Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 04 серпня 2022, 00:55
2757
1

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: «У Зорі багато перспективних футболістів»

Наставник «Зорі» – про матч проти «Університаті»

| Оновлено 04 серпня 2022, 00:55
2757
1
Патрік ВАН ЛЕУВЕН: «У Зорі багато перспективних футболістів»
ФК Зоря. Патрік Ван Леувен

Головний тренер «Зорі» Патрік Ван Леувен поділився очікуваннями від матчу кваліфікації Ліги конференцій проти «Університаті» (4 серпня):

- Ми давно готувалися до цієї гри та завтра буде наш перший офіційний матч в такому складі.

- Ви певний час працювали у тренерському штабі донецького «Шахтаря» під керівництвом Мірчі Луческу. Чи запитували Ви щось про «Зорю» в нього?
- Ні, з ним я не консультувався, бо він зайнятий підготовкою зі своєю командою. Я думаю, що сам зможу знайти підхід до своїх новоспечених гравців.

- Що Ви знаєте про румунський футбол загалом і саме про Вашого завтрашнього суперника?
- Ми подивилися декілька їхніх останніх ігор, тому я вважаю, що роботу проведено і повністю команда готова до завтрашнього протистояння. Знаємо, що вони грають комбінаційний, атакувальний і тактичний футбол. Це буде перший матч для «Зорі» після довгої перерви, ми хочемо показати себе якнайкраще, битися за позитивний результат і виступати тільки на користь нашої країни.

- Чому вирішили приєднатися до футбольного клубу «Зоря» у такий тяжкий час?
- Я вже працював в Україні, тому знаю футбол країни. Тут багато перспективних футболістів, які заслуговують на місце в стартовому складі. В Україні йде війна і це негативно сказалося на футболі, але «Зоря» бере участь в єврокубках і було прийнято рішення на користь розвитку і є бажання допомогти, щоб не тільки футболісти грали, але й мали змогу жити зі своїми сім’ями в мирі у своїй країні.

- У Вас в команді багато молодих гравців серед яких лише один іноземець, бразилець Крістіан. Чи не складе це труднощів для хорошої гри в єврокубках?
- Вік гравців не може бути вирішальним критерієм, щоб казати про кваліфікаційний рівень команди. У нас дуже талановита молодь, яка горить бажанням грати, і якщо брати футбольну тематику, то такий склад має перевагу, бо молоді гравці додають темпу та емоцій на тренуванні. Якщо розглядати останній місяць нашої роботи, то команда тільки додає і молодий склад не є проблемою для нас.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Ионов
Коли вже наші журналісти навчаться задавати нормальні запитання, а не "расскажите о ваших планах"?