Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 серпня 2022, 13:29
618
0

Трансгендерам дозволили брати участь у жіночому тріатлоні

Виставлено певні умови, за яких трансгендери можуть брати участь у жіночих змаганнях

| Оновлено 04 серпня 2022, 13:29
618
0
Трансгендерам дозволили брати участь у жіночому тріатлоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Marisol Casado

Міжнародний союз триатлону погодив нові умови, які дозволять трансгендерним спортсменам брати участь у жіночих змаганнях.

Правила мають жорсткі вимоги. Наприклад, тепер трансгендери повинні показувати низький рівень тестостерону протягом останніх двох років, а відколи вони брали участь у чоловічих змаганнях, має пройти 4 роки.

Рішення було ухвалено після голосування, де більшість голосів схвалила нові правила, хоча президент Комітету спортсменів Тамаш Тот та віце-президент спілки Ян Говард голосували проти. Правила мають набути чинності з 2 вересня.

«Ми вивчаємо це питання більше року, прислухаємось до думки всіх зацікавлених сторін у союзі. Можу лише подякувати всім комітетам та комісіям за докладну роботу, яку вони провели для інформування про цю політику.

Ми невелика міжнародна федерація, але в нашій ДНК завжди була інклюзивність та гендерний баланс. Політика, яку ми щойно затвердили, показує, що ми віддаємо пріоритет принципу справедливості, але демонструємо інклюзивність.

Це повністю відповідає рекомендації МОК та аналогічно тому, що робили інші міжнародні федерації в останні місяці

Ми, звичайно, стежитимемо за ситуацією та еволюцією цієї політики, і ми відкриті для перегляду та обговорення її стільки, скільки це буде необхідно з часом, оскільки ця тема все ще розвивається, і ми маємо вчасно реагувати», - сказала президент Міжнародної спілки триатлону Марісоль Касадо.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.