Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 серпня 2022, 03:14
2283
0

Свято незалежності. День 182. Багато ракет збито. Орки влучили у поїзд

Sport.ua розповідає про найважливіші події за середу, 24 серпня

| Оновлено 27 серпня 2022, 03:14
2283
0
Свято незалежності. День 182. Багато ракет збито. Орки влучили у поїзд
t.me/operativnoZSU

182-й день війни. 24 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 24 серпня

23:59. Зеленський: Наша незалежність ніколи не завершиться

23:30. Окупанти вдарили по залізничній станції на Дніпропетровщині, 22 особи загинули

Президент Володимир Зеленський повідомив, що під час ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині 22 особи загинули, ще близько 50 поранено.

«Рятувальники працюють. Але, на жаль, кількість загиблих може збільшитись. Так ми живемо щодня. Так росія підготувалася до цього засідання Ради безпеки ООН».

20:10. Генштаб: Окупанти намагалися наступати на п'яти напрямках, отримали відсіч

Зведення: російські загарбники зробили невдалі спроби наступу на Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Південнобузькому напрямках, отримали відсіч Збройних сил України.

19:20. Борис Джонсон приїхав до Києва втретє з початку вторгнення рф

Незважаючи на загрозу ракетних ударів, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у День Незалежності України приїхав до Києва – він тут утретє з початку повномасштабної війни, яка триває вже півроку.

Борис Джонсон написав, що він знаходиться в Києві: «Те, що відбувається зараз в Україні, важливе для всіх нас. Саме тому я сьогодні у Києві. Саме тому Велика Британія продовжить підтримувати наших українських друзів. Я вважаю, що Україна може виграти та виграє цю війну».

18:30. Українська ППО збила безпілотники над Вінницькою та Чернігівською областями

Сили протиповітряної оборони України збили ворожі безпілотні літальні апарати у Чернігівському районі та у небі над Вінницькою областю.

Jперативне командування Північ: у Чернігівській області українські військові потрапили до БПЛА близько 15:30.

голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, що у Вінницькій області знищено повітряний об'єкт. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко пізніше уточнив, що на Вінниччині також збили безпілотник.

17:00. Байден оголосив про $3 млрд військової допомоги Україні у День Незалежності

Сполучені Штати у День незалежності України оголосили про додатковий пакет військової допомоги у розмірі 2,98 млрд доларів для українських Збройних сил:

«Сполучені Штати Америки віддані підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету. У рамках цього зобов'язання я з гордістю оголошую про наш найбільший сьогодні транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США зброї та обладнання, які будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

Ці кошти дозволять Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари для забезпечення продовження оборони у довгостроковій перспективі»

15:40. Глава Міноборони Білорусі дзвонив Резнікову 26 лютого і пропонував капітулювати.

У перші дні вторгнення Росії міністр оборони білорусі Віктор Хренін дзвонив міністру оборони України Олексію Резникову і пропонував капітулювати. Також 24 лютого до Офісу президента України дзвонили з Кремля та пропонували здатися (Washington Post)

26 лютого 2022 року Резнікову зателефонував Хренін. Український міністр згадує, що в розмові Хренін тремтячим голосом сказав, що передає послання міністра оборони рф сергея шойгу: «Якщо Україна підпише акт про капітуляцію, вторгнення припиниться». Резніков сказав, що відповів: «Я готовий прийняти капітуляцію з російської сторони».

У матеріалі також згадується і попередня розмова Хреніна з Резніковим напередодні вторгнення, 22 лютого. Хренін, давши слово офіцера, запевняв, що наступу рф з території Білорусі не буде. «І він був брехуном», – зазначив Резніков.

12:05. Над Черкаською областю збили російську ракету

На Черкащині під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили російську ракету.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець: «Слава нашим ЗСУ! Під час повітряної тривоги сили ППО збили над Черкащиною ворожу ракету. Закликаю ховатися під час повітряних тривог. Не публікуйте фото чи відео! Не піддавайте всіх загрозі повторних атак за локаціями!»

11:00. Зеленський: Для українців найстрашніше залізо – не ракети та танки, а кайдани

Президент України Володимир Зеленський у День незалежності заявив, що за останні шість місяців Україна змінила світ, історію та сама змінилася:

«Півроку тому росія оголосила нам війну. 24 лютого вся Україна почула вибухи та постріли. І 24 серпня не мало почути слів із Днем незалежності. 24 лютого нам казали, що у вас немає шансів. 24 серпня ми говоримо: з Днем Незалежності, Україно!

За ці шість місяців ми змінили історію, змінили світ та змінилися самі. Тепер точно знаємо, хто справді нам брат і друг, хто навіть не випадковий знайомий. Хтось не втратив своє ім'я та репутацію, а хтось переживав, щоб терористи зберегли обличчя. Кому ми справді не потрібні, а де для нас двері справді відчинені. Ми зрозуміли, хто є хтось.

А весь світ довідався, хто такі українці. І що таке Україна. Більше ніхто не скаже про неї: це десь там, біля росії. Українці почали поважати себе і зрозуміли, що ніхто, крім них самих, не вигризатиме незалежність і об'єдналися. Український народ та його мужність надихнули весь світ та дали людству нову надію, що справедливість не залишила наш цинічний світ остаточно. І сьогодні і лідери світу, і звичайні громадяни кажуть, що будуть із Україною до кінця, до перемоги.

Українці змінилися – хтось народився вдруге, а хтось розчинився – як людина, особистість, громадянин, як українець, але це справді непогана новина. Ми зробили вибір. Для когось Маріуполь. Для когось – Монако».

09:00. Втрати рф досягли 45700 окупантів

росія у загарбницькій війні з Україною вже втратила 45700 військових, 1924 танки та 1036 артилерійських систем.

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 24.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 45700 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 924 (+3) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4243 (+5) од.,
  • артилерійських систем – 1036 (+3) од.,
  • РСЗВ – 266 (+0) од.,
  • засобів ППО – 147 (+1) од.,
  • літаків – 234 (+0) од.,
  • вертольотів – 199 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 819 (+2) од.,
  • крилатих ракет - 196 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3160 (+10) од.,
  • спеціальної техніки – 99 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку

07:20. Зведення: На Слов'янському напрямі ЗСУ змусили ворога тікати

Генштаб ЗСУ: українські військові завдали загарбникам вогневої поразки та змусили бігти на Слов'янському напрямі.

06:00. Орки двічі вдарили по Запоріжжю

У Запоріжжі росіяни потрапили до об'єктів інфраструктури двох районів міста.

Запорізька ОВА: «Ворог знову потрапив до обласного центру. Ракети окупантів потрапили в об'єкти інфраструктури у Шевченківському та Комунарському районах».

Близько 4 години ранку ворог обстріляв інфраструктурний об'єкт у Запоріжжі.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв: «Близько четвертої години ранку ворог атакував інфраструктурний об'єкт одного з районів міста. На місці працюють відповідні служби. Інформація про постраждалих уточнюється».

03:40. ЗСУ знищили склад боєприпасів, живу силу та техніку ворога

На південних рубежах захисту українські військові завдали шкоди ворогові, знищивши їх склад боєприпасів, 13 загарбників та військову техніку.

Оперативне командування Південь: Протягом бойового дня за нашими позиціями ворог завдав 10 авіаційних ударів штурмовою авіацією та вертолітними парами. Без наших втрат.

Наші 3 вертолітні удари по скупченню живої сили, озброєння та техніки ворога в Нововознесенському, Архангельському та Правдиному разом із роботою ракетно-артилерійських підрозділів мають результат зі скорочення ворожого війська на 13 рашистів, самохідну гаубицю Мста-С. Вже традиційно знищено склад боєприпасів. Цього разу у Нововоскресенському.

01:00. Зеленський: Ми бачимо, що в нашої держави є перспектива

00:00. Початок 182-го дня війни, 24 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?
Футбол | 04 травня 2024, 18:07 1
Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.