Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2022, 18:02
5894
8

Греція – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета

Наша збірна зіграє з одним із головних претендентів на перемогу в турнірі

| Оновлено 06 вересня 2022, 18:02
5894
8
Греція – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета
ФБУ

Зустріч Греція - Україна відбудеться у вівторок, 6 вересня, в Мілані. Початок поєдинку о 18:00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Менш ніж через добу після важкого матчу з Італією на нашу національну команду чекає ще більш складніше випробування на поточному Євробаскеті. Сьогодні синьо-жовті будуть змагатися зі збірною Греції, яку переважна кількість уболівальників та експертів вважають одним з основних претендентів на перемогу в турнірі.

Грецька команда має солідну історію виступів на континентальних форумах. Вже на першому для себе Чемпіонаті Європи 1949 року елліни здобули бронзову медаль, але наступних успіхів довелося чекати дуже довго. Вони прийшли наприкінці 80-х, коли на всю Європу засяяла зірка Нікоса Галліса. Один із найкращих баскетболістів континенту в своєму поколінні привів Грецію до золотих нагород Євробаскету-1987 та до срібла на наступному турнірі, який відбувся за два роки. Наступних успіхів шанувальникам греків довелося чекати до появи нової дуже сильної генерації гравців. І вона сформувалася в середині нульових. Тоді збірна Греції маючи у своєму складі таких майстрів як Дімітріос Діамантідіс, Васіліс Спануліс, Теодорас Папалукас та інших виграла Євробаскет-2005, а на наступному за ним Чемпіонаті світу-2006 посіла друге місце, при цьому вибивши в півфіналі збірну США з Леброном Джеймсом, Крісом Полом, Двейном Вейдом, Крісом Бошем та іншими зірками НБА у складі. Також це покоління гравців принесло своїй країні бронзу на Євробаскеті-2009.

І ось у Греції сформувалася нова серйозна і голодна до перемог команда, яка може і поступається своїм попередникам за загальним рівнем таланту, але має у своєму складі справжню мега-зірку світового баскетболу в особі Янніса Адетокунбо, якому допомагатиме ціла плеяда дуже талановитих виконавців.

Повний склад збірної Греції на турнірі виглядає наступним чином:

Захисники: Костас Слукас, Міхаліс Лунтцис, Яннуліс Ларентцакіс (усі - «Олімпіакос»), Нік Калатес («Фенербахче», Туреччина), Тайлер Дорсі («Даллас Маверікс», NВA)

Форварди: Янніс Адетокунбо, Танасіс Адетокунбо (обидва - «Мілуокі Бакс», НБА), Дімітріос Аграваніс («Промітеас»), Костас Адетокунбо («Асвел», Франція), Янніс Папапетру («Партізан», Сербія), Костас Папапіколау («Олімпіакос»)

Центровий: Георгіос Папаянніс («Панатінаікос»)

Getty Images/Global Images Ukraine

Окрім Янніса, про здібності та досягнення якого знають усі шанувальники баскетболу, реальну загрозу для опонентів становлять європейські зірки Нік Калатес, Костас Слукас, Костас Папаніколау та Георгіос Папаяніс. Перші матчі Євробаскету показали, що дуже добре вписався в команду та став її дуже важливою ланкою Дімітріос Аграваніс. І окремо хочеться зупинитися на персоні натуралізованого американця Тайлера Дорсі. Колишній гравець «Олімпіакоса» настільки добре провів минулий сезон, що цього літа пішов на підвищення до НБА і тепер захищатиме кольори «Даллас Маверікс». У збірній Греції Дорсі є одним з ключових гравців, який за своєю роллю в команді поступається хіба що Яннісу. Також привертає увагу наявність у складі одразу трьох братів Адетокунбо.

Цьогорічний Чемпіонат Європи Греція розпочала для себе з важкого поєдинку проти Хорватії. Після дуже вдалої першої половини елліни провели другу частину гри помітно гірше, але майстерність Янніса та допомога його партнерів наприкінці матчу зробили свою справу. Греки відкрили турнір перемогою – 89:85. Другий матч проти Італії також був непростим. Знову напружена кінцівка і в ній головне слово сказав вже Тайлер Дорсі, який закинув максимально складний і дуже важливий триочковий у клатчі. Ще одна перемога підопічних Дімітріса Ітудіса з різницею у чотири очки – 85:81. У третій грі проти Великобританії елліни відверто не напружувалися. Янніс взагалі не виходив на майданчик, але це не завадило їм здобути впевнену перемогу – 93:77.

Найрезультативнішим гравцем у складі Греції на Євробаскеті-2022 цілком логічно є Янніс Адетокумбо. За перші два матчі проти Хорватії та Італії його статистика склала 26 очок + 11 підбирань в середньому за гру. Далі йдуть Тайлер Дорсі (18,3 набраних пунктів за три матчі) та Костас Слукас (11,3 очок за три поєдинки).

Сьогоднішнього матчу вболівальники в Україні очікували задовго до початку турніру. Дуже цікаво подивитися, як наша збірна буде виглядати проти одного з основних претендентів на медалі в цілому та опонуючи великій зірці НБА зокрема. Команда Айнарса Багатскіса, безумовно, буде андердогом у майбутній зустрічі, але так само було й вчора у грі проти Італії. Буде важко, але синьо-жовтий колектив на цьому турнірі поки що не розчаровує.

ФБУ

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Греції

Турнірне становище команд

М Збірна І В П РО (З - П) О
1 Україна 3 3 0 +41 (248 - 207) 6
2 Греція 3 3 0 +24 (267 - 243) 6
3 Хорватія 3 2 1 +20 (244 - 224) 5
4 Італія 3 1 2 +6 (237 - 231) 4
5 Естонія 3 0 3 -25 (205 - 230) 3
6 Велика Британія 3 0 3 -66 (203 - 269) 3

6 вересня

  • Греція – Україна
  • Естонія – Великобританія
  • Італія – Хорватія
Parimatch
  • 1.07
  • -
  • 7.40
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.10
  • -
  • 7.90
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romeoboss
Зрозумило що нашим хлопцям буде не перелявки
грати з Греками,але що робити треба спробувати,а
що як зможемо оце буде
сінсейшен!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил