Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 серпня 2022, 13:39
1272
0

Півроку війни. День 181. Орки планують удар по інфраструктурі України

Sport.ua розповідає про найважливіші події за вівторок, 23 серпня

| Оновлено 25 серпня 2022, 13:39
1272
0
Півроку війни. День 181. Орки планують удар по інфраструктурі України
Бавовна в рф

181-й день війни. 23 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 23 серпня

23:59. Зеленський: Ми бачимо, що в нашої держави є перспектива

23:20. Рєзніков: Найгірший сценарій війни вже позаду

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що Україна вже перетнула кордон, коли можна було очікувати найгірший сценарій розвитку війни з росією. Відповідаючи на запитання, чи заходить російсько-українська війна в глухий кут, міністр сказав:

«Найгірший сценарій подій в Україні вже позаду. Україна стоїть на порозі нового етапу війни, бо починає контрнаступ в іншому напрямку. Ми знаходимося на стадії стабілізації на полі бою за допомогою невеликого переміщення підрозділів, і ми створили багато хороших засобів стримування».

21:20. Німеччина планує поставити Україні додаткові системи ППО Iris-T та іншу зброю

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у Канаді заявив про плани постачання Україні додаткових озброєнь вартістю понад 500 млн. євро (УП, Reuters).

Шольц заявив, що Німеччина планує поставити три додаткові системи ППО Iris-T, десяток броньованих евакуаційних машин, 20 ракетних установок, високоточні боєприпаси та системи боротьби з дронами.

Постачання мають відбутися у 2023 році, але в деяких випадках і раніше. Вартість озброєнь становить понад 500 мільйонів євро. Бюджетний комітет ще має затвердити витрати. Шольц також назвав постачання вкладом у модернізацію Збройних сил України.

20:35. США виділять $3 млрд військової допомоги Україні у День незалежності

Сполучені Штати готуються в середу, 24 серпня, коли Україна святкує День незалежності, оголосити про додатковий пакет військової допомоги у розмірі трьох мільярдів доларів, спрямований на тренування та оснащення українських сил (УП, АР).

Як повідомили співрозмовники агентства в адміністрації президента США, очікується, що виділені кошти підуть на фінансування контрактів на безпілотники, зброю та інше обладнання, яке може не потрапити на фронт упродовж року-двох.

Загальний пакет допомоги, який надається в рамках ініціативи сприяння безпеці України, може змінитися вночі, але навряд чи значною мірою. На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування здебільшого спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- та довгострокову оборону.

Попередні поставки Україні, більшість з яких здійснювалися згідно з розпорядженням президента США про скорочення військових запасів, були зосереджені на більш невідкладних потребах України в зброї та боєприпасах, а також стосувалися матеріальних коштів, які Пентагон вже має на складах і які можуть бути відправлені у найкоротший термін.

Окрім надання довгострокової допомоги, яку Україна може використати для потенційних майбутніх оборонних потреб, новий пакет має запевнити українських чиновників у тому, що США мають намір продовжувати свою підтримку, незважаючи на щоденні зміни ситуації на полі бою.

19:30. Генштаб: росіяни намагалися просунутися на трьох напрямках

Генштаб повідомив, що російські окупанти без успіху наступали на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

18:20. Черговий бавовна в рф: спалахнули боєприпаси, йде евакуація

У Білгородській області рф горять боєприпаси, евакуювали населення. Місцева влада стверджує, що начебто це під яскравим сонцем спрацював ефект лінзи.

Губернатор Бєлгородської області вячеслав гладкий: «В результаті спекотної погоди (спрацював ефект лінзи) в районі села Тимонове сталося самозаймання боєприпасів, які ще не встигли знешкодити сапери. Постраждалих немає. Частина селян евакуювалася самостійно, частина – вивезли до санаторію».

16:00. Зеленський: Крим разом із Україною стане частиною Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський відкрив другий саміт міжнародної Кримської платформи у Києві та звернувся до його учасників зі словами про те, що Україна поверне окупований Крим та стане членом ЄС разом із ним:

«Громадяни з Криму та у Криму. Я знаю, що Крим з Україною і чекає, коли ми повернемось. Я хочу, щоб ви знали: ми повернемось. Коли Україна поверне Крим, вона виправлятиме все те, що наробили окупанти на півострові в різних сферах, і відновлюватиме справедливість. Кримська платформа покликана сприяти цьому. Деградація рф почалася із захоплення Криму, з терору кримськотатарського народу та репресій мусульманської громади. Ув'язнений окупантами Наріман Джелял писав, що з Криму почалося, Кримом і завершиться.

Щоб подолати терор, щоб повернути прогнозованість та безпеку нашому регіону, Європі, усьому світу треба здобути перемогу у боротьбі проти російської агресії. Потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де розпочалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку.

Окупація перетворила Крим на депресивний і залежний регіон із високими парканами та беззаконням, на зону екологічного лиха та військовий плацдарм для агресії. Відновлення Україною контролю поверне півострову свободу та сучасність.

Крим був і є Україною. І після деокупації разом із усією нашою державою стане частиною Євросоюзу, я в цьому впевнений. Паспорт громадянина України буде і паспортом Європейського Союзу. І це колосальні можливості для всіх наших людей, які мешкають у Криму. Дороги Криму будуть дороги всього європейського континенту. Порти Криму будуть портами усієї Європи. Тільки Україна здатна пов'язати Сімферополь із Берліном, а Ялту – із Неаполем».

13:40. Міністр: російські загарбники вбили 133 українські спортсмени

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що російські загарбники вбили 133 українських спортсмена та тренера з початку повномасштабного вторгнення:

«На честь їхніх спортивних перемог більше не підніматиметься прапор і не лунатиме гімн. Росія вторглася в Україну і обірвала їхнє життя. 133 спортсмени та тренери загинули на полі бою і від ворожих снарядів. Ми ніколи вас не забудемо і ніколи не пробачимо ворогові. Завойовуємо перемоги заради пам'яті наших Ангелів».

10:20. Президент Польщі прибув до Києва

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва, де збирається зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським.

У ході візиту відбудуться двосторонні переговори між президентами та делегаціями щодо ситуації в Україні, підтримки у військово-економічній та гуманітарній сферах, двосторонньому співробітництву.

Дуда прибув до Києва потягом, його канцелярія опублікувала фото з київського вокзалу. 23 серпня відбудеться другий саміт Кримської платформи, у ньому візьмуть участь представники близько 60 країн та міжнародних організацій.

Раніше три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда – підтвердили свою участь в онлайн-саміті Кримської платформи. Крім того, участь у заході візьме і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

09:00. Данилов про вбивство дочки Дугіна: Це зробила ФСБ, ми так не працюємо

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що дочка кремлівського ідеолога олександра дугіна дар'ю платонову вбили російські спецслужби, Україна до цього не причетна:

«Нам від цієї людини ні холодно, ні спекотно. ФСБ зробила цю річ – і зараз вказуватиме, що це зробили хтось із наших.

Ми не працюємо так. Ми маємо більш потужні завдання, які виконують наші хлопці. До підриву цієї жінки ми не маємо жодного відношення – це робота російських спецслужб.

дугіна (платонова) разом із батьком критикувала довгостроковість так званої спецоперації рф в Україні, а російські спецслужби починають прибирати тих людей, які критикують успіхи війни. Наші спецслужби не мають до цього жодного стосунку».

08:30. Захисники знищили 45,5 тисячі окупантів та 1921 ворожий танк

РФ за 180 днів загарбницької війни в Україні втратила 45550 військових, 1921 танк і 1033 артилерійські системи.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 23.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 45550 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1921 (+2) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4238 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 1033 (+1) од.,
  • РСЗВ – 266 (+0) од.,
  • засобів ППО – 146 (+1) од.,
  • літаків – 234 (+0) од.,
  • вертольотів – 198 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 817 (+2) од.,
  • крилатих ракет – 196 (+2) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3150 (+1) од.,
  • спеціальної техніки – 99 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

07:30. Зведення: ЗСУ змусили відступити ворога на Бахмутському напрямку

На кількох напрямках російські війська робили невдалі наступи, зокрема на Бахмутському – намагалися вести штурми, не мали успіху та відійшли.

06:00. росія планує найближчим часом вдарити по інфраструктурі України

Сполучені Штати мають дані розвідки про те, що росія планує незабаром здійснити нові атаки на цивільну інфраструктуру України та державні об'єкти (Reuters):

«У нас є інформація про те, що росія посилює зусилля для завдання ударів по цивільній інфраструктурі та державним об'єктам України найближчими днями. Враховуючи послужний список росії в Україні, ми стурбовані загрозою, яку зберігають російські удари для мирного населення і громадянської інфраструктури».

Чиновник сказав, що ця заява ґрунтується на даних розвідки США.

03:30. На півдні ЗСУ знищили комплекси Бук і Сани, а також живу силу ворога

На південних рубежах захисту українські військові знищили 17 загарбників, зенітно-ракетний комплекс Бук, мінометний буксований комплекс Сані та іншу техніку ворога.

Оперативне командування Південь: «Протягом дня ракетами повітряного базування атаковано Одещину та Миколаївщину. У першому випадку йшлося про Х-59 та об'єкт інфраструктури регіону, у другому – ракета Х-31, направлена ​​в район Коблево, збита силами протиповітряної оборони над морем. Втрат та руйнувань немає.

Вертольотами та штурмовою авіацією ворог 8 разів атакував наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без наших втрат».

01:00. Зеленський: Слава всім, хто захищає державу!

00:00. Початок 181-го дня війни, 23 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу
Футбол | 27 квітня 2024, 10:36 0
ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу

Поки невідомо, чи відбудовуватимуть стадіон Електрометалург у Нікополі до завершення війни

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 2
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.