Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2022, 13:56
1965
4

Богдан МИХАЙЛИЧЕНКО: «У Лізі чемпіонів немає слабких суперників»

Захисник «Шахтаря» дав інтерв'ю кореспонденту Sport.ua

| Оновлено 29 серпня 2022, 13:56
1965
4
Богдан МИХАЙЛИЧЕНКО: «У Лізі чемпіонів немає слабких суперників»
ФК Шахтар

Новоспечений футболіст «Шахтаря» Богдан Михайличенко в інтерв'ю Sport.ua висловився про адаптацію донецького клубу, прокоментував жеребкування Ліги чемпіонів, а також поділився планами на майбутнє.

– Богдане, пройшов місяць з моменту твого переходу до «Шахтаря». Як оціниш адаптацію у новому клубі?
– В принципі, нормально. Я пройшов із командою збори. Це найголовніше! Ознайомився із вимогами тренера, ближче познайомився із футболістами «Шахтаря». Із адаптацією не було проблем. До команди приходять нові хлопці. Нам треба більше зігратись. І, можливо, тому матч першого туру УПЛ із «Металістом 1925» ми зіграли внічию 0:0.

– Нічиєю у стартовому турі залишилися незадоволеними?
– Я не думаю, що «Шахтар» буде колись задоволений нічиєю. Ми, звісно, хотіли виграти. І все для цього робили. Але це футбол. Ми розуміємо, що проти нас гратимуть так, що нам важко буде розкривати оборону суперників. Тому ми зараз проводимо більше роботи, щоб розкривати оборону.

 Ти колишній динамівець, вихованець «Динамо», перейшов до «Шахтаря». Чи легко було прийняти таке рішення?
– Я шукав варіанти продовження кар'єри, бо я рік не грав у «Андерлехті». Я не був основним футболістом бельгійської команди, тому шукав варіант із орендою в іншому клубі. Коли з'явилася пропозиція від «Шахтаря», я навіть не думав про цей варіант. Я одразу погодився. Але, звичайно, я хочу подякувати всім тренерам, з якими я працював у «Динамо». Вони мені дуже багато дали. Але так склалося життя. І в переході до «Шахтаря» я нічого поганого не бачу.

– Швидко адаптувався у «Шахтарі»? З багатьма хлопцями був знайомий?
– Так звичайно! Ми грали один проти одного. І я їх знаю за іграми за збірну України. Тож жодних проблем не було.

– Який із спарингів «Шахтаря» у міжсезоння тобі найбільше сподобався?
– Я думаю, найцікавіший матч був із «Ромою» (0:5). Цікаво було перевірити наші кондиції та дізнатися про наш рівень. Це був найважчий і найцікавіший поєдинок.

– Чим цікаві тренування Ігора Йовічевіча? Чи є в них щось особливе?
– Так, у тренувальному процесі є місце новим вправам. Тренування відбуваються інтенсивно. Багато ігрових занять. Більше наголошується на тактичних нюансах. Ще можу сказати, що Йовічевіч – великий мотиватор. Дуже приємно працювати під його керівництвом.

– Наступний матч «Шахтаря» в УПЛ буде з «Кривбасом» Юрія Вернидуба, з яким ти працював у «Зорі». Як ти і команда налаштовуєтесь на цей поєдинок?
– Так, звичайно, ми дуже довго знайомі з Юрієм Миколайовичем. І я знаю, як він налаштовує свою команду на матчі. Тож буде дуже важка гра. Ми ретельно готуємось до цього поєдинку. І я сподіваюся, що «Шахтар» виграє цю зустріч.

 Як тобі жеребкування Ліги чемпіонів? Що думаєш про суперників «Шахтаря», а саме про мадридський «Реал», «Лейпциг» і «Селтік»?
– Я можу сказати лише те, що у Лізі чемпіонів немає слабких суперників. І, гадаю, будуть дуже важкі матчі. Я вважаю, що це мрія кожного футболіста – зіграти у Лізі чемпіонів проти таких команд, як «Реал» Мадрид, «Лейпциг» та «Селтік». Тому готуватимемося до цих зустрічей і гратимемо за всю Україну.

– «Шахтар» – зараз досить молода команда. Як думаєш, за рахунок чого намагатиметеся досягти позитивних результатів у цих єврокубкових зустрічах?
– Насамперед у цих поєдинках усі футболісти здобудуть величезний досвід. Багато хто ще не грав у Лізі чемпіонів. Старші хлопці підказуватимуть тим, хто ще не має досвіду ігор у Лізі чемпіонів. За рахунок чого можемо досягти позитивних результатів? Це вже ближче до ігор тренерський штаб розповість, за рахунок чого ми гратимемо і намагатимемося добитися позитивного результату. Але, я думаю, що це буде контратакуючий футбол.

 Думаєш, гратимете на контратаках?
– Думаю, так. Хоча подивимося. Можливо, гратимемо, як «Барселона» (сміється).

– Домашні матчі «Шахтаря» у Лізі чемпіонів відбуватимуться у Польщі, а саме у Варшаві. Очікуєш, що аншлаг буде на поєдинках? З огляду на те, що у Польщі не так часто бувають матчі Ліги чемпіонів і те, що українців зараз багато у цій країні.
- Хотілося б, звісно, цього. Коли граєш за заповненого стадіону, це зовсім інші емоції. Безперечно, хочеться зіграти матчі Ліги чемпіонів на повному стадіоні.

– До речі, пишуть, що матч УПЛ «Шахтар» – «Динамо» можуть зіграти у Лондоні. Як гадаєш, це гарна ідея?
– Я не знаю. Теж прочитав цю новину. Не знаю, як її сприймати. Я вважаю, що найкраще було б зіграти в Україні. Але, як буде, я не знаю. Я хотів би зіграти в Україні.

– Як оціниш період роботи в «Андерлехті»? У дебютному матчі ти забив гол-красень і загалом зіграв за брюссельську команду 41 зустріч. З «Андерлехтом» ти посідав четверте та третє місця у чемпіонаті Бельгії.
– Перший сезон в «Андерлехті» був для мене хорошим. Я багато грав за брюссельську команду, і все складалося добре. Але потім до команди прийшов дуже якісний іспанський футболіст Серхіо Гомес. Ми мали гарну конкуренцію. Я її програв. Звісно, хотілося більшого. Але як вийшло, так вийшло. Щодо цих двох років у «Андерлехті», можу лише подякувати цьому бельгійському клубу. Особливо вдячний за те, що мені приділяли багато уваги індивідуально. Можу сказати, що «Андерлехт» – це дуже молода команда із дуже великим потенціалом на майбутнє.

– За підсумками жеребкування Ліги конференцій «Андерлехту» у груповому раунді Ліги конференцій належить зіграти з «Вест Хемом», «Сількеборгом» та «Стяуа». Як гадаєш, які у них шанси вийти з групи?
– «Андерлехт» має молоду команду, але вже два роки хлопці грають разом. Тож усім буде складно проти брюссельців грати. Я сподіваюся, що вони вийдуть із групи.

– До речі, як тобі гралося під керівництвом Венсана Компані, котрий з нового сезону очолив команду англійського Чемпіоншипу «Бернлі»?
– Компані – це молодий тренер, який увесь час приділяє футболу. Він має якісь нові думки про футбол. Він багато зробив для молодих футболістів.

 Думаєш, чи вийде в нього позапалювати з «Бернлі» в Чемпіоншипі?
– Я сподіваюся на це. Він деяких хлопців з «Андерлехта» забрав із собою у «Бернлі». Тож, сподіваюся, у них все вийде.

– У вересні вже матчі збірної України у Лізі націй. Сподіваєшся, що тебе викличуть до національної команди?
– Звісно, дуже хочеться знову зіграти за національну збірну. Мрія будь-якого футболіста – грати за збірну. Але моя справа – виходити на поле у складі донецького «Шахтаря» та показувати найкращу свою версію. А там як буде, так і буде.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gregory Dnipro
в это Лиге Чемпионов Шахтер будет играть на PlayStation 5 
Іван Лапечук
Тактика: 3 в воротах, 8 в своїй штрафній
Westwood.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ретро Футбол
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил