Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 вересня 2022, 02:03
9023
2

Чий Крим? Чи можливий бій Усика та Ф'юрі у Києві? Що з будинком у Ворзелі?

Олександр Усик відверто поспілкувався із представниками ЗМІ на прес-конференції

| Оновлено 03 вересня 2022, 02:03
9023
2
Чий Крим? Чи можливий бій Усика та Ф'юрі у Києві? Що з будинком у Ворзелі?
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO Олександр Усик провів у Києві прес-конференцію, в рамках якої відповів на запитання журналістів. Sport.ua зібрав найцікавіші тези українського боксера.

Про те, з ким хоче боксувати

«Це буде не так, як усім хотілося б, хоча багато хто в боксерському світі хотів би цього бою. Ми не знаємо, що в голові Тайсона. Всі знають, що це дуже шалений хлопака. Менеджери та промоутери працюють над тим, щоб бій відбувся.

Я дуже хотів би, щоб наступного року цей поєдинок стався. Але якщо це не Тайсон Ф'юрі, то якось і немає інтересу більше ні з ким боксувати».

Про 8-9 раунди бою з Джошуа

«Не думаю, що хтось із боксерів буде пропускати удари, щоб дати вимахатися. Це бокс. Іноді і тобі прилітає, десь починаєш плавати конкретно. У 9-му раунді я відчув сильний тиск і побачив в очах Джошуа: «Ну все, зараз я цього сніжка з'їм». Але я розумів, що не можна здаватися, не можна зупинятися. Я розумів, що мені не так важко, як деяким хлопцям на передовій. Після 9 раунду я запитав: «Який раунд?». Кажу тренеру: «Починати?». Він каже: «Починай». Ентоні дуже сильно вимахався перед цим, добре, що все так сталося.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ентоні нічим не здивував. Він був зібраним, хотів мене піймати ударом. Викидав силові удари, джеба у нього було менше, ніж у першому поєдинку. Хотів мені збити дихання, бив по тулубу. Трохи нижче бив, у пах. Але я не думаю, що це було навмисно. Але я знаю, що Роберт Гарсія такий тренер, що може сказати: «Нічого страшного, ляпни один разочок і все».

Те, що після поєдинку він трохи зірвався, то нічого. Я би теж засмутився, якщо б мене набуцкали двічі. Але у нього великий потенціал для росту. Йому треба позбутися всіх, хто йому заважає».

Про Крим

«У 2014 році, коли Крим був уже окупований, я приїхав з якогось поєдинку і там мене запитали про Крим. Він український. Він був український і залишається. І потім мене почав за це почав питати мій улюблений канал (1+1 - прим.). Потім ще хтось, потім ще.

Коли відбувалися ті події в Криму, я був там. І за два дні до «референдуму» я принципово виїхав звідти. Але ніхто не прийшов допомагати Криму і кримчанам. З тієї влади, яка була на той момент. А мене почали питати за Крим. І на цьому робити собі якісь рейтинги. Я перший раз сказав, що Крим – це тимчасово окупована територія, але вона обов'язково повернеться в Україну. Він наш: був, є і буде».

Про можливість проведення бою з Ф'юрі на НСК «Олимпійський»

«Думаю, наразі це нереально. Він відчуває, що тут земелька силу дає. Тут же навіть наші цигани за мене будуть, а не за нього.

Можливо, вже на другий бій з ним. Треба буде йому щось пообіцяти. Може, коня йому подаруємо. Але це все в мріях. Можемо лише помріяти.

В грудні бій з Ф'юрі неможливий з двох причин. По-перше, є деякі старі травми, які треба залікувати. По-друге, я не хочу боксувати у грудні. Я хочу побути з дітьми, хочу до хлопців поїхати на передову. Є багато справ тут.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик, Боб Арум та Тайсон Ф'юрі

Тайсон нехай попрацює трохи, схудне. Та й келих із пивом нехай у нього заберуть, бо він пиво, напевно, п'є так, як ми воду. Можливо, воно корисніше, я не знаю».

Про будинок у Ворзелі

«Після того, як непрохані гості звідти виїхали, туди приїхала професійна група людей, яка перевіряє, чи не заміновано нічого. Слава Богу, все гаразд. Ну, насрали, поламали дерева, ялинки, те, що я з дітьми будував. Але порівняно з тим, що втратили інші люди, це взагалі нічого. Слава Богу, він стоїть, його відновили. Люди, які допомагають мені в цьому, зробили ремонт, відмили весь бруд, поставили паркан. Вони (росіяни) на паркані залишили ініціали VZ. Володимир Зеленський. Ну я так і не замазував його (сміється). А то скажуть ще, що я очманів, ще й зеленою фарбою».

Про шанси побачити реванш із Джошуа

«Едді Хірн щось про це говорив, але невпевнено. Я не хочу говорити про компетентність суддів, але коли я передивився поєдинок з Ентоні, можу сказати, що максимум 5 раундів можна віддати Джошуа.

Загалом не знаю. Якщо Ф'юрі «попливе», то, можливо, домовимося і про третій бій з Джошуа. Але вже на НСК «Олімпійський».

Про дружбу з Денисом Берінчиком

«Ви знаєте, що Денис Берінчик мене бив? По обличчю. Це бокс, каже. Ні, ми не боксували з ним. Він просто стояв, стояв, дивився на мене – і як шарахнув! Я питаю, навіщо ти це робиш? «А ти сильний!»

Ми познайомилися у 2009 році. У Маріуполі був міжнародний турнір, там завжди дуже сильні команди, перші номери. Берінчик боксував із першим номером, на той момент це був Максим Третяк. І проти нього виходить якийсь хлопець у синьому халаті. І знаєте, коли ти боксуєш на аматорському рівні і хтось виходить у халаті...

Я теж виходив у халаті! Але коли ще якийсь чувак виходить у халаті, ти думаєш, що на це треба подивитися. Його або одразу приб'ють у першому раунді, або щось покаже. І він такий бій видав, що ми просто в шоці були. І ось так ми почали потім спілкуватися, і він щось бився зі мною. Багато прожили та проживаємо».

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Берінчика: «Додали до тренувань вправи із топором»
Бокс | 27 березня 2024, 12:49 0
Тренер Берінчика: «Додали до тренувань вправи із топором»

Єгор Голуб – про підготовку до поєдинку за титул чемпіона світу

Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі
Теніс | 27 березня 2024, 14:52 0
Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі

У боротьбі за титул залишилися два несіяні тенісисти

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kain_X_Rain
Питання що до Криму,краще Василевi поставити...Сашко усiм все довiв,пошана !!!
Добрий Кіт
Вусик