динамо» – подякувати за підтримку та теплий прийом. Разом перемагатимемо.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.