Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 серпня 2022, 18:49
566
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Війну в Україні я сприйняв особисто»

Наставник збірної України – про напад росії на Україну

| Оновлено 08 серпня 2022, 18:49
566
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Війну в Україні я сприйняв особисто»
fbu.ua. Айнарс Багатскіс

Латвійський наставник збірної України Айнарс Багатскіс розповів, як відреагував на війну в Україні.

«Війну в Україні я сприйняв особисто. Я в Україні прожив шість років і я дуже звик до країни, людей, звичаїв. Перед початком війни ми виїхали на матч з Іспанією, який якраз відбувся 24 лютого. І коли вранці того дня я відкрив телефон і побачив, що почалося – у мене була порожнеча. Загалом будь-яка війна – це безглуздо.

Тоді команда попросила перенести ранкове тренування, але хочу віддати належне тому, як хлопці зіграли. З огляду на те, що всі гравці думками були зі своїми родичами вдома... Тоді ще була надія, що все закінчиться швидко, що здоровий глузд переможе, але ми бачимо, що все триває. І просто таке риторичне питання: «Для чого?». Я думаю, у світі лише одна людина, якщо її можна назвати людиною, розуміє, для чого це робиться.

У нас були гравці, які поривались їхати додому і зі зброєю захищати країну, але якщо в тебе зріст більше 2 метрів, то, напевно, правильніше робити те, що ти найкраще вмієш. Тому гравці залишилися грати у різних лігах.

Як зараз на гравцях відбивається війна? Я можу сказати, що в будь-якій професії ти можеш показати себе, коли ти «вийнятий із зони комфорту». І зараз вся Україна «вийнята із зони комфорту». Це дасть нам додаткову енергію. Чи піде це на користь – це вже інше питання», - сказав Айнарс Багатскіс на ютуб-каналі ГРЕМ CAST.

Збірна України проводить збір в Ризі, готуючись до матчів кваліфікації чемпіонату світу проти Італії та Ісландії, а також до Євробаскету-2022.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.