Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 вересня 2022, 10:27
14728
21

Вирішила четверта чверть. Збірна України програла Польщі на Євробаскеті

Українці не зуміли вийти до чвертьфіналу

| Оновлено 12 вересня 2022, 10:27
14728
21
Вирішила четверта чверть. Збірна України програла Польщі на Євробаскеті
fiba.basketball

У 1/8 фіналу Євробаскету збірна України отримала, мабуть, найзручнішого суперника з усіх можливих. До того ж, ще й непогано знайомого команді Айнарса Багатскіса: у серпні на тренувальному турнірі у Стамбулі «синьо-жовті» обіграли поляків із перевагою у 28 очок. Щоправда, у Туреччині у суперника був відсутній захисник «Гран Канарії» Ей Джей Слотер, який є одним із лідерів команди на турнірі. У нас же в тому матчі не грав Олексій Лень, який напередодні лише приїхав до команди.

Про те, що Польщу не можна недооцінювати, говорив напередодні й Айнарс Багатскіс, який зазначив, що поляки грають у правильний баскетбол. «Я сказав команді, що Польща досвідчена, велика та розумна команда. Вони не грають із сюрпризами, грають правильний, іноді грубий баскетбол. Вони часто грають за рахунок подарунків суперника та добре беруть те, що їм дають. Дисципліна, сталість та агресивність – це те, що важливо у матчі з ними. Цей суперник розуміє мову фізичного баскетболу. Також Айнарс зазначив, що явним лідером у суперника є Матеуш Понітка, але приглядати варто також за Слотером, Балцеровським та Соколовським.

Поєдинок почався досить нервово. Михайлюк та Лень не забили з-за дуги, Свят ще й допустив втрату після свого перехоплення – і поляки повели 5:0. Але два данки від Леня та Михайлюка трохи остудили запал суперника. Втім, Польща діяла досить впевнено в атаці. Спіймав кидок Слотер, який кілька разів влучив із-за дуги - і нам довелося перебувати в ролі наздоганяючого, що, природно, не додавало впевненості. Але ми не відпускали суперника, пішовши на першу перерву за мінус 3 - 21:24.

У другій чверті картина на майданчику не змінилася. Ми підбиралися до суперника, але за рахунок технічного браку дозволяли «червоно-білим» знову тікати до міні-відривів. Слотер уже до середини другої десятихвилинки забив більше за свою норму на турнірі - 13 очок. У нашій команді здорово себе проявив Бобров: влучив два дальні і зробив яскравий блок-шот. За 3:44 до кінця чверті після двох поспіль алей-упів, які завершили Близнюк та Бобров, ми вперше повели у рахунку 38:37. А потім Бобров, який упіймав кидок, додав три з-за дуги. Свят пішов у прохід і скинув на Близнюка - ще три і відрив уже від України.

На жаль, наприкінці після необов'язкових втрат «синьо-жовті» дозволили суперники підібратися на відстань одного кидка з-за дуги – 45:42. Загалом першу половину підопічні Айнарса Багатскіса могли занести до активу.

У третій чверті в ролі наздоганяючих вже перебували поляки. І також не давали нашій команді відірватися більше, ніж на чотири очки. На правах лідера більше почав брати на себе гру Михайлюк – і його проходи були і своєчасними, і ефектними. От якби ще й триочкові полетіли у Свята. Але полетіло у поляків - і Багатскісу довелося брати тайм-аут за рахунку 59:59.

Наприкінці чверті п'ять очок поспіль здобув Пустовий, але поляки, реалізувавши три штрафні в останній атаці, пішли на останній відрізок із перевагою у два очки.

У четвертій чверті розпочалася гра нервів. У нас двома триочковими вистрілив Ткаченко, а потім ще додав ефектний блок-шот. Але й поляки, треба віддати їм належне, виводили снайперів на відкриті кидки з-за дуги . У результаті їм удалося піти у відрив на 9 очок. «Синьо-жовті» скоротили до – 3 – 84:87 – за 1.32. Але на більше українців не вистачило. 86:94 - прикра поразка. На жаль, як казав Багатскіс перед грою, те, що ми дали, поляки взяли.

Чемпіонат Європи з баскетболу. 1/8 фіналу

Україна – Польща – 86:94.

Україна: Лукашов (2 + 6 передач), Михайлюк (12 + 8 підбирань), Близнюк (7), Герун (3), Лень (9 + 8 підбирань), Бобров (15), Пустовий (13), Санон (13 + 8 передач), Зотов, Скапінцев, Сидоров (2), Ткаченко (10).

Польща: Жишковскі, Балцеровскі (14), Соколовскі (13), Чел (4), Слотер (24 + 5 підбирань), Понітка (22 + 9 підбирань + 6 передач), Коленда, Дзейва (5 + 7 підбирань), Олежнічак, Міхалак (4), Гарбач (6), Шенк (2).

УКРАЇНА - ПОЛЬША. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

НБА. Денвер знову обіграв Лейкерс, Нью-Йорк програв Філадельфії
Баскетбол | 26 квітня 2024, 08:36 1
НБА. Денвер знову обіграв Лейкерс, Нью-Йорк програв Філадельфії

«Орландо» взяв перше очко в протистоянні з «Клівлендом» у плей-оф

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Черговий невдалий за грою матч. Бий-біжи у найгіршому варіанті. Цього разу не так багато втрат, зате купа незрозумілих непідготовлених кидків. Польща, яка програє нам за індивідуальним рівнем гравців, мала солідну перевагу в командній грі. Тому все закономірно.
Підбиваємо підсумки турніру. Три перемоги. Зрозуміла над найслабшими на турнірі британцями, чисто фартова над естонцями, яких потрібно було спокійно обігрувати, і куражна, коли більш-менш полетіло, над італійцями. Три поразки. Очевидна - грекам, не страшна хорватам із потрібною різницею (але і там були провісники сьогоднішньої поразки, адже в 4-й чверті коїли якусь хрєнь замість розіграшу м'яча), і сьогоднішня.
В цілому результат нормальний, але гра значно нижча за рівнем від того, на що здатна ця збірна з майже усіма зібраними найкращими виконавцями. Командна гра знаходиться на зародковому рівні, все грається 1 в 1 з надією, що ось-ось полетить. Тобто - "халява, прийди!". А приходить нечасто. Тому програли сьогодні збірній, в якої мали вигравати, тому провалили відбір на ЧС. Терміново потрібен новий Фрателло, а Багатскіса треба знімати.
Dmitriy Svistak
Бездарна гра впродовж усього євро,0 командної гри,абсалютно нічого, і це наш так би мовити найсильніший склад(( сумно(
mayakovskiy1
Команда без тренера. Проиграли игру в 3-ей четверти когда вели +7 и полностью провалились на своем щите с подбором, а Михайлюк принялся зачем-то бросать глупые 3 с отклонением. Итог отрезок 0-12 и слив матча где надо было побеждать
Stanislav Matusevych
Найсмішніше, що Багатскіс до турніру сам казав про те, що ми маємо перевагу у зрості над більшістю суперників. Мабуть, саме тому ми великих взагалі не заграємо ніяк, окрім постановки ними заслонів на периметрі. Тільки за це тренера потрібно знімати, а окрім цього ж питань ще багато.
Vitaliy88
Позорна гра, не виправдали очікувать, з таким складом хоча б Польшу треба було проходити. Добре, що не пройшли далі бо Словенія винесла б нас. Лень показав слабкий рівень гри на евро і не буде здивуваням якщо і його як і Михайлюка виженуть з команди
Vadum Hrynchuk
Свят ну дуже добре показав, чому його треба підписувати клубам НБА. Подорожчав в рази. Найголовніше, що він як не розумів, що саме робить неправильно, так і продовжує не розуміти. А яка ж від нього могла бути визначальна користь в командних побудовах за інших обставин, просто прикро це усвідомлювати...
Sunrise
К сожалению совсем не летело в 4-й четверти, в отличие от поляков.
За ЕВРО спасибо! Можно было чуть лучше, но в целом результат адекватный, так скажем. 
Віталій Ткачук
А що, хтось перед початком чемпіонату сподівався що ми вийдемо в 1/4 ? Звичайно, полякам програвати не комільфо, але тут і зараз вони були сильнішими. Питань більше до тренерів, ніж до гравців.
Максим Полховский
Слабо!
Vitaly H
Михайлюк не те що подорожчав, Михайлюк вбив своє майбутнє в НБА. Він не отримає контракту з жодної команди НБА, якщо її тренер передивиться уважно цей Евро. Жахливий відсоток влучання. Велика кількість втрат. Ну і саме головне - результат. В останньому матчі у другій половині гри з 7 спроб - нуль влучань. На це тонко нам натякає тренер збірної : "" Михайлюк - не має стабільності і жодна команда не буде чекати , коли він це виправить в його віці...  нажаль.. при всій повазі... 
romanchik.8409
Такое ощущение,что им в середине 3 четверти сказали перестать играть...И слить Польше....Позор 
Kylee Soprano
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Украина не баскетбольная страна, как смогли так и сыграли и за такой результат спасибо
bolelschik
Не хочу сыпать соль на раны, но так бывает, когда заранее хочешь сыграть с соперником послабее
Barsa2019
Решил посмотреть игру сборной Украины по баскетболу, впервые за лет 10 наверное последних))Всё- таки 1/8 ЧЕ. Знал что парни с НБА  играют, про поляков в баскетболе никогда не слышал, думал в очков 20 вынесут играючи.И вот те на, получайте! ПОЗОР!
romanchik.8409
Столько позволять сопернику выглядит подозрительно