Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
|
560
0

Олег ВЕРНЯЄВ: «Потрібно мотивувати людей переходити на українську»

Відомий спортсмен розповів, як ухвалив для себе таке рішення

Олег ВЕРНЯЄВ: «Потрібно мотивувати людей переходити на українську»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олег Верняєв

Чемпіон Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв розповів, чому після початку повномасштабної війни з росією перейшов з друзями на українську мову.

«З самого початку вторгнення я сказав друзям, що хочу спілкуватися українською, хочу вчити її. Але соромишся виходити кудись і помилятися, виходити з зони комфорту. І я запропонував друзям годину в день спілкуватися українською, допомагати мені, підказувати. Потім я зрозумів, що якщо говорити публічно, на якомусь інтерв'ю, то російську треба прибирати й переходити на українську. Я знайшов вчителя і почав займатися українською 2-3 рази на тиждень.

Щодо переходу на українську мову людей з окупованих територій Донеччини та Луганщини... Я завжди проводжу паралель зі спортом – тренер завжди казав мені, що треба мотивувати. Треба робити так, щоб я захотів тренуватися, перемагати. Так і тут, треба зробити так, щоб вони захотіли повернутися до нас, розуміли, що ми їх чекаємо, любимо і вважаємо, що Луганськ, Донецьк, Крим, Херсон – це Україна», - сказав Верняєв.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.