Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
4031
3

Хорватія – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета

Українські баскетболісти завершують груповий турнір на континентальній першості

Хорватія – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета
fiba.basketball

Зустріч Хорватія Україна відбудеться в четвер, 8 вересня, в Мілані. Початок поєдинку о 15.15 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Поєдинком проти збірної Хорватії команда Айнарса Багатскіса підведе риску під своїми виступами в секстеті C на Євробакеті-2022. Вже зараз можна сказати, що груповий турнір нашому колективу вдався. Україна вже після третього туру забезпечила собі вихід до плей-оф, але саме матч проти балканців визначить подальшу сітку для «синьо-жовтих».

Діапазон різних варіантів для наших земляків є дуже широким. Почнемо з найпростішого – перемога гарантовано залишає за українцями підсумкове друге місце в групі. А ось при можливій поразці команди Айнарса Багатскіса від хорватів все буде залежати від підсумкової різниці в рахунку, адже в такому разі в групі С відбудеться потрійна закрутка між Італією, Хорватією та нашою збірною (при цьому треба, щоб сьогодні ще Італія виграла у Великої Британії, але там все зрозуміло до гри). Якщо це гіпотетичне українське фіаско буде з різницею в рахунку до семи очок включно, то ми все одно залишимось другими, за підсумкового розриву від восьми до шістнадцяти пунктів «синьо-жовті» фінішують третіми, а поразка у сімнадцять і більше очок відправить нас на четверте місце.

Все вищезгадане має дуже важливе значення в контексті подальшого турнірного шляху для хлопців Айнарса Багатскіса. У 1/8 фіналу на нашу команду чекає дуель з ким-небудь із групи D і дуже хотілося б уникнути зустрічі з одним із основних фаворитів турніру в особі збірної Сербії, яка майже на сто відсотків виграє паралельну шістку. Тож головне – не програти сьогодні хорватам у 17 і більше очок. З рештою можливих суперників із групи D (Польща, Фінляндія, Ізраїль чи Чехія) можна успішно грати. І вони точно не будуть сильнішими, ніж, наприклад, збірна Італії, яку ми вже обіграли на Євробаскеті.

Збірна Хорватії почала виступати як окрема команда на початку 90-х і саме в цьому часовому проміжку балканці досягли своїх найбільших успіхів. «Шашкові» здобули дві бронзові медалі на чемпіонатах Європи у 1993 та 1995 роках, нагороду такої самої гідності на чемпіонаті світу-1994 та срібло на Олімпійських іграх 1992 року в Барселоні. Однак після цього хорвати плавно скотилися до рівня континентального середняка, чергуючи успішні і не дуже великі турніри. А зараз хорватський баскетбол переживає і зовсім не найкращі часи. Наші сьогоднішні суперники не кваліфікувалися на Кубок Світу-2019, а цього літа взагалі зганьбилися на всю Європу, не зумівши подолати навіть перший раунд відбору на Кубок Світу-2023.

Тож на поточному Євробаскеті хорвати горять бажанням виправити підмочену репутацію, тим більше, що на континентальний форум картаті зібрали своїх найсильніших гравців, включаючи тріо баскетболістів з НБА.

В цілому, заявка збірної Хорватії на Євробаскет виглядає наступним чином:

Захисники: Джален Сміт («Альба Берлін», Німеччина), Тоні Перкович («Орлеан», Франція), Крунослав Сімон («Анадолу Ефес», Туреччина), Боян Богданович («Юта Джаз», НБA), Ловро Гнідіч («Цедевита Олимпія», Словенія), Домінік Мавра («Спліт»)

Форварди: Роко Пркачін («Жирона», Іспанія), Маріо Хезонья («Реал Мадрид», Іспанія), Даріо Шаріч («Фінікс Санз», НБА), Карло Маткович («Цедевита Олімпія», Словенія), Іван Рамляк («Шльонськ», Польща)

Центровий: Івіца Зубац («Лос-Анджелес Кліпперс», НБА)

На нинішньому турнірі хорвати поки що чергують перемоги та поразки. У стартовому матчі Євробаскета наші сьогоднішні суперники дуже непогано виглядали проти одного з головних фаворитів в особі збірної Греції, але в результаті поступилися – 85:89, далі був очікуваний розгром Великої Британії – 86:65, у третьому турі картаті сильно намучилися з естонцями, але все ж здобули дуже важливу перемогу – 73:70, а у своєму четвертому матчі Хорватія поступилася на міланському паркеті господарям першості – 76:81.

Після чотирьох зіграних поєдинків найрезультативнішим у складі наших опонентів є Богдан Богданович (16,3 набраних очок у середньому за гру). Слідом за ним йдуть натуралізований американець Джален Сміт (12 очок + 5,3 передач) та бігмен з НБА Івіца Зубац (11,8 очок + 6,3 підбирання).

Якщо до початку чемпіонату Європи більшість вболівальників та баскетбольних експертів прогнозували для нашої збірної боротьбу за останнє прохідне місце до плей-оф зі збірною Естонії, то вже під час Євробаскета Україна довела, що здатна на більше. І сьогодні всі шанувальники українського баскетболу мають право очікувати від «синьо-жовтих» перемоги чи як мінімум гідної гри проти сильного суперника, тим більше, що результат дуже важливий з погляду подальших перспектив для команди Айнарса Багатскіса. Залишається побажати нашому колективу ще раз порадувати своїх вболівальників та завершити груповий турнір на мажорній ноті.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Хорватія - Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Греція

4

4

0

366:322

+44

8

2. Україна

4

3

1

327:306

+21

7

3. Італія

4

2

2

318:307

+11

6

4. Хорватія

4

2

2

320:305

+15

6

5. Естонія

4

1

3

299:292

+7

5

6. Велика Британія

4

0

4

265:363

-98

4

8 вересня

Хорватія – Україна

Естонія – Греція

Велика Британія – Італія

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
osso
Автор статьи ничего не попутал. До -7 включительно и мы вторые?  А шож -5 в результате. И мы уже третьи.