Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 вересня 2022, 09:56
19826
46

Гра з валідолом. Збірна України вирвала перемогу у Естонії

Українці здобули другу перемогу на Євробаскеті-2022

| Оновлено 04 вересня 2022, 09:56
19826
46
Гра з валідолом. Збірна України вирвала перемогу у Естонії
fiba.basketball

Після перемоги у стартовому поєдинку на чемпіонаті Європи збірній України важливо було закріпити успіх. До того ж, перемога над Естонією – майже гарантована путівка до плей-офф. Наші сьогоднішні суперники у першому поєдинку програли збірній Італії.

Але саме естонці агресивно розпочали зустріч та організували ривок з рахунком 10:0. Щоправда, потім уже українці своїм ривком скоротили рахунок до мінімуму. І все ж, у «синьо-жовтих» багато чого не виходило. До того ж, українські баскетболісти у першій чверті досить швидко назбирали п'ять командних фолів. А з лінії штрафних естонці майже не промахувалися. Черговий ривок естонців відбувся перед першою перервою, і чверть команди завершили із шестиочковою перевагою Естонії.

У другій чверті події розвивалися за схожим сценарієм. Її початок був за естонцями, згодом українці підтягнулися. А перед великою перервою дві результативні атаки «синьо-жовтих» скоротили різницю до двох очок – 33:35.

Третя чверть розпочалася з точного дальнього від естонців, які продовжували лідирувати у рахунку. А за десятиочкового відставання збірної України за результат матчу стало зовсім тривожно. На щастя, активні дії Санона дозволили скоротити різницю. Перед четвертою чвертю естонці вели із п'ятиочковою перевагою.

А на початку четвертої десятихвилинки Сидоров двома атаками зрівняв результат. Щоправда, невдовзі естонці знову повели у рахунку, організувавши ривок 5:0. Після тайм-ауту нашої команди гойдалки на майданчику продовжилися. Розв'язка настала за хвилину до закінчення четвертої чверті. У Михайлюка не вийшов кидок з-за дуги, але чудово зіграв Сидоров, який «виринув» із-за спини суперника та набрав два очки. Таким чином збірна України вперше у матчі повела у рахунку. І цього вистачило для перемоги, адже жодна із команд більше очок не набирала.

«Синьо-жовті» здобули дуже важку та важливу перемогу. У понеділок наша команда зустрінеться із Італією.

Естонія – Україна – 73:74 (21:15, 14:18, 26:23, 12:18)

Естонія: Раїєсте (9), Сокк (2), Дорбек, Крііса (9 + 8 передач), Кулламяє (11), Дрелл (10), Тасс (1), Вене, Котсар (17 + 9 підбирань), Йоесаар (5), Кітсінг (9), Нургер.

Україна: Бобров (2 + 5 підбирань), Близнюк (4 + 9 підбирань + 5 передач), Герун (12), Пустовий, Санон (10), Лень (7), Зотов, Михайлюк (18), Скапінцев, Сидоров (11), Ткаченко (10+5 підбирань), Лукашов.

ЕСТОНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(219)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Видряпали й вимучили всупереч Багатскісу. Мені було незрозуміло у відборі на ЧС, і зараз. Що таке вміє Зотов, що постійно виходить у старті? Його максимум - м'яч перевести через центральну лінію. При цьому ми маємо у складі Сидорова, який навіть на фоні потужного ростеру Прометея минулого року там виглядав цілком на рівні з американцями. Прохід є, кидок є, пік-н-ролли грати вміє - чого ще потрібно? І що з цього нормально може робити Зотов? Добре, що зараз хоч швидко фолів нахапав. Так і все одно, Санон грав майже до середини 3-ї чверті. І тільки тут до генія Багатскіса нарешті дійшло. В атаці фактично завдяки Сидорову ми щось і набрали в останній чверті. Добре, що цього вистачило для перемоги, бо ми попереду жодного разу (!) не були до 39.53 часу зустрічі.
До плей-оф ми вийшли, але з такою грою (читаємо - таким тренером) нам світять три поразки у групі і четверта - в 1/8. Проти сильних збірних робити абсолютно нема чого. 
Kylee Soprano
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Це дійсно був валідол! Але молодці, вирвали кінцівку!
romanchik.8409
Ну здесь характер показали.Мододцы! Эстонцы почти весь матч впереди были..
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Сидоров затащил. Очень здорово второй матч играет. Из центровых понравился Герун. В целом счёт на табло. Молодцы
Sunrise
Ох, хорош! Молодцы!
И как же радует что на эстонское судейство есть видеоповторы) 
ди л
отскочили, по ходу матча ни разу не выигрывая - выиграли матч, за старания и и волю к победе 100% молодцы но без нормального тренера и тактики реально делать нечего! вспоминаю Фрателло и плачу..
Vladislav Pohily
Виграли - це добре, але так грати проти далеко не найсильнішої збірної,
тим паче коли у нас всі найсильніші приїхали, включно з гравцями НБА -
це капець. Далі, якщо продовжать так грати, мені здається, шансів у 1\8
немає. Проти
будь-якого суперника.
Александр Ад
виглядали наши якімись втомленими,а суперник навпаки діяв швидше,нашим слава богу пощастило в кінці...
Oliynuk_sport
Перемога України!
Vitaliy88
Молодці що виграли, далі буде дуже важко проти лідерів особливо Греків, з іншими можна ще спробувати зачепити перемогу одну
Вадим Рубик
А збірна виграли і молодці.. Але гра при пікенролах погана. Як і гра Пустового і Лукашова.. Думаю жаліють шо не взяли Славу вже.. Італія далі, команда зараз мабуть найслабша в історії без ротації і без нормального центру.. Питання хто гратиме з Полонарою і Датоме? Це майстри дальніх
Ivan Vismutenko
Никто ничего не вырвал а просто эстонцы сами упустили победу 
01:16. Допоміг нам відеоповтор, дали фол естонцям.





02:50. Котсар закинув один штрафний - 73:70.
Леха Маслов
Вперше в матчі вийти вперед на останній хвилині - ну таке