Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 серпня 2022, 11:54
2417
1

Ризик ядерного інциденту. День 183. Вперше ЗАЕС відключилася від мережі

Sport.ua розповідає про найважливіші події за четвер, 25 серпня

| Оновлено 28 серпня 2022, 11:54
2417
1
Ризик ядерного інциденту. День 183. Вперше ЗАЕС відключилася від мережі
ЗАЕС

183-й день війни. 25 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 25 серпня

18:15. США: дії рф на ЗАЕС створюють серйозний ризик ядерного інциденту

Високопоставлена ​​чиновниця Державного департаменту США попередила, що дії росії на Запорізькій атомній електростанції підвищують ризик можливого викиду радіації (CNN, УП).

Заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями та міжнародною безпекою Бонні Дженкінс: «Росія створила серйозний ризик ядерного інциденту, небезпечного викиду радіації, який може загрожувати не лише людям та довкіллю України, а й вплинути на сусідні країни та всю міжнародну спільноту. Ми знову закликаємо росію припинити військову діяльність навколо АЕС. Важливо, щоб Міжнародне агентство з атомної енергії могло відвідати та проінспектувати об'єкт.

Не можемо підтвердити повідомлення про те, що станцію відключили від мережі, але ми дуже стурбовані відключенням будь-якої іншої електростанції; ми дуже стурбовані будь-якою діяльністю, яка відбувається, особливо тому, що ми не маємо адекватного доступу, щоб побачити, що насправді відбувається і який може бути негайний вплив того, що відбувається».

Дженкінс не сказала, чи велися дискусії про те, як пом'якшити потенційну ядерну катастрофу: «Очевидно, що є визнання можливої ​​проблеми. Ми всі стурбовані можливим ядерним інцидентом. Ми всі стурбовані можливим витоком радіації через безвідповідальні дії росії. Тому я б просто сказала, що ми все це усвідомлюємо, і ми це враховуємо».

17:00. Гуменюк: Цього тижня ЗСУ знищили вже 7 складів боєприпасів

Цього тижня ЗСУ знищили вже 7 ворожих складів із боєприпасами на півдні України.

Керівник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк: «Склади з боєприпасами є однією з пріоритетних цілей нашої артилерії, в тому числі й авіаційних ударів, оскільки це запаси, які ворог планував використати проти наших підрозділів.

Вони намагаються розосереджувати ці запаси, оскільки вже відчули, що наші влучання точкові та абсолютно прицільні, але ми знаходимо місця нової дислокації та знову їх знищуємо. Так, цього тижня знищено вже 7 складів боєприпасів. Я думаю, що це не завершення тижня, ще кілька днів, ми ще встигнемо».

16:10. МАГАТЕ: ЗАЕС відновила з'єднання з мережею, але всі 6 енергоблоків відключені

Запорізька атомна електростанція відновила з'єднання з четвертою лінією зв'язку з енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, проте всі 6 енергоблоків залишаються відключеними, повідомила прес-служба Міжнародного агентства з атомної енергетики.

«Україна повідомила МАГАТЕ, що ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, принаймні двічі втрачала з'єднання з ЛЕП протягом дня, але зараз воно знову працює. ЗАЕС залишається підключеною до лінії 330 кВ від сусідньої теплоелектростанції, яка може забезпечити резервну електроенергію.

Україна також повідомила МАГАТЕ, що внаслідок обривів ЛЕП 750 кВ два діючі блоки ЗАЕС були відключені від електромережі та спрацювали їх системи протиаварійного захисту, а всі системи безпеки залишилися у робочому стані. Усі шість блоків залишалися відключеними від мережі після відновлення лінії електропередач».

15:30. путін підписав указ про збільшення армії рф до 2 млн

Путін підписав указ, згідно з яким штатну чисельність збройних сил Росії буде збільшено на 137 тисяч – до 2,04 млн осіб:

«Встановити штатну чисельність збройних сил росії у кількості 2 039 758 одиниць, зокрема 1 150 628 військовослужбовців».

Указ набирає чинності з 1 січня 2023 року. Згідно з попереднім указом, від 17 листопада 2017 року, російські війська налічували 1 902 758 солдатів та офіцерів, у тому числі 1 013 628 військовослужбовців.

14:05. ЗАЕС перепідключили! В Енергодарі, Мелітополі та Херсоні зникло світло

В окупованому росіянами Енергодарі, де розташована Запорізька атомна електростанція, після обстрілу немає водопостачання та електропостачання.

Міський голова Дмитро Орлов: «Енергодар вкотре опинився на межі гуманітарної катастрофи! Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів місто повністю залишилося без світла та води. З'ясовуємо, наскільки критична ситуація і чи можна її виправити найближчим часом.

Окупаційна влада повідомила, що на Запорізькій АЕС після збою електропостачання спрацювали системи безпеки, і було здійснено перепідключення.

Мелітополь, Херсон та деякі населені пункти Херсонської області також знеструмлено. Водопостачання у Херсоні відключилося.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомив: «Херсонщина без енергопостачання. Отже, і без центрального водопостачання та без зв'язку». Окупанти нібито обіцяють відновити енергопостачання упродовж двох днів.

11:00. Удар по залізничній станції: кількість загиблих зросла до 25

Внаслідок ракетного удару по селищу Чаплино на Дніпропетровщині загинули 25 людей, рятувально-пошукові роботи завершені.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко: «У селищі Чаплине завершилися рятувально-пошукові роботи. Внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинули 25 людей, з них двоє – діти.

11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, ще одна 6-річна дитина під час пожежі в автомобілі біля залізничної станції. Ще 31 особа постраждала внаслідок удару».

Голова правління АТ Укрзалізниця Олександр Камишин: Серед загиблих 3 залізничники. Серед 31 пораненого – 2 дітей та 4 залізничники».

09:30. Нічний удар по Київщині: два прильоти, працювала ППО

У Вишгородському районі Київської області вночі сталося два ракетні удари, решта вибухів – наслідки роботи сил протиповітряної оборони України.

Глава Київської ОВА Олексій Кулеба: "Вночі ворог здійснив ракетні обстріли по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти. Жертв і поранених серед цивільних станом на ранок немає. Пожежі та руйнування житлових будівель або об'єктів інфраструктури відсутні. Обстеження атаку. вибухи, які чули мешканці регіону – робота нашої ППО".

Мешканці повідомляли, що чули 6 вибухів, влада кількість ракет не називається. Кулеба знову закликав громадян не нехтувати сигналами тривоги та користуватися укриттям.

03:30. ОК Південь: ЗСУ знову вдарили по Каховському мосту

ЗСУ вдарили по Каховському мосту. Результати влучень уточнюються, повідомляє ОК Південь.

Наша авіація завдала чотирьох ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Бериславському районі, у тому числі і по системах ППО у Новій Каховці.

Крім того, було знищено 12 росіян, три одиниці броньованої автотехніки та склад боєприпасів. Також вражений командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 33-го мотострілецького полку та 7-ї військової бази.

01:00. Зеленський: Наша незалежність ніколи не завершиться

00:00. Початок 183-го дня війни, 25 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф
Інші види | 04 травня 2024, 04:59 0
ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф

Терористи продовжують ракетні обстріли українських міст

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.