Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 серпня 2022, 22:22
3051
3

Ісландія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Кубка світу

Команда Айнарса Багатскіса проведе один із вирішальних матчів відбору чемпіонату світу

| Оновлено 27 серпня 2022, 22:22
3051
3
Ісландія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Кубка світу
fbu.ua

Зустріч Ісландія - Україна відбудеться в суботу, 27 серпня, в Гапнарфьйордурі. Початок поєдинку о 23.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після дошкульної ​​поразки від Італії турнірне становище нашої збірної у групі L відбірного раунду на Кубок Світу-2023 стало зовсім незавидним. Звичайно, за п'ять турів до закінчення кваліфікації ще можлива маса різних варіантів, але якщо дивитися на речі реально, тепер нашим баскетболістам необхідно вигравати п'ять матчів з п'яти і то не факт, що цього буде достатньо. Також мають втрачати очки основні конкуренти, насамперед – збірна Грузії. Завдання у збірної України, прямо скажемо, непросте. Проте зарано ставити хрест на наших планах зіграти на планетарному форумі. Поки ми ще в грі і перший крок для покращення ситуації маємо зробити сьогодні в Ісландії у поєдинку проти місцевої збірної.

Наших сьогоднішніх суперників ще півтора десятки років тому не можна було назвати навіть європейськими середняками, вони, скоріше, належали до континентальної баскетбольної екзотики. Проте останнім часом жителі півночі зробили дуже якісний ривок вперед, вінцем якого стало потрапляння Ісландії на Євробаскет-2015 та Євробаскет-2017. На самих континентальних першостях острів'яни програли десять ігор із десяти, але вже сам факт участі в них став найбільшим успіхом в історії місцевого баскетболу.

Найкращим гравцем збірної Ісландії всіх часів є захисник Йон Стефанссон. Цей хлопець грав у серйозних європейських клубах, коли місцева збірна ще була в аутсайдерах континентального баскетболу, а під завісу кар'єри вже у статусі ветерана двічі зіграв на Чемпіонатах Європи. Нині ж у національній команді є вже кілька баскетболістів, які непогано виглядають на солідному європейському рівні. Серед них варто виділити захисника іспанської «Валенсії» Мартіна Херманссона (він, до речі, отримав дуже важку травму у плей-оф минулого чемпіонату Іспанії і проти нашої збірної точно не зіграє), його колегу по задній лінії Елвара Фрідрікссона з литовського «Лєтувос Рітас» та центрового іспанської «Сарагоси» Трігві Хлінассона. Скоріш за все, саме від вищезгаданого дуету і буде йти основна загроза нашій збірній.

В цілому, повний ростер збірної Ісландії виглядає так:

Захисники: Елвар Фрідрікссон («Лєтувос Рітас», Литва), Аєгір Стейнарссон («Аліканте», Іспанія), Торір Торб'ярнарссон («Ов'єдо», Іспанія), Карі Йонссон («Валюр»), Хордур Вільхялмссон («Кефлавік»), Сігтруггір Бйорнссон («Тіндастолл»)

Форварди: Крістофер Акокс («Валюр»), Хаукар Палссон («Ньярдвік»), Хільмар Петурссон («Мюнстер», Німеччина), Стірмір Трастарссон («Девідсон Вайлдкетс», NCAA)

Центрові: Трігві Хлінассон («Сарагоса», Іспанія), Рагнар Натанаельссон («Хамар»)

Після першого етапу відбору збірна Ісландії несподівано злетіла у верхню частину об'єднаної турнірної таблиці з показником у три перемоги та одну поразку. Двічі очікувано були обіграні слабенькі Нідерланди, але одного разу острів'яни піднесли справжню сенсацію. У лютневому ігровому вікні ісландці у божевільному матчі з двома овертаймами обіграли збірну Італії – 107:105. І нехай з відомих причин апеннінці недорахувалися багатьох важливих для себе гравців – це жодною мірою не применшує заслуг наших сьогоднішніх суперників.

Щодо нашої команди, то в ній вже точно буде одна кадрова зміна порівняно з грою проти Італії. Було вирішено поберегти здоров'я Іссуфа Санона, який отримав у цьому матчі травму гомілкостопа, і на далекий острів він не полетів. Захисника «Прометея» в заявці на гру зможуть замінити Віталій Зотов або Павло Крутоус. Тут все буде залежати від рішення нашого тренерського штабу.

Збірні України та Ісландії двічі зустрічалися в офіційних матчах. Це було ще в далекій кваліфікації на Євробаскет-2001. Тоді наші баскетболісти без проблем двічі розгромили своїх суперників – 66:44 (вдома) та – 105:62 (в гостях).

Необхідність досягти результату сьогодні пристойно тиснутиме на колектив Айнарса Багатскіса. Ще одна поразка залишить нам суто теоретичні шанси на успішне подолання кваліфікації. Звичайно, наш сьогоднішній опонент не рівня останнім суперникам збірної України калібру Іспанії чи Італії. Однак це не гарантує нам легкого життя. На своєму паркеті ісландці готові дати бій будь-якому супернику, що вже добре відчули італійці. Тож підійти до цього поєдинку синьо-жовта команда має з максимальним ступенем відповідальності.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Ісландія - Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М'ячі

Різниця

Очки

1. Іспанія

5

4

1

417:350

+67

9

2. Італія

5

4

1

464:437

+27

9

3. Грузія

5

3

2

374:393

-19

8

4. Ісландія

5

3

2

397:430

-33

8

5. Україна

5

1

4

401:416

-15

6

6. Нідерланди

5

0

5

363:390

-27

5

27 серпня

Ісландія – Україна

Нідерланди – Іспанія

Італія – Грузія

Parimatch
  • 3.60
  • 13
  • 1.31
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леброн, Ембіїд та Каррі у складі. Визначено 11 з 12 гравців збірної США
Баскетбол | 16 квітня 2024, 20:34 0
Леброн, Ембіїд та Каррі у складі. Визначено 11 з 12 гравців збірної США

США їдуть за черговим золотом Олімпіади

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chystyi_stavok
Я сьогодні очікую від нашої збірної лише агресію, бажання та самовіддачу, якщо вони хочуть вийти на Чемпіонат світу.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил