Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
44932
0

Віталій КЛИЧКО: «Не очікував, що Київ так швидко буде майже в оточенні»

Мер сподівається, що таке більше не повториться

Віталій КЛИЧКО: «Не очікував, що Київ так швидко буде майже в оточенні»
кмда

Мер Києва Віталій Кличко незадоволений тим, що у перші дні повномасштабного вторгнення армія росії дуже швидко дісталася столиці та майже взяла місто в оточення.

У чому Київ виявився неготовим до війни — які були помилки, і чи проведена робота над ними?

Час критикувати і розбирати ситуацію прийде, і ми зможемо все проаналізувати. Але до сьогодні у мене велике питання: росіяни протягом двох місяців кількістю понад сотню тисяч солдатів на півночі проводили так зване навчання із високою ймовірністю вторгнення, про яке всі говорили. А потім майже без спротиву прийшли впритул до Києва. До Лютежа.

Якщо простіше, то у вас теж питання, чому так швидко дійшли на півночі?

Без будь-якого спротиву! Але це загальне питання до військових. І воно залишається. Я переконаний, що роботу над помилками ми виконали, і зараз такого в жодному разі уже не повториться.

Те, що ми могли на своєму рівні, ми робили. Закликали вступати в Тероборону, намагалися спростити процес вступу до неї, проводили навчання, готували стратегічні підприємства до можливої роботи в критичний період. Я не розраховував, що столиця так швидко буде майже в оточенні, а росіяни підійдуть впритул до нашого міста. Але зараз ми виправляємося і враховуємо те, чого тоді не спрогнозували. Щоб у жодному разі така ситуація не повторилася», - сказав Кличко у інтерв'ю виданню Бабель.

Оцініть матеріал
(490)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.