Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 липня 2022, 11:40
214
0

Ставки на фоли у футболі

Які види ставок на порушення правил футболу бувають?

| Оновлено 26 липня 2022, 11:40
214
0
Ставки на фоли у футболі

При ставках багато хто обмежується найбільш простими, і тому популярними варіантами парі на результати, або тотали забитих голів. Будь-яка гідна букмекерська контора дає широкий розпис ставок, у тому числі на те, якою буде статистика порушень правил. Які види ставок на порушення правил футболу бувають?

Що таке футбольний фол?

Раніше більше використовувалося звичніше слово "порушення", але все частіше паралельно практикують англомовне "фол". У будь-якому випадку, під ним розуміють дію гравця, що суперечить правилам та змушує суддю зупинити гру. Це поштовхи, підніжки, затримки. За грубі та/або систематичні порушення футболіста можуть попередити або видалити, особливо коли дії несли ризик заподіяння травми супернику. Також "червону" показують за "фол останньої надії", тобто нелегальне позбавлення реальної можливості забити м'яч - як правило, для цього потрібно, щоб нападник виходив 1 на 1 з воротарем, або готувався пробивати по порожніх воротах.

Види ставок на фоли

Як правило, букмекери пропонують не надто різноманітний розпис саме в цій лінії. Практично завжди контора пропонує "тотал фолів" - більше чи менше певної кількості, як у виконанні обох супротивників, так і якогось одного. Може бути "порівняльна" - на те, хто із супротивників частіше порушить правила.

Окремий розпис запропонований на "картки". Тут теж може бути і парі на тотал "жовтих" чи "червоних" (за матч чи конкретний тайм), так і на те, у кого з суперників їх буде більше (до речі, зовсім не виключено і нічию). Варто завжди уточнювати, як конкретна контора зараховуватиме видалення за другу "жовту". Можна знайти особливо на важливі зустрічі ставки на те, хто першим отримає попередження, і коли (не точна хвилина, але інтервал) продемонструють першу з них. Завжди непогані котирування на те, що конкретний гравець отримує попередження (або вилучення) у матчі. Звичайно, це відбувається рідше, але й котирування дуже привабливі. Так що знаючи, що грає "тафгай", проводиться вирішальний/важливий поєдинок та/або суддя славиться суворістю, варто розглянути і такий варіант.

Особняком стоять ставки на пенальті

У футболі під ними розуміють одинадцятиметровий удар, при якому немає "стінки" - лише воротар, що б'є. Як правило, хоча б на те, чи буде таке покарання мулі, у лінії є. Можуть бути і комбіновані варіанти, на "пенальті та видалення", і потрібно відповісти тільки так чи ні.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 63
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.