Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 вересня 2022, 14:36
1178
1

ГВОЗДИК: «Спорта поза політикою ніколи не було»

Український екс-боксер – про взаємини спорту та політики

| Оновлено 07 вересня 2022, 14:36
1178
1
ГВОЗДИК: «Спорта поза політикою ніколи не було»
Getty Images/Global Images Ukraine

35-річний уродженець Харкова Олександр Гвоздик, який свого часу був володарем чемпіонського поясу за версією WBC у напівважкій вазі, заявив, що спорт за всіх часів використовувався на користь представників політичних кіл.

«Всі завжди кажуть, що спорт поза політикою, але насправді це ніколи не було так. Мені здається, що спорт – це дуже потужна зброя, щоби впливати на людей. Якщо глядачі дивляться на видатних спортсменів, то, звичайно, вони схилятимуться до їхньої думки. Тому спорт та релігія – це все інструменти впливу, на мій погляд. Звісно, ​​спорт використовують як зброю у політичних моментах.

Щодо питання про Крим, на мою думку, Усик зараз – найпопулярніший спортсмен із України. Хто ще? Напевно, якісь футболісти, але він постійно на слуху, люди за ним стежать. Це гаряче питання в Україні, тому йому його й задають», - зізнався Гвоздик.

Олександр Гвоздик, нагадаємо, виграв чемпіонський пояс WBC у 2018 році, перемігши Адоніса Стівенсона. Далі українець провів один успішний захист титулу. Восени 2019 року він програв пояс у поєдинку з Артуром Бєтєрбієвим, поступившись технічним нокаутом у десятому раунді. За півроку після цього українець оголосив про завершення кар'єри.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Федак
Брехливий "ватник"!Ти ж сім місяців по тому казав,що спорт "внєполітікі".Глор кремлівський.