Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 серпня 2022, 03:35
3310
2

Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Наша збірна розпочинає другий етап відбору на світову першість

| Оновлено 25 серпня 2022, 03:35
3310
2
Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
fbu.ua

Зустріч Україна - Італія відбудеться в середу, 24 серпня, в Ризі. Початок поєдинку о 18.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

В День Незалежності України наша чоловіча збірна офіційно відкриє другу половину кваліфікації на планетарний форум. У першому для себе поєдинку в новоствореній групі L, яка утворилася шляхом об'єднання трьох найкращих команд із квартету G та з четвірки H першого етапу відбору, українські баскетболісти протистоятимуть збірній Італії у вже добре знайомій та гостинній для себе Ризі.

Загалом це серпневе ігрове вікно є відлунням пандемії коронавірусу, адже через неї директорату ФІБА довелося значно ущільнювати календар. В результаті, замість звичних товариських поєдинків перед майбутнім великим турніром (у нашому випадку Євробаскетом-2022) європейські збірні отримали в розкладі офіційне ігрове вікно, що складається з двох поєдинків відбору на Кубок Світу-2023. Втім, провідним європейським збірним гріх скаржитися на таке рішення, адже вони отримали можливість зайвий раз залучити на свої матчі найсильніших гравців із Євроліги та насамперед із НБА. Що дуже важко (щодо Євроліги) і практично неможливо (відносно НБА) в середині сезону.

Скористалася цією ситуацією і наша збірна. На майбутні поєдинки кваліфікації в руках у Айнарса Багатскіса та його тренерського штабу майже повна українська дрім-тим. Практично всі найсильніші баскетболісти, які можуть виступати під синьо-жовтим прапором, прибули на передматчеві збори і готові покращити становище нашої збірної в турнірній таблиці. Єдиним винятком став травмований свінгмен Олександр Липовий.

Склад збірної України на матч відбору проти Італії виглядає так:

Захисники: Ілля Сидоров, Денис Лукашов, Іссуф Санон (усі – «Прометей»), Святослав Михайлюк («Торонто Репторс», НБА)

Форварди: В'ячеслав Бобров, Богдан Близнюк (обидва - «Будівельник»), Іван Ткаченко («Прометей»), Андрій Войналович («Тарту», ​​Естонія), Володимир Герун («Бетіс», Іспанія)

Центрові: Олексій Лень (Сакраменто Кінгз, НБА), Артем Пустовий (Мурсія, Іспанія), Дмитро Скапінцев (без клубу)

Як бачимо, склад нашої команди просто відмінний. Перше, що впадає у вічі – присутність у колективі одразу двох наших представників НБА. І якщо Святослав Михайлюк вже грав за збірну півтора місяці тому, то Олексій Лень повертається до національної команди після майже чотирирічної перерви. Востаннє він одягав майку збірної України у вересні 2018 року. Також знову в команді Богдан Близнюк та Володимир Герун, яких нам дуже не вистачало у липневому вікні кваліфікації.

Однак такий якісний склад не гарантує нам легкого життя, що було доведено в підготовчих товариських зустрічах. З чотирьох ігор наші баскетболісти виграли лише одну у збірної Польщі – 88:60 та зазнали трьох поразок, серед них розгромне фіаско від збірної Туреччини – 70:96, невдача у грі зі Словенією, яка виступала без двох своїх головних зірок – 82:86 та програш збірної Фінляндії в овертаймі – 94:97. Цифри на табло у цих матчах не надто важливі, втім, гра нашої збірної в цілому та більшості окремо взятих українських баскетболістів також залишала бажати кращого.

Друга причина, чому українській команді точно буде сьогодні нелегко, полягає в силі нашого суперника. Італія давно має реноме потужної європейської збірної і, незважаючи на те, що апенінці давненько не досягали серйозних результатів (останні великі успіхи — це бронза Євробаскету-2003 та Олімпійських Ігор-2004), вони завжди входять до числа фаворитів усіх великих турнірів.

Через тиждень Італія прийме одну з груп Євробаскета-2022 (до речі, саме в Мілані виступатиме збірна України) і під частково домашній континентальний форум наші опоненти також зібрали топовий склад. У ньому присутні представники НБА та ціла низка висококласних баскетболістів із серйозних європейських клубів, серед яких виділяються континентальні зірки в особах Ніколо Меллі та Луїджі Датоме.

Загалом, заявка італійців на матчі серпневого кваліфікаційного вікна виглядає так:

Захисники: Ніко Менніон, Алессандро Пайола (обидва – «Віртус Болонья»), Марко Спіссу («Венеція), Стефано Тонут, Томасо Бальдасо (обидва – «Мілан»)

Форварди: Луїджі Датоме, Джампаоло Річчі (обидва - «Мілан»), Акілле Полонара («Анадолу Ефес», Туреччина), Даніло Галлінарі («Бостон Селтікс», НБА), Сімоне Фонтеккіо («Юта Джаз», НБА)

Центрові: Ніколо Меллі, Пол Біліга (обидва - «Мілан»).

Варто зазначити, що жереб нечасто зводить разом сьогоднішніх суперників. За весь час збірні України та Італії провели один проти одного лише три офіційні матчі, причому всі з них відбулися у фінальних частинах чемпіонатів континенту. Так, на Євробаскеті-2005 апенінці розгромили нашу збірну – 62:99, натомість жовто-сині взяли реванш на пам'ятному для всіх Євробаскеті-2013 – 66:58. Остання зустріч між командами на Євробаскеті-2017 залишилася за італійцями – 66:78.

Даний поєдинок буде дуже важливим для колективу Айнарса Багатскіса. Поразка поки фатальною не стане, але якщо наші баскетболісти хочуть зберегти реальні шанси на подолання відбору, то сьогодні саме час обіграти прямого конкурента. Тим більше, що вперше з початку кваліфікації ростер синьо-жовтої збірної близький до ідеального. Та й дуже хотілося б, щоб у такий знаковий для нашої держави день усі українські шанувальники баскетболу отримали чудову нагоду для радості.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна - Італія.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Іспанія

4

3

1

330:293

+37

7

2. Італія

4

3

1

367:348

+19

7

3. Ісландія

4

3

1

340:343

-3

7

4. Грузія

4

2

2

297:327

-30

6

5. Україна

4

1

3

312:319

-7

5

6. Нідерланди

4

0

4

297:313

-16

4

24 серпня

Україна – Італія

Грузія – Нідерланди

Іспанія – Ісландія

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
Тут все ясно - четвертое поражение.