Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2022, 10:18
22500
30

Реванш відбувся. Україна перемогла Італію на Євробаскеті

Підопічні Багатскіса чудово провели останню чверть

| Оновлено 06 вересня 2022, 10:18
22500
30
Реванш відбувся. Україна перемогла Італію на Євробаскеті
fiba.basketbal

Два тижні тому наша збірна вже зустрічалася з італійцями в кваліфікації до чемпіонату світу. Тоді, в номінально домашній грі, яка проходила в Ризі, українці виглядали нічим не гіршими за суперників, але незбагненним чином примудрилися програти 89:97, виграючи по ходу матчу з різницею +11.

Нинішній (точніше, вже вчорашній) матч теж не обіцяв якоїсь сенсації. Точніше, так думали букмекери, які впевнено прогнозували перемогу збірної Італії. Очевидно, цьому сприяла ризька поразка та наступна, коли українці на виїзді поступилися ісландцям. Крім того, фактор домашніх трибун мав теж відіграти важливу роль.

Фото - fiba.basketball

Перша чверть підтвердила ці прогнози. Очки набирали обидві команди, але краще це вдавалося господарям, кожна вдала дія яких супроводжувалася шаленими емоціями вболівальників. Особливу ставку італійці зробили на триочкові кидки, які залітали досить регулярно. Чого не можна сказати про штрафні - такої жахливої нереалізації давно не доводилося бачити. Деяка пасивність наших призвела до того, що перша чверть закінчилася з рахунком 11:16.

По ходу другої Айнарс Багатскіс брав тайм-аут і пробував достукатися до своїх гравців. «Поважайте свою роботу» - найцензурніша, мабуть, репліка тренера, яку вдалося почути. І, мабуть, йому це вдалося. Гра вирівнялася, почали залітати і наші триочкові. В черговий раз повів свою команду вперед Михайлюк, якого італійці просто не могли зупинити. Рівна гра призвела до того, що перед останньою чвертю рахунок став 57:57.

Фото - fiba.basketball

А в останній десятихвилинці наші ввімкнули турборежим. Що робити з проходами Санона, не знав ніхто - Іссуф регулярно прослизав під чужий щит і набирав очки. Регулярно вибігав в контратаки Ткаченко і чергував ефектні данки з триочковими кидками. Не давав нічого зробити біля свого кошика Близнюк, крім того, він встигав і допомагати в нападі. Продовжував феєрити Михайлюк.

А що італійці? Як виявилося, їхня єдина надія була на масові кидки з дальньої дистанції. Тактика для чемпіонату Європи, м'яко кажучи, така собі. Господарі нічого особливого не показали, а перші хвилини українці програли, мабуть, швидше самі собі. Багатскіс ще встиг психологічно познущатися з суперників, взявши тайм-аут при рахунку 84:73 за 0,9 секунди до завершення матчу.

Фото - fiba.basketball

В принципі, і так було ясно, що «синьо-жовті» вийдуть з групи після стартових двох перемог, але третя дозволила оформити це офіційно. Тепер, найвірогідніше, в 1/8 фіналу гратимемо проти команд Польщі або Ізраїлю, які представляють групу D.

Наступну гру українці проведуть 6 вересня проти збірної Греції.

Чемпіонат Європи з баскетболу 2022 року. Група С.

Україна - Італія - 84:73 (16:21, 22:21, 19:15, 27:16).

Україна: Бобров (2 очка + 3 підбори + 2 передачі), Близнюк (4+6+6), Герун (5+4+1), Пустовий (8+2+0), Санон (17+0+2), Лень (3+11+1), Зотов, Михайлюк (25+4+3), Скапінцев, Сидоров (3+0+1), Ткаченко (17+5+0), Лукашов (0+0+2).

Італія: Бальдассо, Біліга (0+1+0), Датоме (3+1+1), Манньйон (8+3+2), Меллі (2+2+2), Пайола, Полонара (17+7+2), Річчі (9+4+2), Спіссу (11+1+3), Тессіторі, Тонут (9+3+3), Фонтеччо (14+6+2).

Арбітри: Луїс Кастільо (Іспанія), Мартін Горозов (Болгарія), Здравко Рутешич (Чорногорія).

Спорткомплекс «Форум ді Ассаго» (Ассаго, Італія).

УКРАЇНА - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(162)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Просто якийсь неймовірний день! Яка друга половина матчу... Як у нападі, так і в захисті! Просто браво мужики!
comat
2га половину матчу - розумна саме командна гра, без метушінь. Ну і Святослав повів за собою, плюс Ткаченко з Близнюком гарно відпрацювали. А ось перша - брак на браці, краще таке не дивитись. З рештою, дякувати хлопцям за реванш. Відмінний день після волейболістів
Demon
Вот это да!!!
Красавы!!!
Сегодня наш день!!!
Слава Украине!!!
Сергей Лаврик
Сьогодні виходить щось нереальне! Ми виграли в Італії у Італії на чемпіонаті Європи з баскетболу!Це сенсація!!! Хлопці молодчинки!Перед цим волейболісти вийшли в чвертьфінал чемпіонату світу!Всі намагаються! Всі підтримують! СЛАВА НАРОДУ УКРАЇНИ!СЛАВА УКРАЇНІ!
Sunrise
Ох-хо! А с такой игрой нам что светит, господа специалисты?Какая же отличная защита сегодня! Дали в начале несколько лёгких трёх, потом уже приходилось тяжёлые итальянцам бросать, а во второй половине они просто не знали что делать в атаке.Ткаченко шикарен! Именно он поставил точку, на мой взгляд, своим аллей-упом за 5(!)мин до конца матча. Михайлюк и Лень на уровне. Единственное не пойму зачем Санону дают так часто дальние бросать, ну не идёт у него уже какой матч. Зато проходы под кольцо сегодня у всех наших практически как по бульвару. Это была победа с запасом при игре которую можно улучшить ещё, на мой взгляд. 
Andrey_1992
я представляю як у кацапів зараз горить
Петя Рудик
Та сьогодні просто свято якесь!!!
Леха Маслов
Неожиданно, но по делу. Просто разорвали макаронников в концовке. 
 А в наших є хист!
Вадим Рубик
Ше питання в одного з адмінів сайту є? Я надто добре знаю італійський чемпіонат завдяки Райспорт і можливості всіх гравців їх.. Наші просто зробили акцент на 3секундну..і я казав Меллі посадять і може ше когось і їм тяжко буде.. В Італії нема захисту і якшо вас проходами обігрує Свят, якого уж точно це не коронка.. Всі хлопці браво но Ткаченко.. Він самий дисциплвінований.. І матч показав теж чого Сидоров не розігруючий.. Лень під кільцнем в себе знімав все.. Жаль в нас нема топ розігруючого який правильно грав би пікенроли з Ленем
Stanislav Matusevych
Дуже несподівана та приємна перемога. Але доволі дивна, як на мене. Команда із класною взаємодією, яка здорово рухає м'яч, програла збірній, що постійно збивалася на індивідуальну гру, бо при спробах щось таки розіграти ставалася купа втрат, 16 сьогодні. Звичайно, що при таких діях доводиться виконувати велику кількість важких кидків. І при цьому ми забили 60+% двушок та 40+% трьошок! Самі по собі відмінні цифри, а зважаючи на складність більшості виконаних кидків, взагалі щось неймовірне. Це називається - полетіло. Сві та Санон сьогодні один в один давали жару. Плюс данки Ткаченка. А коли вже полетіло по ходу другої половини, на хвилі успіху запалилися і в захисті. Добре, що судді сьогодні відсудили хоч і не ідеально, але ж не так, як у нашому номінально домашньому матчі парою тижнів раніше.
Коротше кажучи, все одно незрозуміло, чим там займається Багатскіс, бо командна гра не проглядалася і сьогодні. Олдскульний НБА-стайл, все грається один в один. Тому для мене й дивно, що проти непоганого суперника, ще й на його паркеті, полетіло. У нас-то в команді далеко не Янніси грають. Розраховувати далі на таке важко. Тим не менше, зароблено великий шанс не потрапити в 1/8 на Сербію. А з усіма іншими командами тієї групи можна грати.
Наші збірні сьогодні видали вдалий день. Молодці хлопці!
yan2018
Украина на 1-м месте после 3 туров!!!!!!!
WhoKnows
Молодці! Ввімкнув трансляцію на 2-ій чверті коли наша збірна програвала в рахунку. Але наздогнали і переграли
WladWest
Просто супер.
ALKOSruLKA
Молодці! Так держати!
Mr Voevudskiy
Изи катка! Красота!
Где там эти ваши Яннисы/Дончичи!? - несите их сюда. вынесем