Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 серпня 2022, 07:13
26221
0

Стрілянина біля Запорізької АЕС. День 180. Залужний озвучив втрати ЗСУ

Sport.ua розповідає про найважливіші події за понеділок, 22 серпня

| Оновлено 24 серпня 2022, 07:13
26221
0
Стрілянина біля Запорізької АЕС. День 180. Залужний озвучив втрати ЗСУ
Telegram. Енергодар

180-й день війни. 22 серпня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 22 серпня

23:59. Зеленський: Слава всім, хто захищає державу!

22:30. Кулеба назвав дві країни ЄС, які не постачають Україні зброю

Лише дві країни Європейського Союзу – Угорщина та Австрія – відмовилися допомагати Україні зброєю у рамках нинішнього повномасштабного вторгнення рф.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба:

«За винятком Угорщини та Австрії, як нейтральної країни, зараз для жодної країни Європи постачання зброї в Україну не є табу, хоча були такими. Тому питання не в тому, що вони (країни ЄС) проти, питання в тому, що коли вони за, але у практичній площині з'являється багато різних речей, аргументів та дискусій».

21:50. США готують передачу Україні дронів-камікадзе Switchblade 600

Міністерство оборони США готується укласти контракт на передачу Україні десяти безпілотників-камікадзе великої дальності Switchblade 600.

Представник Пентагону Джесіка Максвелл: «Контракт на розробку та складання дронів Switchblade 600 компанією AeroVironment очікується протягом наступних 30 днів. Поки що невідомо, коли саме Україна отримає ці безпілотники».

США раніше передавали Україні так звані снаряди, що баражують, тобто ті, які здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж вразять ціль. Це, зокрема, менші дрони Switchblade 300 та безпілотники Phoenix Ghost.

20:00. Генштаб: рф демонструє військову присутність на північних кордонах України

На Сіверському напрямку росія продовжує утримувати окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Її мета – демонстрація присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони.

19:00. У Севастополі та Херсоні чути вибухи

Жителі окупованих Севастополя та Херсона повідомляють про звуки вибухів.

Ситуацію у Севастополі прокоментував окупаційний губернатор міста міста міхаіл развожаєв. Він заявив, що це спрацювала ППО:

«О 18:15 у районі Верхньосадового спрацювала ППО. Було збито об'єкт. На великій висоті, тому звук було чути у різних частинах міста. Попередньо – знову безпілотник. Зберігаємо спокій, місто під надійним захистом».

Останні кілька днів із Севастополя періодично повідомляють про вибухи, проте офіційно їх ніхто не коментує. розводжаєв повідомляв, що у районі міста працює ППО. 22 серпня окупаційна влада Севастополя розпочала перевірку бомбосховищ після серії вибухів, незважаючи на запевнення в надійності ППО.

18:10. У небо одночасно підняли Армію дронів із 500 БПЛА

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров показав, як виглядають одночасно запущені 472 БПЛА з Армії дронів:

«Якби всі дрони, які ми придбали завдяки вашій допомозі, одночасно злетіли в небо, це виглядало б так. Оскільки дрони приїжджають до нас партіями, складно показати, як вони виглядають усі разом. Але ми спробували продемонструвати вам цей сильний рій БПЛА, закуплений за ваші донати».

Армія дронів отримала 472 безпілотники. За словами Федорова, частину безпілотників уже виконують бойові завдання на фронті.

17:00. Окупанти влаштували стрілянину поблизу Запорізької ТЕС, є загиблий

Мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що окупанти вчинили стрілянину поблизу Запорізької ТЕС, внаслідок чого одна людина загинула.

Мер провокацію росіян з обстрілом автомобіля поблизу Запорізької ТЕС, у якому вони звинувачують ЗСУ. За попередніми даними, в результаті стрілянини загинула одна людина і ще кілька людей отримали поранення.

Орлов: «Окупанти традиційно звинуватили у цьому ЗСУ. Але обставини того, що сталося, викликають великі питання. Судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автомобіля з практично рівними отворами від куль, машина була обстріляна практично впритул. За ідеєю, з автомата. Чи є факт загибелі людини, зараз з'ясовуємо.

Що вже відомо: мінометними обстрілами в Енергодарі було пошкоджено центральний тепловий пункт. На відновлення водопостачання піде час. Попередньо ремонтні роботи триватимуть до ранку».

Мер Енергодару повідомив, що підтверджено загибель водія обстріляного в районі Запорізької ТЕС автомобіля. Смерть чоловіка 1978 року народження констатовано на місці події. Ще один чоловік 1996 отримав серйозні поранення і знаходиться в реанімації.

15:20. Залужний озвучив втрати: майже 9 тисяч українських героїв

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що на війні проти російських загарбників загинули майже 9 тисяч українських героїв:

«У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці і не лише ті, хто взяв у руки зброю, – наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час.

Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту як біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже 9 тисяч героїв, які загинули».

13:15. Одещина: Росія вранці вдарила з винищувача

Вранці 22 серпня Росія завдала удару по Одеській області ракетою Х-59, випущеною з літака Су-35.

Радник Одеської ОВА Сергій Братчук: «Вранці ворог із літака Су-35 ракетою Х-59 завдав удару по одному з об'єктів інфраструктури. Постраждалих немає».

За попередньою інформацією, ракета випущена із Чорного моря. В ОК Південь підтвердили, що вранці ворог завдав ракетного удару по одному з об'єктів інфраструктури.

10:40. Захисники знищили вже 45400 окупантів

Станом на 179-й день повномасштабного вторгнення росії втрати окупантів на війні в Україні складають – 45400 військових, 1919 танків та 1032 артилерійські системи.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 22.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 45 400 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 919 (+7) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 4 230 (+6) од.,
  • артилерійських систем – 1 032 (+4) од.,
  • РСЗВ – 266 (+0) од.,
  • засобів ППО – 145 (+4) од.,
  • літаків – 234 (+0) од.,
  • вертольотів – 198 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 815 (+9) од.,
  • крилатих ракет - 194 (+4) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 149 (+6) од.,
  • спеціальної техніки – 99 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

09:00. У Миколаєві вночі росіяни потрапили до підприємства, зайнялося кафе

У ніч на 22 серпня Миколаїв знову зазнав обстрілу з боку російських військ, відомо про попадання на територію підприємства, наслідки уточнюються.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім за інформацією районних військових адміністрацій та обласного управління ДСНС:

«Вночі 22 серпня, орієнтовно о 03:00, Миколаїв знову зазнав обстрілів. Внаслідок чого сталося загоряння кафе, також відомо про потрапляння на територію підприємства. Попередньо постраждалих немає. Інформація про наслідки руйнувань уточнюється.

07:05. Зведення Генштабу: Ворог має частковий успіх поблизу Благодатного

Генштаб ЗСУ: На Миколаївському напрямку окупанти вели штурм у районі Благодатного та досягли часткового успіху.

03:30. ОК Південь: ЗСУ знищили дві установки С-300 та пошкодили Каховський міст

Збройні сили України на півдні знищили дві російські пускові установки С-300, корпусну самохідну гармату Гіацинт-С і самохідну гаубицю Мста-С.

ОК Південь: Крім того, вороже військо зменшилося на 20 росіян. Також було знищено радіолокаційну станцію підсвічування та наведення, мобільний радіолокаційний комплекс виявлення аеродинамічних та балістичних об'єктів Небо-М, 2 буксировані міномети 120-го калібру, 3 одиниці броньованої техніки.

Українська авіація завдала двох ударів по опорному пункту, скупченню живої сили, озброєння та техніки в районах Олександрівки та Бурханівки. Крім того, зазначається, що ЗСУ відкоригували пропускну спроможність Каховського мосту.

01:00. Зеленський: Маємо памʼятати: хай там що, наша мета – це перемога

00:00. Початок 180-го дня війни, 22 серпня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф
Інші види | 04 травня 2024, 04:59 0
ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф

Терористи продовжують ракетні обстріли українських міст

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.