Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 вересня 2022, 21:36
2060
2

Іспанія – Франція. Прогноз та анонс на фінал Євробаскету

Класичне протистояння у поєдинку за континентальний титул

| Оновлено 18 вересня 2022, 21:36
2060
2
Іспанія – Франція. Прогноз та анонс на фінал Євробаскету
Instagram. Збірна Іспанії з баскетболу

Зустріч Іспанія - Франція відбудеться у неділю, 18 вересня, в Берліні. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після двох з половиною тижнів дуже цікавого баскетболу, сенсацій та яскравих перфомансів Євробаскет-2022 дістався до своєї кульмінації. Цього вечора стане відомий новий власник континентальної корони, а розіграють її збірні Іспанії та Франції.

Дане суперництво сміливо можна назвати класичним на баскетбольній карті Європи. Національні команди цих двох країн регулярно перетинаються одна з одною у вирішальних матчах континентальних форумів і поєдинки між ними майже завжди відрізняються безкомпромісністю та завзятою боротьбою.

Достатньо сказати, що з останніх п'яти Євробаскетів французи та іспанці чотири рази зустрічалися на різних стадіях плей-оф і за цей час рахунок їхніх особистих зустрічей – 3:1 на користь Іспанії. На Чемпіонаті Європи-2009, який проходив у Польщі, «Фурія Роха» у чвертьфіналі не залишила каменю на камені від своїх суперників – 86:66. У 2011 році команди, як і на нинішньому Євробаскеті, зустрілися у фіналі, і він завершився з рахунком – 98:85 на користь піренейців. У 2013 році на шляху до свого єдиного титулу чемпіонів континенту «триколірні» в півфіналі взяли реванш у Іспанії за минулі невдачі – 75:72. Але вже на наступному Євробаскеті-2015 іспанці, також на стадії 1/2 фіналу, обіграли французів в овертаймі – 80:75.

All Sports All Emotions. Євробаскет-2013. Іспанія – Франція

Також не можна пройти повз той факт, що збірна Іспанії вп'яте за останні сім турнірів братиме участь у фінальному поєдинку континентальних першостей. А всього на рахунку піренейців до сьогоднішнього дня було дев'ять фіналів Чемпіонатів Європи, з них три матчі закінчилися тріумфом і шість разів іспанці зазнали поразки. Причому три останні участі у фіналі якраз і були переможними (2009, 2011, 2015). Для французів це буде третій фінальний поєдинок Євробаскетів. У 2011 році, як вже згадувалося вище, вони поступилися саме збірній Іспанії, а в 2013 вибороли свій єдиний чемпіонський титул, перегравши національну команду Литви.

І ось нова серія у протистоянні заклятих суперників. До нього французи та іспанці підходять після кардинально різних півфіналів.

Іспанія

Іспанці провели дуже складну битву зі збірною Німеччини. Поступаючись під завісу третьої чверті з різницею в десять очок, підопічні італійського головного тренера Серджіо Скаріоло зуміли переламати перебіг поєдинку і «поставили шлагбаум» на шляху до фіналу перед господарями турніру. Варто зазначити, що цей поєдинок став для піренейців третім із трьох на стадії плей-оф, в якому Іспанія відіграє двозначне відставання по ходу зустрічі та проходить далі.

Для іспанців титул чемпіонів Європи стане набагато ближчим, якщо їхні бігмени зуміють нав'язати конкурентну боротьбу передній лінії французів і особливо їх лідеру Руді Гоберу, хоча і Гершон Ябуселе також може додати «Фурії Росі» безліч турбот. Але для цього братам Ернангомесам та Усману Гарубі необхідно буде дуже добре постаратися, адже середній дабл-дабл під час турніру у Руді Гобера (13,6 очок + 10,3 підбирань) говорить сам за себе.

Франція

«Триколірні» не повторили помилок словенців, з усією серйозністю поставилися до поляків і вирішили всі свої питання ще до великої перерви, пропустивши в своє кільце від головної сенсації турніру лише вісімнадцять очок.

У французів дуже важливим завданням у фіналі стане максимально щільна опіка та мінімізація впливу на результат розігруючого іспанців Лоренцо Брауна. Саме натуралізований американець значною мірою зробив гру зі збірною Німеччини у півфіналі (29 очок + 6 передач). Та й під час турніру його середні 15,4 набраних очок + 7,1 результативних передач виглядають дуже солідно.

***

Прийдешній фінал обіцяє бути не дуже видовищним. І це логічно, адже і Іспанія, і Франція багато в чому грають у такий баскетбол, де основна роль приділяється нейтралізації сильних якостей своїх суперників і вже тільки після цього йде акцент на свої ігрові переваги. Проте в обох командах вистачає висококласних виконавців та майстрів окремого моменту, щоб прикрасити вирішальну зустріч.

У будь-якому випадку фінальний поєдинок очікується з колосальним інтересом. Він просто повинен стати своєрідною вишенькою на торті дуже смачного та цікавого Євробаскета-2022. Суперники приблизно рівні і тим цікавішим буде протистояння. Ризикнемо припустити, що чемпіонська ДНК іспанців дасть про себе знати в ключовий момент і чашу переможців турніру ближче до півночі підніме над головою їх чудовий капітан Руді Фернандес.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Іспанії

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Іспанія – Франція.

Parimatch
  • 2.40
  • 12.0
  • 1.70
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.30
  • -
  • 1.72
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума
Футбол | 10 травня 2024, 10:27 2
Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума

Український клуб може отримати 3 мільйони євро

ВІДЕО. У голову Джоковича кинули важку пляшку. Новак звалився на землю
Теніс | 10 травня 2024, 22:31 7
ВІДЕО. У голову Джоковича кинули важку пляшку. Новак звалився на землю

Новак виграв стартовий матч на Мастерсі у столиці Італії у Корентена Муте

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
Ставлю на Францію!